Kvällens kluring..


..har jag just fått svar på. Och frågan var Hur länge kan man egentligen koka ägg?


Jag undrade det bara för att jag har en tendens att alltid glömma de där äggen. Jag brukar koka min dagsranson på morgonen samtidigt som jag gör kaffe, så jag har klara ägg i kylen sen. Men alltid alltid så glömmer jag dem och kommer på dem sådär en halvtimme senare. Dock funkar de alltid att äta ändå, så jag har undrat hur länge de egentligen kan koka,..

Svar: I mitt fall, 1 timme och 15 minuter. Det som hände därefter var att vattnet kokat bort, jag kom som tur var precis in i köket, kastrullen förde väsen och äggen var bruna på skalet. MEN, trots detta, var dem, tro det eller ej, ätbara! :-/ Hårdkokta, men precis likadana som alla ägg jag kokar . . . Bra förvisso, men hallååå kan man verkligen inte överkoka dem??!! Måste klassas som dagens nya i-landsproblem..



Kommentarer
Shrek 2.0

Här kommer mitt tips: lägg era ägg i en vattenkokare. Låt den göra sitt jobb. När kokaren är avstängd så väntar ni 30min eller så.



Miljövänligt är det också (tror jag) :P

2011-05-27 @ 21:39:33
Lisah

Låter fiffigt.. Men om man som jag inte har någon vattenkokare? Lägger jag dem i kaffebryggaren då..? :-D

2011-05-28 @ 06:49:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0