Det var svårare..


..än jag kunde föreställa mig. Hur vet man om man gör rätt? Hur vet jag vad det är jag vill, vad jag väljer eller väljer bort av rädsla, bekvämliget, trygghet? Jag är inte rädd för nya utmaningar, situationer, upplevelser. Inte nu, jag skulle kunna hoppa på nästan vilket tåg som helst. Jag har varit dålig på att vara flexibel, spontan, alltid känt behov att planera. Det är inte riktigt så längre, ialla fall inte lika stort. Därför vill jag hoppa på det mesta, bara för att bevisa för mig själv att jag kan, att jag klarar det. Utsätta mig för sånt som skrämmer litegrann, bara för att känna att jag övervinner mina egna blockeringar.

Men detta tåg vet jag inte om det är rätt. Jag har ju en annan idé. Inte en plan, för den ligger ännu för långt bort i tid, men något som lockar. Något som skrämmer mig det också, men på ett härligt sätt. Något som skulle vara helt sjukt, men samtidigt så underbart. Något jag skulle behöva spendera ett par månader hemma i sverige för att kunna förverkliga,..

Så förmodligen är detta beslut rätt. Men fy så jobbigt det är att fatta.

Hoppas en löptur ska hjälpa huvudet att tömmas.. Eller ja, tömmas vore kanske dumt,.. rensas. :-P



Det kom,..


..ett oväntat mail. Ett erbjudande. Om tjänsten. Den jag drömde om att få ha. Den jag kunde gjort vad som helst för att få. Tjänsten som fitness host på Spa Riviera på Playa Del Cura, Grand Canaria öven sommaren. Att få jobba kvar på stället som var mitt hem och som jag älskade som allra mest. Som det gjorde så förbannat ont att tvingas lämna.

Nu är jag välkommen tillbaka.

Mailet var skickat i fredags, men dum som jag är såg jag det först igår. Så senaste dygnet har huvudet brottats med en del tankar fram och tillbaka. Nu är jag hemma, jag tog farväl, jag accepterade att det var en upplevelse som var tidsbegränsad. Jag har flyttat in i min lägenhet, börjat jobba igen, bytt gym till ett jag stortrivs på. Helt enkelt byggt upp en vardag.

Senast idag ville de ha svar. Så, jag tackade nej.

Kanske var det dumt, men det känns rätt. När jag satt här för ett år sen önskade jag att få komma ur min trista vardagsbubbla. Det fick jag. När min tid på GC var slut önskade jag mig något nytt. Det har jag också fått. Det syns kanske inte, men det är annorlunda nu. Alltihop. Och jag är inte hemma för att stanna, jag är bara här för att landa lite. Livet i en resväska har gett mig blodad tand nu. Det finns för mycket att se, för mycket att uppleva, för att fastna i gamla skor. Faktum är att jag redan är på väg.



Hur som helst, träningen går bra. Det är så sjukt kul på nya gymmet. Har gett mig så mycket ny energi. Så har jag ju också hittat världens bästa peppande träningskompis. (!!) Dock lyckades jag göra något mycket dumt under mitt axelpass i fredags att jag fick ont i den axeln jag pajade i vintras. Trodde det skulle gå över, men det känns bara värre. Och kassajobbet gör inte saken bättre..
Idag körde vi biceps och jag fick ge upp långt innan jag egentligen hade velat, för det gjorde för ont. Imorn ska jag låta den vila, men jag har en lång arbetsdag framför mig, så belastas kommer den ändå göra. Och jag vill vill vill INTE ha ont i den mer. Planen för onsdag är bröst och jag vill göra ett så grymt pass. Faaaasen om den inte blir bra. Så, till middag blev den voltaren,.. :-S

Presenter och paket


Visst är det roligt med paket? Att få nya saker? :)
Nej, jag är ingen prylnörd. Jag har mycket av en del saker, det vet jag, skor tillexempel. Men det beror på att jag gillar skor. Dessutom har jag två fötter.

Men annars måste jag inte ha allt. Jag vill inte ha allt. Jag vill inte ha saker jag inte förstår mig på, och jag vill inte ha saker bara för att ha dem. Men en del nya saker är faktiskt riktigt skoj, särskilt när de är användbara. Och det kan man absolut kalla mina senaste tillskott :) Hämtade ut två paket på posten idag. Det ena från Smartshake. Minns ni min snygga shake som tog livet av sig och gick i två delar? :-O I detta paket fanns inte bara en ny smartshake, utan två! :-D Behöver jag säga att det är dubbelkärlek? ;-D



Så nu har jag så många såna extra delar att det faktiskt gör det möjligt för mig att överleva en hel dag, med både jobb och träning! Haha, now we´re talking baby! :-D



I nästa paket min alldeles otroligt smarta nya träningsväska, som har massa med bra fack, och utöver dem vanliga även ett bottenfack, liksom under väskan där man kan lägga blöta handdukar, stinkande träningsskor, eller vad man nu vill hålla borta från resten av innehållet. I love it!



Och så fick jag dessutom trevliga och välbehövliga presenter av familjen när jag fyllde år :) Nya löpskor, en pulsklocka och nya träningshandskar. Det känns som de känner mig ;) (eller som att jag skrev en bra önskelista.. :-P)



Nu vet jag, och tycker jag, att man inte behöver massa nya flashiga grejer för att göra grymma träningspass, men för att överleva långa dagar, samt att smidigt kunna få med mellanmål, kosttillskott, pwo, protein,gainers, osv, behöver man en smartshake, för att springa behöver man bra skor, för att få bra grepp och skydda händerna behöver man handskar, för att kontrollera tempo, distans, energiförbrukning och ansträngning så behöver man en pulsklocka, för att ha nånstans att ha alla saker så behöver man en väska! Så detta är faktiskt helt nödvändiga saker! :-D

Idag blev det axlar och jag var ensam på det nya gymmet. Inte ensam såklart, det var en väldans massa grabbar där, men jag hade inget sällskap med mig. Kände mig lite vilsen till en början, men med musiken i öronen och blicken i spegeln så hittade jag det fokus jag behövde för att trötta ut de där axlarna ordentligt. Så jag sitter här nu och är allmänt nöjd :)



Kvällens kluring..


..har jag just fått svar på. Och frågan var Hur länge kan man egentligen koka ägg?


Jag undrade det bara för att jag har en tendens att alltid glömma de där äggen. Jag brukar koka min dagsranson på morgonen samtidigt som jag gör kaffe, så jag har klara ägg i kylen sen. Men alltid alltid så glömmer jag dem och kommer på dem sådär en halvtimme senare. Dock funkar de alltid att äta ändå, så jag har undrat hur länge de egentligen kan koka,..

Svar: I mitt fall, 1 timme och 15 minuter. Det som hände därefter var att vattnet kokat bort, jag kom som tur var precis in i köket, kastrullen förde väsen och äggen var bruna på skalet. MEN, trots detta, var dem, tro det eller ej, ätbara! :-/ Hårdkokta, men precis likadana som alla ägg jag kokar . . . Bra förvisso, men hallååå kan man verkligen inte överkoka dem??!! Måste klassas som dagens nya i-landsproblem..

Precis vad jag behövde


..nytt gym, ny svettlukt, en ny träningskompis. (Och i det sista, Elin ta INTE åt dig, för med dig ska jag köra ändå, men för min egen pepp och utveckling..)

Var på Citygym idag och vi körde rygg. Undrbart. Helt underbart. Ja, det är allt jag har att säga. Ingen kamera var med, men i speglarna skymtade jag nåt som liknade muskler. Och den nya miljön och alla nya intryck har gett mig en motivation, energi och träningslust att jag vill så sjukt mycket just nu. Detta kommer bli grymt bra.

Nu ska jag gå och hämta ut ett anonymt paket som kom helt oväntat idag. Men jag har en liten aning om vad som kan finnas i det . . . ;-D

Så bara ett litet pepp till alla brudar där ute, som vill men inte vågar, eller också gör det och kämpar stenhårt, bara kör hårt! Vi kan vi också!! :-D

vad hände..?


..med all energi? Två dagar har jag jobbat och jag är helt slut. Har jag blivit gammal? Lat?

Visserligen har jag inte sovit mer än ca 5timmar/natt sen jag flyttade in i min lägenhet igen, men ändå. Inte en droppe kraft har jag kvar. När jag cyklade hem ville jag bara skjuta mig. Jag är så ofattbart trött. Tränade gjorde jag imorse, innan jobbet och det gick bra. Blev faktiskt ett riktigt bra bröstpass. Fick köra ensam, men fick hjälp av en vänlig själ med passning ;) grym sådan dessutom, så tack :)

Men att sitta i kassan riktigt mörbultade mig. Fem timmar var det bara, visserligen i ett sträck. Men jag har nog blivit vek. Dessutom har jag en svullen arm som säkert kommer att få amputeras. Och så är jag yr i huvudet så säkert har jag en inflammation på balansnerven. Huvudet känns lite trångt, så förmodligen är det en tumör. Och så har jag ont i mitt hjärta så det stannar säkert närsom helst. Och ont i lungorna, så dem är nog påväg att punkteras. Och så har jag ledvärk. Kanske är det reumatism. Och synen börjar bli suddig, jag håller nog på att bli blind. Hör jag inte lite dåligt också? Ja, jag är helt enkelt döende, det förstår ni ju på en gång.

Ny vardag..


..nya rutiner. Eller kanske gamla rutiner. För jag är ju egentligen tillbaka i min gamla vardag. Dock med en skillnad. Jag.

Började som sagt jobba igår, blev snabba bud. Men det kändes bra. Det är annorlunda där nu. Jag saknar dem jag tyckte om. Finns bara en av dem kvar. Men jag ska köra sommaren, göra det bästa av det. Och det gick bra igår, varenda jäkla PLU-kod fanns i bakhuvudet och i samma stund som jag satte mig i kassan och såg varorna komma på bandet så tydliggjorde dem sig framför ögonen på mig och fingrarna bara knappade in dem. Utan att egentligen tänka. Lite på samma sätt som handduksrullandet på spat, gick av sig självt. Arbete som ger sån där hög nivå av utvecklingsskänsla..

Idag ska jag börja vid tolv, och eftersom jag ska göra annat ikväll så ska jag iväg till gymmet nu på fm. Ett bröstpass som står på schemat och jag hoppas få med mig Elin som passare :) Imorgon ska jag testa Citygymet. Inte varit i deras nya lokaler, så vet inte ens hur det ser ut. Gymbolaget däremot har jag ju kört på ett par gånger. Gillar det, men ska jag vara helt ärlig känner jag mig så liten och klen där, haha :-P Kanske precis det jag behöver, så jag inte slutar pressa mig. För jag är inget annat än en räka,..





Dock vet jag inte hur jag ska kunna få till alla måltider nu när jag ska jobba. Igår körde jag 7,5timme. Åt vid 12.30 innan jag åkte till jobbet, hade med en proteinshake till mellanmål vid 16 sen en matlåda jag tog vid 17, och åt direkt när jag kom hem 20.30, men det är inte tillräckligt. Och alltså, det är inte bara att lägga in mellanmål hur som helst, för när jag har kassan kan jag inte sitta där och äta. Det var tillräckligt svårt att hinna dricka shaken. Jag började tänka på den kl 15, och det tog en hel timme innan jag lyckats få den att befinna sig i min mage. Det bara kom kunder och hände saker hela tiden.

Min våg är hos Elin, så jag vet inte hur vikten står, men dessvärre förmodligen lägre än jag skulle önska. Jag vill ju bli stor och staaaaark!!! :-D



Nåväl, kaffe och bloggande ger inga muskler, nu måste jag trycka i mig frukost och ge mig iväg. Kör hårt!



Om jag inte..



..vore så dum att jag var tvungen att prova alla idéer som faller mig in, så skulle jag slippa många bekymmer. Men jag skulle heller aldrig lära mig vilka idéer som fungerar och vilka som är rent idiotiska.


Dermal Anchors på magen, var en halvbra idé. De var snygga och jag älskade dem, men dem var opraktiska. När jag tagit ut dem saknade jag dem, men inte en chans att jag skulle sätta dit dem igen.

En Dermal Anchor på kinden, ver en bra idé tills den inte ville sitta kvar länge. Då borde jag accepterat det lite tidigare. I torsdags tog jag bort den och ärret jag fick lär ha kunnat blivit snyggare om jag fått bort den tidigare..

En suface på underarmen var en idiotisk mindre bra idé. Den var opraktisk som få och så säger egentligen själva naturlagen att man inte gör så. I alla fall skiljdes vi åt inatt. Min arm svullnade upp och jag fick panik när jag insåg att jag intevisste hur jag skulle få ut den själv och ingen fanns till hand att hjälpa mig. Tillslut höll jag fast den med tänderna på ena sidan och klippte av den. Tack gode gud att jag inte bytt till titansmycke utan hade kvar plaststaven.
Idag ser armen inte bättre ut. Antagligen en infektion, men eftersom hålen halvt läkt igen så finns ingen öppning. Jag funderar på om jag måste sticka hål på armen. 18cm runt vänstern, där högern mäter 16cm. :-S





Men förutom bråkar med piercingar så gör jag annat bra. Jag fixar för fullt här hemma och inflytten i min nybyggda Walkin-closet är mer än tillfredställande. Jag kan pyssla där inne i en evighet.
Träningen går bra, biceps igår och dem tar sig, men jag tror tyvärr jag tappat lite vikt, så jag måste äta lite mer och lyfta lite tyngre. Förstår bara inte hur, känns som jag inte gör annat än äter. :-/

Men jag ska byta gym from nästa vecka, och hoppas få ny inspiration av det. Inte för att jag är omotiverad, men miljöombyte brukar ha positiva effekter på mig. Blir Citygym eller Gymbolaget. Ska testa city redan på torsdag tillsammans med en vän som kör där :)

Så ska det bli slut på mitt semesterfirande också och jag ska börja bete mig som folk. Redan idag faktiskt. Jag var inne på jobbet och skrev papper igår, så frågade de när jag kunde börja och jag sa att imorn kanske.. Dealen blev nästa måndag, men nån timme senare ringde telefonen, jag fick besked att börja idag och fick tider för hela veckan.. ;)

Ska det va..

..så ska det va. Nu är jag igång med Elin igen. Vi får se hur länge hon orkar med mig ;-P Kl 7 imorse skickade jag sms och väckte henne för att ge oss ut och powerwalka innan frukost. Sen smet hon iväg en stund på dagen, men sen har vi tränat triceps och vader på gymmet och sen varit och storhandlat en massa bra (och gooood) mat :-D Jag fick nämligen frågan idag om jag kunde laga mat. Klart jag kan, svarade jag, men ärligheten som bor i mig tvingade mig att lägga till "dock gör jag det sällan.." Sen när frågan kom varför kunde jag ju inte riktigt svara på den, så nu jäklar ska jag laga mat :) Hungrig är jag också för den delen. Konstant. Jag vet inte vad jag drabbats av, men inte mig emot, jag tycker om att äta :-D



Protein alá Lidl ;)



Att jag inte skrivit på ett par dagar är för att jag haft fullt upp. Jag har flyttat in i min lägenhet igen, så styrt här hela helgen, förutom ett par promenader, löpturer och gympass. Ben igår och dem känns idag kan jag lova. Men dem måste bli bättre, växa lite. Ja, hela jag egentligen. Jag har en sån dag idag, jag känner mig som en räka. Men imorgon när jag vaknar känner jag mig kanske som en hel karl, det är konstigt vad allting är relativt,..

Ever since,..


Briljanter och smaragder, är bara sten
Pengar är bara papper, ingenting mer


Mitt varmaste tack


..för alla fina Gratulationer jag fått under dagen. Jag är mållös. Ni är fantastiska <3

Goooooood Morgon :-D


..fast det verkar det bara vara jag i det här huset som tycker,.. de andra sover än. Och klokt är säkert det, för vi avrundade festen här för max fem timmar sedan,.. Så var planen att vi skulle sitta i bilen på väg mot Sverige nu, till och med kommit en bit, men den planen sprack,.. Så nu vet jag inte riktigt om vi ska vänta med att åka tills vi har en tillräckligt återställd chaufför (vilket isf inte blir före 15-16 i em och gör att vi kommer fram runt 4 tiden imorgonbitti..) eller om vi ska hoppa på ett tåg som isf går om knappt tre timmar.

Hur det än blir kände jag att jag inte vill spendera dagen på ingenting, så nu ska här bli kaffe och sen tar jag en promenad och åker vi först i em ska jag ev sväng till gymmet. Så det så :) Jag är ju inte bakis, jag drack knappt ingenting, så jag är bara mos i huvuudet för att jag är trött, och det går att leva med.

Och jag har så delade känslor, för jag trivs här nu, jag skulle gärna stannat ett par dagar till, men nu när vi liksom ändå måste hem så vill jag ju bara få det överstökat.

Well well, så småningom kommer jag över svenska gränsen igen :)

STORT TACK för alla fina Grattis önskningar som dimpit ner i mobilen och på fb <3 Ska bli jätteroligt att träffa er alla hemma snart. Middag med familjen imorn och sen ska jag ställa till nåt kalas i slottet när jag flyttat in och fått lite ordning bara, nästa helg eller så ;)

Me and sis <3

Stora starka bror <3

Min fina mamma <3

 

AAaaww vad jag längtar efter er nu!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3






Kaffenöden..



..har ingen lag. Och eftersom mitt snabbkaffe är slut, och nån sprungit iväg med presskokaren så fick kreativiteten tas vid :-P Dock smakade det skit, så bara hälften gick ner..





Nu laddas det iaf för 17 maj, samt dubbelt födelsedagsfirande. Dealen är att vi firar Norge och Timmy fram till tolvslaget, och MIG efter tolv ;-D Såå, Figaro har öppnat första ölen och satt igång förfesten och jag har blåst i Natiolnaltutan :-D Tjohoo, nu är det partydags!



Utmanar jag ödet..?



Idag firar vi 17 maj!! >:-P hahaha ;-D



Jag tror jag kommer bli populär här ikväll.. :-P





Rätta känslan..


..efter ett lyckat löppass ;-D



..och måndagsmys :)


För sen lagade vi god middag (Eller ja okej, Emma lagade. Jag gjorde morotsstavar och ostbricka :-P)







Och jag åt och åt och åt. Ostarna var så goda att jag åt upp nästan hela brickan, så idag har jag lite av vill aldrig mer se en ost-känsla. :-P
Så kollade vi på Alvin och gänget (halva iaf, Emma somnade i soffan och som ni vet har jag stora problem att sitta still en hel film normalt sett, så somnar dessutom sällskapet smiter jag direkt :-P)

Sen satt jag uppe alldeles för länge, pratade med en kompis halva natten. Och imorse fick jag ett otrevligt uppvaknande alldeles för tidigt. Jag hade fastnat med den otroligt idiotiska saken jag satt fast på armen i håret ((!!)) och kom inte loss. Gjorde ont som tusan, så inom en snar framtid tar jag mitt förnuft till fånga och plockar bort den. Dessutom ska den dumma dumma hatade älskade stjärnan på kinden bort så fort jag är tillbaka i Linköping. Den mår inte bra nånstans. :-S

Ja, mycket dumheter kan rymmas på liten yta. ;-P

Nu ska kaffeglas nr 2 intas, kompletteras med en proteinshake och sedan ska jag ut på långdistans :-D

Måndagsnöje..


..i Geilo ser ut enligt följande:

En morgonlöptur. Fet träningsvärk efter benpasset, så blev en joggingtur i borttransportering av mjölksyra-syfte, lugnt tempo ca 4km. Lägg dock märke till Figaro som sitter i trappen. Allt jag gör ska han vara med på ;)



Därefter hem för en dusch och frukost, lite mer kaffe och sedan iväg till gymmet för ett bröstpass. Där blev dock inga bilder. Sen en lunch på Sofias Café, bestående av en Ceasar sallad utan krutonger och utan bacon, så med andra ord en helt vanlig kycklingsallad :) Grymt god och grymt skönt eftersom solen låg på och värmde hela lunchen :-D

Sen var jag och letade hus till mig och Emma att flytta ihop i, och hittade vad jag tyckte var alldeles perfekt. Emma höll inte med mig.





Sen hittade jag till min stora lycka en lekpark, med linbana!! :-D









Haha, det var helt sjukt kul. Linbana har jag inte åkt sen min mormor bodde i Västervik och vi var där och hälsade på. Och vi snackar minst 15 år tillbaka,.. Nostalgi på hög nivå <3

Sen lagade vi god mat och åt, iaf jag, alldeles för mycket god ost :-P men det får dokumenteras imorgon, för nu är jag trööött. Natti! :-D

Geilo i mitt..


..hjärta <3

Jag har varit skitsur, toknere och asdeppig de senaste två dygnen. De som känner mig förstår varför, de som inte känner mig tycker säkert jag bara varit en gnällspik, men idag så vände det! :-D

Morgonen och fm var långtråkig. Emma sov och jag tyckte allt var allmänt värdelöst. Men sen vaknade hon och vi gick ner till caféet på hotellet och åt världens godaste tapas-lunch :-D



Och där träffade jag någon som kom att flytta på molnen. En snubbe som sa att det gymmet jag möttes av en stängt-skylt inte alls var stängt utan att bara just själva hotellet hade stängt. Dessutom sa han att gymmet var bra och att han skulle dit så vi kunde dra tillsammans. Lite halvt skeptiskt men fruktansvärt förhoppningsfull följde jag med, och dra på trissor, där gömde sig ett riktigt gym!! :-D :-D :-D





Det var dessutom stort och fräscht och hade mer än jag ens behövde. Idag stod ben på tur och det blev ju ett BRA benpass :-D Jag som trodde mina ben inte skulle få sig nåt pass förrän jag är tillbaka i sverige är toknöjd ;-D Såå, imorn bär det av till samma ställe. Tisdag kommer det dock vara stängt eftersom stollarna här firar nationaldag, men han snubben skulle kolla om vi inte kunde få dra dit ändå, och fiifaan så najs de vore! I love it!

Såå, Lisah glad, Emma glad, alla glada, och Geilo har numera fått en plats i mitt hjärta! :-D

Sååååå glaaad :-D



..før vet ni vad?? Jag tror minsann jag ska få træææææææææna !! På ett GYM!!

Uppdaterar senare, vågar ænnu inte riktigt tro det ær sant.. ;-P

Tidsførdriv..



..sitter hær i ett stort och fint, dock vældigt kallt, hus i Geilo. Tydligen hittat ett norskt tangentbord så dærav dessa fina æ. ;) Igår hade jag så sjukt tråkigt. (Førlåt Emma, hade vi umgåtts hade det varit annorlunda..) Men Emma har jobbat hela fre o lør, morgon till kvæll, så jag har fått roa mig sjælv, bæst jag kunnat. Vilket inte gått jættebra.. :-/

Det finns ju som jag skrev igår inte precis nåt att kalla gym hær. En ren katastrof egentligen. Dock førsøker jag intala mig sjælv att min kropp kanske kan må bra av en vecka i lugnare tempo. Jag menar, jag rør ju på mig och jag førsøker aktivera musklerna, trænar, æven om det inte blir några kanonpass..

Så tænkte jag att jag kunde promenera, sitta ute i solen och læsa, førsøka ta hand om mig bara. Tænka tankar, filosofera. Træna på att ta det lugnt. De dagarna jag hann ha i Sverige var roliga och givande, men æven stressande. Jag kænde mig inte riktigt redo att vara tillbaka i det tempot som ær dær. Mitt huvud har forfarande spansk siesta..

Men riktigt så kan jag inte ha det nu, før ute finns ingen sol, det regnar, har till och med snøat (!!). Och jag har inte med mig klæder før sånt væder. Inte ett skit faktiskt. Før nær jag åkte var det okej-varmt. Dessutom hade jag ju mest bara min GC-packning att ta ifrån, resten ær ju i min lægenhet,.. Så jag går mest omkring och fryser. Igår trodde jag att jag skulle bli sju, så jag bæddade ner mig i sængen med två par byxor, sockar, tre trøjor, två tæcken och en tjock filt. Sjuk ær jag inte, men fruktansvært energiløs.

Det ær lætt att bli besviken nær man haft førvæntningar. Jag ær inte besviken, før nær man inte får ut det man tænkt sig vet jag man får ut något annat. Jag væntar bara på att få veta vad det ær...

Om jag ønskar riktigt mycket, tar du mig dit då..?



Fick till ett..


..bicepspass. 45 min, men bara en jäkla massa hantelövningar. Stående, sittande, ändrade gradtal och varierade båda sidor med bara ena. Fruktansvärt långtråkigt och hoppas verkligen aldrig tvingas göra det igen.. men men,.. bättre ett
tråkigt pass än inget pass, huh..? ;-D







Blev dock ingen variation alls på bilderna, jag kom på att kameran låg i väskan först när jag skulle dra.. Sen blev det en lång varm dusch. Skulle stannat och badat och bastat, men hotellet var fullt av barn. Förlåt, men jag älskar inte barn. Särskilt inte när syftet var att njuta av en lugnt stund.. :-/

Och nu har det blivit kvällsmat. Ingen variation där heller. Tonfisk med ägg och en kesoröra med purjolök, tomat och lite kryddor. Så lite champinjoner, morot, paprika,.. Jag tror det snart simmar ut tonfiskar ur öronen på mig.

Jag är så trött, så sjukt trött. Vill bara sova. Skulle jag visserligen kunna göra också. Emma jobbar till säkert 23 ikväll. Tanken var att vi skulle dra ut efter det, men,.. Känner jag mig själv rätt så somnar jag innan dess om jag spenderar kvällen ensam. Så, nån utgång blir det nog inte. Vilket hälsan lär tacka för imorgon ;)

Dag två..


..i norge :) och vet ni vad, Geilo har fått sig en liten plats i mitt hjärta :-P Jag tjurar inte längre, jag vaknade efter att ha sovit väldigt gott, hann få dela min kaffestund med Emma innan hon skulle till jobbet, tog även en proteinshake, för sen har jag varit ute och sprungit. 8km plus lite backintervaller :)


Nu ska det bli frukost bestående av turkist yoghurt (feeeeett ;-D) med jordgubbar och krossade linfrön, ägg och en morot :)

Sen vet i tusan. Jag har ju en massa ledig tid att fördriva. Ska försöka få till ett okej bicepspass och sen kanske passa på att utnyttja poolen o bastun på hotellet,..





På plats


..i norge. Resan gick bra och trots alla mina byten, från tåg, till buss, till tåg, till buss och sist tåg, på totalt 13 timmar så gick det snabbt. Jag fick trevligt sällskap nästan halva vägen :) Dessutom hade jag ju mitt allra bästa resesällskap till hands, min starbuck kaffetermosmugg :-D



Tåget mellan Oslo, som jag förövrigt var en minut från att missa eftersom mitt sällskap virrade bort mig och vi hade låst in våra saker i samma skåp trots att vi skulle med varsitt tåg, var segt. Satt med datorn och lyssnade på musik och kollade på bilder, men 3,5 timme kändes som en evighet. Till slut dog batteriet i datorn och jag la ner den, och när jag reser mig för att lägga bort väskan ser jag texten på huvudstödet:



Det kan man kalla slag under bältet. Dumma tåg, kunde det inte stått typ på ryggstödet på sätet framför, eller kanske på en skylt rakt framför ögonen, så man kunde SETT det innan man skulle kliva av kanske?? *suck..*

Nåväl,.. Blev sent innan vi kom i säng igår så imorse var jag trött. Dessutom ville jag inte gå upp, för i huvudet hade jag vetskapen om att jag var tvungen att på nåt vänster ge mig ut och leta upp en affär INNAN jag fått dricka kaffe, eftersom här inte fanns någon mjölk. Och projekt INNAN min kaffestund bör inte existera. :-|

Efter kaffet var jag dock gladare. Dessutom hittade jag ägg på macken, så efter kaffe och ägg gav jag mig ut för att kolla upp de tre gymmen som skulle finnas på hotellen och så till affär för att handla. Det närmsta är där Emma jobbar, ca 5 min bort, men det såg inte mycket ut för världen, så jag traskade till nästa som låg 25 min iväg. Hotellet var skitstort och hur fint som helst, men gymmet var en katastrof. Det var ett rum så litet att det gav klaustrofobi, inga fönster och bara vita väggar. Där fanns löpband, en cross, en rodd, och en smithmaskin. Det var allt. *Öööhh..?* Hur tänker man då?

Så jag promenerade vidare och efter en timme hade jag kommit till det sista, men förhoppningen av det skulle fungera att träna på. Men istället för ett okej gym möts jag av skylten: Stäng för underhållning 1-20 maj.

Vad jag tänkte då tänker jag inte ens tala om.

Sen gick jag och handlade och försökte tänka så jag skulle klara mig i fem dagar. Tonfisk, kalkon, lax, keso, kesella, morötter, paprika, tomat, mer mjölk, ägg, turkisk yoghurt, frysta jordgubbar och lite nötter. En överfull kasse i varje hand och då slog det mig, att jag skulle ju promenera tillbaka också. Efter totalt 2,5 timme var jag tillbaka, dötrött och svinhungrig. Så skulle jag äta tonfisk och ägg. Bara det att efter tjugo minuters letande hade jag fortfarande inte hittat någon konservöppnare så jag kom ju inte in i burken. Och inte svarade Emma på mina sms om hjälp heller. Så det vara bara att tänka om. Jag blev helt enkelt tvungen att laga mat. Och se, jag kan om jag måste.. ;-P





Efter mat, en skön stund i solen med en tidning och ytterligare ett stort glas kaffe var jag glad och pigg igen och fruktansvärt sugen på att träna. Problemet var då bara att enda alternativet är hotellet här bredvid, så jag gav det en chans. Och till en första anblick såg det ut som att det skulle kunna funka med lite kreativitet..



Men ack, så fel man kan ha. Det gick åt helvete rent ut sagt. Triceps var planen. Triceps åt skogen blev resultatet.
Hantlarna funkade såklart, och de fanns upp till 20kg, vilket iaf är bättre än 14, men det var det enda, sen fick jag försöka mig på dips och lite smala armhävningar. För den där "multimaskinen" som står där inne gick ju inte att använda till ett enda skit. Helt kaputt, maskinjävel. >:'-/ *aaarggghh* Provade dessutom ett av löpbanden som uppvärming och de funkar inte heller, det ena var paj o de andra lät som det skulle gå sönder när som, var totalt instabilt och allmänt idiotdåligt. Nu är jag egentligen inte kräsen, finns hantlar, skivstänger och gärna en cabel så är jag nöjd. Jag har tränat med dåliga förutsättningar men fått det funka, men detta gick bara inte. Och eftersom jag betalat var jag ju tvungen att spendera lite tid där så då tjurade jag en sväng istället.



Inte så lite heller,..



Ja, detta var uppdateringen efter mitt första dygn i Norge. Slutsats hittills; Jag kommer inte att bosätta mig i Geilo.



Nu säger..


..min idé morgonlöpning, men mina ben säger sooooov kvinna, sov. Så nu ska jag tala om vad man gör i ett sånt läge,..



För nånstans på vägen kommer jag att vakna, må så sjukt bra och sen kommer hela dagen att bli helt tooppeen :-D Jag vet det, för det är en erfarenhet från så många gånger. Såå, tjing på er, nu ska här springas :-D

Löpning..


..frissan och ett ryggpass som på schemat idag. Sprang gjorde jag på morgonen, 5km i ett tempo jag inte ens visste jag kunde. Det var sjukt, benen bara kutade. Verkligen inte alls nån sån där skön tur, utan mer en blodsmak i munnen-tur, men efteråt var det skönt som få. Underbart ;-D

Sen gav jag mig av mot stan för en tid hos frissan. Hade ju bestämt mig för att låta det va ljust över sommaren också och klippa av det. Dock ångrade jag mig på bussen och ville göra det mörkt och spara det långt igen. Men väl framme så, jaa,.. jag insåg att gör jag det nu så kommer jag aldrig mer göra nåt annat, så jag höll mig till det jag tänkt först,.. Nu vet jag inte riktigt om jag är nöjd eller inte, jag var det först, men jag gillar ju mitt mörka hår,.. det är mer jag,.. och så är det skitirriterande när det inte går att sätta upp det.. men aja, det växer ju ut igen,..

 

Sen blev det iaf ett ryggpass på gymmet med min Elin, och det var skitkul. Kameran var ju med :) Dessutom gick det bra. 90kg i marken är inte alls lika tungt längre. bara tredje gången jag tar det, men satte två set på 4reps, så känns som 100 inte är helt jätte långt borta . . . :-D

Så lite fusk-chins.. (Andreas, jag paaaallade inga bättre idag :-P)

Ett slag för latsen,..

Därefter 2st roddövningar innan vi var helt slut. En dusch och sen middag med min vän Sanna <3. Jättemysigt och jättegott, åt

en sk Hälsotallrik. Dock alldeles för lite kyckling, så det fick kompletteras med ett kvällsmål ;)

 

Så summerat varit en kanondag :) Imorn ska bli lika fin, morgonlöpning, ett par ärenden på stan, axlar på gymmet och sen fyller mamma år så det blir middag med familjen på kvällen. Och ja, så måste jag ju packa med. ;-D

Vårpromenader :)


Jag gillar´t :)



Uhhuujj


..nu har jag vaknat till verkligheten.

Tre fullproppade väskor står och glor på mig och jag orkar inte packa upp dem. Men jag måste, för idag ska skiten tvättas, och sedan ska jag packa nya väskor. Inför Norgetrippen. :)

Tre dagar har jag hemma nu innan det är dags och mycket jag behöver hinna. Men orka? Mitt huvud är fortfarande halvt inställt på siesta.. Stressa vägrar jag, jag har fortfarande semester. Men jag behöver ta mig till frissan. Mitt hår är en ren katastrof. Jag vill egentligen ha det mörkt och långt igen, men kommer låta det vara precis tvärtom ändå. Iaf över sommaren. Jag har ju sett likadan ut hela livet, så nu måste det få vara annorlunda ett tag.

Så behöver jag ta mig till Federal, vår piercingstudio. Korta staven i armen och så behöver jag, (buuuhuuuuuuu!!) ta bort smycket på min kind. Tyvärr. Jag vill verkligen ha kvar den, men det vill inte kinden. Den har varit irriterad så länge nu aatt den inte kommer lugna sig, så away med min glimt i ögat.. :'-(

På tal om det lär jag inte ha kvar den på armen särskilt länge heller, det var ju mest en impulsgrej och det var ju roligare att göra det än att egentligen ha den, så snart ryker den så jag kan hitta på nåt nytt :-P

Sen vill jag träffa en massa vänner jag saknat, men de jag inte hinner träffa nu har jag ju tid med när jag kommer tillbaka igen. Denna gång blir det ju ingen halvårs resa.. ;) Ja, om inte Emma får bestämma då förstås :-P

Och, (förstås!!) så ska jag till gyyyymmeet! :-D Hade jag inte suttit med hund hade jag redan varit där, men ikväll efter 17 blir jag fri och då bär det av, ÄNTLIGEN :-D


Hemtransporterad


..i all välbehåll. Men det var allt ett litet äventyr. Till att börja med var tre väskor tydligen en väska för mycket och när de alla tre stod på vågen var övervikten ganska ordentlig. Totalt nästan 60kg. :-O hahaha Men med lite övertalning och ett stort leende fick allt mitt bagage smita igenom. :)

Flygresan gick bra och relativt snabbt, men det fanns två stycken såna där mycket små människor ombord som avlöste varandra i sitt skrikande som jag bara ville kunna stänga av och de som satt bredvid mig var såna där mycket fina människor som inte tyckte att man ska sitta på något annat sätt än med fötterna på golvet och ryggen rak så för deras skull bredde jag ut mig bäst jag kunde och slängde upp mina ben både mot fönstret och mot sätet framför. Kan man irritera någon så varför låta bli?

Väl framme på Arlanda stod mina två änglar och väntade på mig och det blev kramkalas. Känslan att se dem där var obeskrivlig. <3 Sedan följde en nattpromenad runt arlandas parkeringar eftersom de kära tvillingarna inte riktigt var ense om var de egentligen gjort av bilen. Linda var orolig för parkeringsböter och Jennie gjorde klart att hon inte tyckte om staden Arlanda! ;-D

Sen en biltur hem som spenderades med att försöka summera och uppdatera vad som hänt de senaste månaderna, en pratglad gps som visade vägen och ett stopp på en statoil där jag fick handla keso genom en nattlucka. Jag fattade inte riktigt påhittet och trodde det var ett skämt, emn jag fick ju min keso, så vill gubben sticka ut huvudet genom en lucka så får han väl göra det.. Men bra fånigt såg det ut :-P

Väl hemma och i säng var klockan 5 på morgonen, fåglarna kvittrade och det började bli ljust, men jag hängde en filt över fönstret och lyckades sova ett par timmar. :)

Sen har dagen varit bra, men konstig. Det känns overkligt att vara tillbaka. Jag drack tre glas med kaffe, men huvudet liksom vaknade inte och jag har ännu inte riktigt fattat att jag är här. Jag är ute hos mamma, men de är i Amsterdam så jag är själv här med Laban, min systers vovve. Varit ute två promenader och gud så vackert det är! Överallt!! Jag är helt förtrollad. Och det var behagligt dessutom. Inatt var det kallt, så jag var skeptisk när jag vaknade, men det har ju varit riktigt skönt :-D Så har min vän Sanna varit här idag och det var så mysigt att ses igen <3



Jag saknar Playa Del Cura och mitt liv på Grand Canaria, men skillnaden den här gången är att lyckan följde med mig hem. Jag har den inom mig nu <3


Sista av allting


Var ute i Puerto Rico igårkväll, en sista gång. Tog farväl av mina vänner, som på riktigt känns som vänner. Det tog sin tid, så 4.30 kom jag i säng i natt och 6.35 var jag uppe igen. Jag vill liksom inte förlora en sekund. Jag har packat mina saker och sagt hejdå till dem jag sprungit på, men försöker undvika det bäst jag kan. Jag klarar helt enkelt inte att göra det på ett snyggt sätt. Jag går omkring och snorar och snörvlar och kan knappt se dem i ögonen. Jag avskyr farväl. Det gör så ont. Det finns få saker jag tycker är så jobbiga. På riktigt. Alltid.

Kl.15 kommer min taxi och hämtar mig på hotellet. Kl. 17.15 lyfter mitt flyg, och kl. 23.55 landar jag på svensk mark.

Mina ögon ser ut som röda stora klot och dem kommer knappast bli vackrare under dygnet. Den som funtade uttrycket att man får vackra ögon av att gråta måste bott i ett par solglasögon, för det finns inget vackert här. Jag ser för jävlig ut. Men det är okej, för då matchar mitt utseende iaf hur jag känner mig. Det här kommer bli en tung dag. Dock finns en ljusglimt i det hela, för när jag landat och fått tag på min väska kommer jag att mötas på flygplatsen av två själar som är helt otroligt fantastiska och som jag inte vet hur jag gjort mig förtjänt av. Då ska vi kramas och allt ska bli bra igen.

Jag älskar er, Jennie och Linda <3

Dagen


..har varit fantastisk.

Morgonträningen, yogan, stunden på stranden, gymmet, promenaden hem, middagen.














Så, nu sitter jag här och gör såna där viktiga saker man måste göra. Beställer kosttillskott :) Proteinet kör jag whey-80 i 4-kilos påsar från gymgrossisten, därifrån även CLA. Sen min pwo Push från gymvaruhuset, och min bcaa från proteinbutiken :) Det är ett litet projekt varje gång, för jag glömmer alltid bort mina lösenord, men nu är det gjort, så när jag kommer hem finns där allt jag behöver =)


Ena stunden..


..skrattar jag, och det är ren ärlig glädje som fyller hela mig. Andra sekunden sprutar tårarna och jag känner sån sorg att jag tror jag ska gå sönder. Jag älskar tillvaron här och försöker påminna mig om och om igen att bara njuta, ta vara på de sista dygnen, men så kommer tankar ibland att jag snart lämnar allt detta.

Varje ögonblick försöker jag spara nu, behålla, minnas, bevara. Körde triceps och vader på gymmet igår och det blev ett bra pass. Men jag ville aldrig sluta och gå därifrån, för allt jag såg omkring mig bara älskar jag. Och min mp3 låg i skåpet, för jag ville vara närvarande, höra alla röster, musiken, vrålen, språket jag inte förstår och skratten som talar för sig själva. Jag älskar det och jag kan inte säga hejdå till dem som finns där.

Idag började jag morgonen med 3,5km snabb löpning på löpbandet, därefter 60min yoga. Svetten rann som aldrig förr, men så mjuk kroppen var :) Sedan har jag varit på stranden, och tro det eller ej, men jag har badat! :-D En lång stund faktiskt, och helsike så skönt det var! Vet inte var impulsen kom ifrån, men det var underbart, så uppfriskande! Sen gick jag längst stranden, fram och tillbaka, och bara studerade människor, tog in omgivningen.

Ska snart iväg till gymmet, biceps idag. Och jag ska göra mitt bästa bicepspass nånsin. Och tyvärr mitt sista bicepspass på mitt älskade gym..

Jag vet att det kommer att bli bra när jag väl är hemma, när jag får se och krama om alla er jag saknar. Men just nu är jag ledsen, och det måste jag ju få vara...


Kööööööött!!


..nej, jag har inte börjat käka skiten, men idag är Lotta med ledig, så vi ska till stranden och spana på snyggingar. Säkert fulingar också, men stranden är ju rena köttmarknaden. Avklädd köttmarknad dessutom ;-D så håll i hatten karlar, brudar kan också! mohahahaa ;-D


Joo, så har jag hunnit med en snabb 6a på löpbandet och sedan en frukost så stor att jag är mätt ända ner i tårna.

Presenter..


..drog till marknaden i Arguineagine idag och vad jag har shoppat! I Mogán i fredags köpte jag lite presenter, men minst 90% blev ju till mig själv,.. det är ju inte lätt när allt klär en.. haha ;-P men idag har jag varit såååå duktig, och jag har handlat MASSOR med presenteeer :-D Det blir kanske inte mycket till varje person, för jag har ju så många jag tycker om, men alla de där hjärtetrollen som står mig närmast har jag skänkt en alldeles egen personlig tanke <3

Annars har jag hunnit med 35 min cardio innan frukost, axlar på gymmet och den vanliga 45min promenaden hem. Nu är jag hungrig och väntar på maaaaaat :-D


 

Sånt där..


.."som man måste" kom över mig idag ändå, trots jag skulle ha en alldeles ledig kravlös dag. Var tvungen åka och fixa med pengarna, stänga mitt bankkonto och lösa in min slutcheck. Tänkte det, att det är ju tur jag blivit rik på upplevelser och lärdomar på det här stället, för rik på pengar blev man då verkligen inte :-P Dock var det mycket pengar för att traska omkring med i ryggsäcken, så det var tur jag inte blev rånad. Eller, ja, slarvat bort väskan hade väl varit mer troligt i mitt fall.. ;-P

I alla fall tog jag träningen direkt då när jag ändå tagit mig till Puerto Rico och idag var det rygg. Förra veckan maxade jag på bäst jag kunde och fixade nytt pb i mark, men denna vecka blev det något lugnare. Kan inte kalla det lätt, men jag försökte verkligen fokusera på kontakt. Dock skulle jag behöva tillbaka dansken så hon kan fortsätta sitt försök att lära mig hur jag ska få till det hela på bild, för det är jag verkligen kass på, spelar liksom ingen roll hur jag försöker :-P





Jaja, hur som helst gör jag framsteg :-P Och syns det inte så känner jag det iaf. Jag längtar efter min Elin nu, hon är bra på att ta kort :-D Efter gymmet blev de en promenad hem och eftersom det hela tagit så lång tid så hade jag missat lunchen. Dock befann sig en underbar vänlig själ i köket som måste tyckt jag såg hungrig ut, för han sa "fem minuter!" och sen kom han med en stooor nygrillad laxfilé och sallad, till bara mig :-D


Semestertider

..och bilder från stranden igår.. :)

 

 

Så, okej, det blev ingen båttur, så jag överlevde med andra ord. Men nu över till det allvarliga grejer! Kolla vad som hänt!!? :-O

 

 

Jag kunde inte tro mina ögon. Och jag tänker inte tala om hur denna katastrof inträffade. Men det är då ett riktigt missöde. Min älskade rosa smart shake :’-( Såå, jag hade faktiskt inget annat val än att gå till min chef och be att få tillbaka smartshaken jag hade gett henne i present. :-O haha, men vadå, det förstår hon ju att jag behöver den mer än hon.. eller..? :-P

 

För övrigt så måste jag tala om att jag har två vänner som måste vara något av det mest underbara som satts på denna jord. Linda och Jennie. Jag kan inte berätta vad det är som gett dem denna utmärkelse precis i detta nu, för jag vågar ännu inte tro på att det är sant, men all världens kärlek ska jag strö över dem, för bara deras tanke är så otroligt omtänksam att jag inte vet hur jag ska kunna uttrycka min uppskattning <3


Nu väntar en ledig dag, utan några som helst förpliktelser. Morgoncardion är avklarad och det blev 45 min på crossen, senare ikväll ska det bli ett ryggpass. Men tills dess, ska jag nog bara träna på att vara sån där livsnjutare.. :)


Jag tror minsann..


..att Gud kände min oro idag. För den var riktigt illa. När jag kom fram till hamnen letade jag upp en telefonautomat och skulle ringa min mamma innan jag klev på båten. Jag hade ärligt talat dödsångest och trodde jag inte skulle kliva i land igen om jag klev på. Så har jag aldrig kännt förut, hela grejen var liksom mitt initiativ, det var jag som tjatat om den där båtturen. Men, så fick jag ett sms från praktikanten som löd Båtturen är inställd!
En typisk situation som i vanliga fall skulle gjort mig ordentligt irriterad när dagsplaneringen bara ändras, men just idag kände jag bara en lättnad. Visst var det tråkigt att inte träffa Johan och Ida, men det där med båten,..

Så, istället höll jag mig på land. Såg det positiva i att jag iaf fick en morgonpromenad och eftersom jag ändå hade väskan packad med mig så stannade jag en sväng på amadorrés. :)




(och här var tanken att mina fina bilder jag tog idag skulle hamna, när jag nu sitter med min egen lilla rosa dator och allt, men inte fasen vill dumma blogg.se ladda några bilder idag inte, grrr >:-/.. nåväl, de får komma i efterhand, imorgon :)





Nu låter jag..


..säkert som världens fånigaste, men, så här ligger det till.

Idag ska jag iväg på båttur. Alldeles strax, ska bara traska bort till Puerto Rico och möta upp de andra, så drar vi sen. Jag har ju varit på sån innan o de var dö mysigt, men denna gång, har jag riktig ångest. Och jag vet inte varför. Jag har drömt mardrömmar hela natten, inte just om båtturen, men om allt möjligt, och när jag ser ut över havet så skrämmer det mig mer än lockar.

Ska jag bikta mig ordentligt så är jag kass på att simma och jag är livrädd för allt som finns under vattnet.

Usch, det här är ju inte ens kul.


RSS 2.0