Keeping on..

Både ovädret och jag. Jag försökte fånga vågorna här ute på bild imorse, men det var svårt, de bara smet mest hela tiden, så ser inte alls så stora ut som de faktiskt är. All sand på stranden här är borta, vågorna har stulit den. Solen har dock varit framme så det har varit riktigt varmt, men på havet är det storm.




Idag har jag annars varit ledig, med undantag från två helkroppsmassager jag var inne och gjorde. Så jag passade på att promenera både till och från gymmet, var jätteskönt. Bröst och mage idag, och ja, min nästan 400 kcal-gainer/proteinshake har jag druckit både morgon och efter träningen.. Duktigt trodde jag, men så rådfrågade jag min Mr Å och fick ett Big No NO, aahahaa. Jag trodde ju jag var smart som tog gainern även på morgonen, eftersom jag blivit rådd att käka kolhydrater då, men nehej, så fick jag inte göra.. måste äta kolhydraterna på morgonen, så nu blir det att koka ris,.. :-/ mitt urval här är ju inte särskilt stort . . . så mina fyra dagar av bulk blev nog bulk på riktigt, haha, jag tyckte jag kände mig stor, men trodde det bara var jag som inbillade mig,.. nu har jag nog dragit på mig massa vätska.. :-P




I have a cats eyes, and I have nine lives..
Life might be hard, but hell yeah I´m harder
Såklart jag kommer fixa det!

Big No NO´s


"Ta inga råd från mig, jag vet dem fungerar inget bra . . ." (Winnerbäck)


Nu råkar jag personligen tycka jag ger ganska bra råd, men om inte mina råd fungerar, så lyssna i alla fall på mina avrådningar (heter det så..? :-P). Av all välmening, lär av mina misstag. ;) Dagens 3 Big No NO´s:


1. Blanda inte ett naturellt proteinpulver, en gainer och L-glutamin tillsammans med vatten i samma shake. Det smakar helvete.




2. Låt aldrig någon sätta inplantat i din mage om du lever ett aktivt liv. Listan över stunder de är opraktiska kan göras lång. Listan över då dem är rent olämpliga är ännu längre.




3. Underskatta aldrig en kram. Vare sig du får den som hjälp att knäcka ut ryggen, för att den är oundviklig i ett trångt utrymme, eller,.. jaa.. till exempel av en kärleksfull kickboxningssäck. . .





Sådär ja, hoppas jag hjälp till att bidra till en bättre värld nu. :) Nu ska här snart bli frukost innan jag ska iväg (på min "lediga" dag!!) och jobba igen mina minustimmar. Skönt bli kvitt dem ;) sen blir det gymmet, bröst idag och så lite mage, den har nämligen haft semester ett bra tag nu, haha :-P

Oväder

I helgen har det blåst som tusan och två nätter i rad har det regnat. Och imorse när jag gick till jobbet syntes det att vädergudarna hade hyss för sig..

 

Sedan tog det bara någon timme innan det hela bröt ut. Spöregn, åska och halvt storm.

Gästerna var sura. Jag toknjöt. :-)

 

Efter jobbet bar det direkt av till gymmet för ett ryggpass. Rygg är det roligaste jag vet, så i helsike heller att lite busväder skulle stoppa mig. ;) På vägen från bussen till gymmet var det stor vattenpölar på vägarna, så jag skuttade förbi dem bäst jag kunde. Dock till ingen nytta alls.

För när jag kom fram var det en 1 dm djup vattenpöl hela vägen framför entrén. Och då ett längdhopp på minst tre meter från stillastående kändes som ett överkvalificerat alternativ för mig hade jag inget annat val än att traska rakt igenom den. HA! tänkte jag, när jag kom på att jag hade ett par torra skor i ryggsäcken. Hmm,.. tänkte jag sekunden efter när jag kom på att jag däremot inte hade med mig några nya strumpor . . .

Men med blöta fötter i ett par torra skor körde jag ett grymt pass. Och efter passet drack jag min shake.. :) Inne på Dag 3 i min bulk och tro det eller ej, men jag och min gainer är fortfarande vänner ;)

 

 

Hur länge till vi är det återstår dock att se.. :-P Till middag blev det kycklingsallad med cashewnötter. Mycket gott. :) Och dagens sjunde måltid, haha, herregud.

Okej, det får vara allt för ikväll, tack o hej så hörs vi snart, kanske ett kilo tyngre, mohaha ;-P

 

Riktig kärlek

Idag har varit en bra dag, men jag har haft tankar som tyngt mig. Körde Flow imorse, vilket är en alldeles toppen start på dagen. Tyvärr kan jag bara vara med på söndagarna, men då ska jag försöka vara det :) Sedan jobbat hela dagen. Varit mulet och det blåser väldigt. Och i natt, då regnade det! :-O Personligen tycker jag det är tokskönt, för vi snackar fortfarande en värme som heter duga, men för de "stackars" turisterna som just anlänt för en veckas grillning av sin venterbleka hud så är det säkert ingen höjdare.. :-P

I alla fall så har jag funderat.. Jag har fått en kallelse till sjukhuset den 7:e dec, och är erbjuden att åka hem till Sverige för att gå dit. Skulle bli en väldigt kort hemfärd, typ åka hem dagen innan och tillbaka dagen efter. Mitt förnuftiga jag säger att det vore en klok idé, att jag nog behöver den där återkollen. Men mitt andra jag orkar inte dra igång en eventuell ny historia och vill helst glömma och förtränga. Så skulle en resa hem innebära att jag hann krama och se er nära och kära. Men det skulle även innebära en desto större saknad när jag kom tillbaka hit igen. Så jag tror jag ska ringa återbud till tiden. Eller åtminstone skjuta upp den så jag får mer tid att tänka.

Men tankar tar kraft och energi. Därför har jag känt mig lite smått halvmosig i huvudet. Och tanken på att det när som helst är december får mig att undra vad jag gör här, när jag vill vara hemma hos er.

Det är såna här dagar det inte kan komma mer lägligt med en hälsning från en vän, som på det mest kreativa och kärleksfulla sätt jag kan komma på, visar att jag finns i tankarna.

Älskade B1, du gjorde min kväll <3 Tack från hela mitt hjärta




Och som om detta inte vore nog, så ska jag visa er vad jag fick av min världens bästa storasyster, Cajza kvällen innan jag åkte.. Ligger här i min garderob och glädjer mig flera gånger om dagen när jag ser den.. <3





Det är alla de där små sakerna, de där sakerna som på något sätt är en gest, en handling, dem som inte bara är ord. Det är då man vet, att det är riktig kärlek. Ni är så värdefulla för mig, så det finns inte.

Okej, nu kör jag. :-S

Jag vet jag varit kass på att uppdatera här. Gått in och tänkt skriva, men sen låtit bli.
Anledningen? Jag har varit förbannad.
Inte på någon särskild, inte på något särskilt, inte ens på mig själv.
Därför har jag inte kunnat sätta ord på det.

Jag trivs och allt är toppen. Jag älskar livet, jobbet, gymmet. Tillvaron.

Och jag gör framsteg. Jag är för tillfället extremt stolt över mig själv. Jag kan inte dela med mig av allt, men jag kan tala om, att jag lever som jag lär. Och jag kan inte må bättre över det.

Men för att komma framåt krävs att man utmanar sig själv. Och det har jag bestämt att göra en nivå högre nu. Jag har ju funderat fram och tillbaka, och ovisshet tar mycket energi. Just nu talar jag om träningen och vad jag egentligen vill nå. jag bara säger jag ska bli en biff, men gå upp i vikt är svårt. Det är ångestskapande. Men. Jag ska göra det ändå. Jag har till och med skakat hand med kamelen. Hon tror säkert inte på mig, men när omgivningen är skeptisk ger det mig bara desto mer vilja att motbevisa dem.

Jag har satt en mål, en siffra på vikten. Och jag ska nå dit senast i mars. Jag har aldrig vägt så mycket i hela mitt liv, men jag vill prova. Jag ska göra det dels för jag är nyfiken på hur jag kommer se ut, men också för att det psykiskt kommer vara en stor utmaning för mig. Och anledningen till att jag skriver det här är för att ju fler som vet det, desto större misslyckande skulle det bli om jag gav upp eller påstod att jag ändrat mig.

Så, dagens inköp är en Gainer. För nu får jag ta mig fasen skärpa mig. Kommer aldrig bygga nånting på dieten de satt mig på här. Ska börja med en halv portion på morgonen som jag ska blanda med mitt proteinpulver 50/50, samt lika mycket direkt efter träning. Så får vi se hur mycket jag går upp. Händer inget ska jag öka till hela portioner. Men det är mycket. 100g kolhydrater ger ju, som den med något intresse för det vet, 400 kcal! Så det blir ganska stor ökning i energiintaget..

Här är iaf min nya älskling :-D (får se hur länge kärleken sitter i, denna ska göra mig stor.. :-S)



Dagen har sett ut enligt följande:

08.00 Kaffe med mjölk, ett päron, nötter och en proteinshake

09.00-10.00 60 min crosstrainer

Direkt efter träning 2 BCAA, L-Glutamin,


10.15 Frukost 60g kalkon, 2 äggvitor, grönsaker, frukt
Krom, Zink, Multivitamin m Ginseng

11.00 Kaffe med mjölk

14.00 Lunch Råris, 2 äggvitor, 90g tonfisk, 50g kvarg, persilja, morot

16.30 En proteinbar, nötter, Push Preworkout

17.00 Benpass, 45 min

Direkt efter träning 4 BCAA, 1 Aminosyrekomplex, L-Glutamin, Shake med 75g Gainer + 75g proteinpulver

18.00 Promenad hem, 45 min

19.30 Middag Kycklingfilé i thaisås med sallad, nötter, ris (Dock väldigt lite ris, men heey jag fick iaf ris ;-P )




Blev mycket ben idag, både styrkan, cardio och promenaden, men så ska jag inte fortsätta. Cardion ska ligga på egna dagar, de två "vilodagarna". Och ingen mer intensiv morgoncardio innan frukost, för den kommer äta upp mina muskler.. :-/ Så, Gainer och protein innan jag ger mig ut om jag blir för rastlös på morgonen. ;)

Imorgon är det söndag och mitt gym är stängt. Dessutom ska jag jobba stängning :( men ska iaf va med på Flowpasset en timme på morgonen innan jobbet :) Det är en blandning av yoga, Tai Chi, Qi gong, Core, Pilates, ja lite av varje. Jätte skön start på dagen :) Låter toklugnt, men jäklar svettig blir man allt!

Imorgon ska jag även väga mig, för att se hur mycket jag egentligen ska lägga på mig. :-S Så kommer väl en formuppdatering efter det nångång ;)

Usch, fy fasen, nu får ni stötta mig. Jag ska bli en 60 kilos klump! :-O



Allting är relativt

Så är det verkligen.

Jag sitter här på balkongen i bara linne. Är ledig idag, men vaknade tidigt och har redan både druckit kaffe och ätit frukost. Det är varmt som tusan idag, en riktig stranddag. Nu sitter jag och nördar lite med att läsa bloggar och låta mig inspireras. Men i varenda en läser jag snökaos, kyla, julpynt, adventsblaha,.. och det går inte att tänka sig in i härifrån. Jag undrar vad ni håller på med som tjatar om jul mitt i sommaren. Trots att det är jag som varje år sitter i juni och trallar julsånger och myser i tanken på att nu är det bara sex månader till jul! :-D

Tanken på advent, alla tända ljus, mysiga hemmakvällar under en filt i soffan, en god vän och en varm kopp te, gör att jag bara vill hem hem och kramas med er alla. Men för att "rädda" mig själv från juldepression väljer jag att vända på det och tänker att gud så skönt, slippa julstressen, inga måsten om klappar, inga svettiga panik-sista minuten-rundor på stan, inga krav. Och framför allt inte massa höga förväntningar. Så det gäller bara att vända tankarna åt det håll som främjar ens välmående..

Samma är det med träningen. Fruktansvärt relativt. För ena dagen känner jag mig som hulken. Tycker jag går runt och är så stor att jag nästan vill sjunka ihop lite. Att jag är så fruktansvärt muskulös som en hel karl. Sedan kommer jag till gymmet och står bredvid de riktiga biffarna, läser bloggar och ser fitnessmuskler, bodybuildare, eller bara rent vältränade människor och inser vilken jäkla liten räka jag är och hur mycket jag har att jobba på.

Idag ska det bli rygg och en vältränad rygg är något av det snyggaste jag vet. Men det är så sjukt stor skillnad på hur olika personer ser ut. En del ryggar kan verkligen blir gräsligt fula. Jag hade två bilder här på en jag tycker är fruktansvärt snygg och den andra som jag inte skulle vilja ha för några pengar i världen. Men både sjukt vältränade. Såå.. jag får väl hoppas min anatomi är vänlig mot mig och tillåter mig bygga en sån rygg jag vill ha ;)

Så undrar jag en liten sak.. Läste följande om Myo-repsAndreaz Engströms blogg som du hittar på http://www.body.se/bloggar/andreaz-engstrom

"Metoden är ganska lätt uppbyggd och har en otrolig tidssparande effekt på träningen. När du tränar så vill du först och främst stimulera typ II fibrerna i musklerna, vilket har förmågan att växa bättre än typ I fibrer.

För att stimulera dessa på bäst sätt krävs det en tyngre belastning, vilket du ”oftast” får i slutet av ett set. Metoden bygger då på att vi bara vill arbeta i slutskedet av ett sett, vilket alltså är tillfället då vi bäst stimulerar typ II fibrerna, vilket leder till tillväxt.

Så istället för det klassiska 3set x 8rep med 2min vila som uppskattningsvis tar 7min, så gör vi ett set med alla repetitioner. Vilket i slutfasen blir lika många reps men kortare tränignstid. Låter klurigt va? Men det är inte så jätte svårt.

När du gör dina 3x10 så är det i princip de 3 sista repetitionerna som egentligen ger muskeltillväxt."

 

Någon som kör enligt detta och har några åsikter..? :) En egen utvärdering kräver ju att jag ger det en ärlig chans, vilket tar tid,.. ;)

 

 



Nu ska det blir promenad, men vi höööööres :)

Ett par bloggtips..

Vad min blogg skulle hamna under för kategori vet i tusan.. Detta eftersom jag endast skapade den i syfte att uppdatera familjen och vännerna hemma nu under min tid på Grand canaria.. Men skulle jag skapat en blogg för att jag bara ville ha en, och skriva om det jag ville, då skulle den absolut vara en kost/träningsblogg. :-D Inget dagens outfit, inget "detta har jag gjort idag"-blaha, ingt oväsentligt sskit om mitt privatliv som inte rör någon annan än mina närmaste.

Nu har ju denna bloggen ett annat syfte än att tillfredställa mina behov och intressen, men en vacker dag, när lusten faller in, så ska jag starta mig en ny. En där jag bara skriver om allt det jag älskar :-D

Jag har aldrig läst eller följt massa bloggar, men under tiden jag varit här har jag börjat läsa en hel del. Kan vara lite överskottet av ledig tid, samt brist på annat att läsa, de där småstunderna, som när jag kliver upp på tok för tidigt och dricker kaffe i en timme, väntar på att maten ska lägga sig så jag kan åka och träna, eller väntar på att klockan ska säga sängdags på kvällen.. ;)

Tänkte tipsa er om ett par, om det nu är någon som inte bara tittat in för att läsa om vad jag gör här i värmen :-P Finns ju hur många som helst intressanta bloggar, men dessa har jag kikat in hos idag..


Kunde Jag då kan DU, av Sofie Lindberg

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.33757

Vet inte varför jag fastnade för Sofies blogg, men det var en av de förstå bloggarna jag läste regelbundet. Tycker hon är inspirerande helt enkelt..


Mollys Hälsoblogg

http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/

Matinspiration. Följer aldrig recept, men inspiration är alltid kul Och denna tjej är grym, har till exempel säkert hundra olika recept, bara på gröt!!


Johan Ederer

http://www.johanederer.kroppsnytt.se/

Personligen just hittat dit, men känns som ett bevis på att hårdamuskler inte betyder en hård personlighet!


Och så ett par vänner till mig..

Susanne

http://sbmassage.blogspot.com

Fd klasskamrat under utbildningen som massage & friskvårdsterapeut, helt underbar människa som delar med sig av mycket kloka tankar och råd


Jonas Ivung En elitidrottares historia

http://jonasivung.se/

Jonas tränar och tävlar i Thaiboxning och Kickboxning och även om man bara är en "lyfta skrot-nörd" så är det intressant och inspirerande läsning, för psyket, inställningen och viljan Jonas besitter bör vi alla lära oss av!!


Och så sist men inte minst,.. Min kalaskompis Emi Makeup by Emi

http://makeupbyemi.blogg.se/

När det gäller smink, hår, skönhet eller oskönhet är detta nog den mest estetiska, fantasifulla och mest kreativa person jag nånsin har träffat. Och att hon dessutom är en av mina bästa vänner hjälper såklart till att bidra till att det ligger mig extra varmt om hjärtat att läsa och tipsa om denna filur.. <3



Så, nog om detta, nu har jag fått ryggskott för jag sitter som en kratta i sängen, inte bekvaämt och absolut inte ergonomiskt. Dessutom inte smart ur säkerhetssynpunkt. :-P
Så hoppas nu detta gav något, för annars var det helt onödigt. >:-P



Hemskickad

från jobbet idag. :-O

Jag var ju ledig igår, men den dagen bara försvann på verkligen ingenting. Eller, nej, jag var med på Flow passet en timme på morgonen, sen 30 min mage. Sen körde jag ett bicepspass på hotellets gym på em, men annars gjoorde jag inte ett skit. Dagen kändes bara allmänt meningslös. Första gången jag var ledig en söndag det var totalt värdelöst! Nej, jag vill hellre ha lördagar som vanligt.

Imorse ville jag inte ens kliva upp, trots att jag legat i min säng i över 14 timmar, från typ 17 igår em.. Men gjorde det och tog mig samman. För att jobba en timme :-/ Vi har nämligen så lugnt nu och alldeles för mycket obokad behandlingstid att vi kan bli "tvingas" ha en extra ledig dag, eller bli hemskickade efter en halv. Och idag passade det faktiskt utmärkt att det var jag. Dock måste vi jobba igen det vid ett annat tillfälle, då det är mer att göra, så vill helst inte dra på mig för mycket "minustid", men idag var det skönt.

Så jag gick hem efter frukost. Tänkte åka och träna direkt, men kroppen är trött och igår var det alldeles mulet så när nu solen var framme tog jag istället på mig bikini, tog med mig ett par tidningar och lade mig vid poolen. Så där har jag legat och haft det skönt. Nu är det lunch på gång och sedan ska jag åka till gymmet.

Egentligen triceps på tur, men jag tror jag ska hoppa det och köra ben. Ev båda, men låta triceps få lite mindre fokus. Detta av två anledningar. Först och främst för att jag känner av min dumma och envisa låsning i bröstryggen, och vet den alltid förvärras när jag kör triceps. Mycket på grund av mina val av övningar, men i träningssyfte för muskeln i fråga är de konon.. För det andra för att jag känt mig så otroligt matt och orkeslös de senaste dagarna att jag blir rädd jag ska överträna mig.

Jag har nämligen inga som helst problem med avsaknad av vilja eller motivation, jag har drivkraft att ge allt jag har och jag har tiden. Däremot är jag inte suverän på att planera in min vila alla gånger. Jag har delat passen så musklerna ska hinna återhämta sig, men min fysiska belastning är ju helt annorlunda här mot hemma. Att arbeta heltid som massör är liksom inte det mest optimala för en snabb muskelåterhämtning och uppbyggning . . . :-|

Men mina ben, dem tror jag det är okej om jag kör idag. Vill dessutom gärna prioritera dem lite mer, för dem har inte fått särskilt mycket jättetung styrketräning alls genom åren, de har bara dansat och sprungit och promenerat och allmänt transporterat omkring mig. Nu måste det byggas lite muskler där ;)


Jag förstår

Jag förstår ni tycker jag överreagerar som låter mig träffas så hårt.
Det är som ni säger, bara ett brev. Bara en kallelse. Ett återbesök, som inte behöver betyda någonting.

Jag förstår att ni inte förstår.

Jag minns att ni brydde er när det hände.
Jag minns erat stöd, er omtanke och all er oro.
Jag minns det och jag uppskattar det än.

Men det är inom mig känslorna finns kvar.
Det är jag som varje dag tvingas bli påmind av att se min kropp prydd av små ärr.
Det är jag som minns smärtan av operationerna, alla besöken och återbesöken på sjukhuset.
Det är jag som får frågan varför jag bär ett så fult halsband, samtidigt som jag känner smärtan som fortfarande är kvar.
Det är jag som tog emot alla brev, alla provsvar, alla kalla kommentarer av oempatiska läkare.

Jag är inte rädd och tar inte ut fan i förskott, men det är jag som påminns, som känner känslan av att behöva uppleva allt det jag försökt förtränga en gång till.


Jag förstår att den enda som kan förstå är jag själv







RESPEKT!

Måste bara tillägna ett inlägg, åt alla er därute som tränar för att nå grymma resultat.

Som svettas och kämpar i med och motgång för att nå ert mål.

Som besitter en vilja och ett psyke av sten.

Och som gör detta med ödmjukhet.

Jag hyser fet respekt för er!


Själv kan jag inte vara mer lycklig över att hittat kärleken till att lyfta skrot. Och trots att jag relativt nyligen kommit fram till vad jag egentligen vill med min träning och att jag är långt långt ifrån mitt mål, så njuter jag varje dag av att veta att jag är på väg någonstans. Att det jag gör har en mening. Och framförallt, att jag gör det för min egen skull.

Och jag älskar samvaron mellan alla oss som delar passionen för träning. Alla bloggar och forum med denna enormt hjälpsamma anda. Där alla ger varandra tips och råd och idéer hur vi kan förbättra våra resultat.


Och tack alla ni som stöttar mig, som följer mig, kommenterar mina inlägg, peppar mig, ger mig inspiration och ytterligare lust och vilja.


Jag har lång väg kvar och det tar tid, men tid har jag. Jag är på väg ;)

Någon alkoholist

..blir det då aldrig av mig. Det är ett som är säkert.



Som jag berättade igår blev det en spela kort och dricka lite öl-kväll igår :) Men lite öl var ordet. Tre stycken för min del, men här snackar vi mini flaskor på 25 cl och den sista hade jag gärna hoppat över. Så tre såna är ju  bara 1,5 vanlig 50cl öl.. Vi hade trevligt. Vi spelade "tumääätesellät" som på svenska skulle bli "tomatsallad" med två trevliga danskar, förstod vad de sa efter att de repeterat varje mening ca fem gånger, men hade fruktansvärt kul för det. Men ölen, nej dem gav mig ingenting. Första var god, men sen gav dem mig bara ångest. Jag skulle ju till gymmet idag! Inte fasen vill jag paja mina träningsresultat för några flytande kolhydraters skull. Nej, gott är det inte.

De som känner mig vet att jag dricker väldigt sällan. Varför? Jo, för jag tycker det ska va bra jäkla kul för att det ska vara värt det. Inte det är jag blir bakis, för det blir jag inte, men resten. Det förstår så sjukt mycket mer än det ger. Nej, alkohol ger mig mest ångest. Jag har inte tänkt kalla mig nykterist, jag tycker det är gott med en öl ibland och jag kan vara en riktig svamp om jag är på ordentligt festhumör. Men att sitta och ta en glas vin en vanlig kväll, eller en öl till maten, eller att helt enkelt umgås över att dricka för att det är helg, nej, det är nog inget för mig. Tyck vad ni vill om det och kalla mig gärna torrboll eller tråkmåns, men jag vet vad jag själv mår bäst av, var jag har mina prioriteringar. Och så kan jag ha jäkligt roligt utan alkohol. Eller också är det nåt som kommer med åldern, men i så fall vill jag helst vara liten hela livet :-P

Däremot är jag en pillertrillare som heter duga, haha. Så här ser det ut på köksbordet på morgonen när jag packar träningsväskan.. ;)



Idag blev det axlar på gymmet och jag önskar jag kunde få lite bilder för att dokumentera min form, men tyvärr lämnade jag ju min gympaparazzi Elin hemma i Linköping och har inne funnit någon ersättare ännu, men det kommer ;)

Gick iaf upp och duktigt tryckte i mig bovete imorse innan jobbet. Sen blev det proteinfrukost med kalkon och ägg, sen mellis med proteinbar, kaffe och morot, fettbooster-lunch med lax och nötter, protein och banan efter träningen och sen fisk och sallad till middag :)

Vi får numera hämta middag från fina restaurangn uppe på kvällarna, och det är både gott och bra mat, men blir bara sallad och fisk eller kyckling. Ikväll enligt detta. :)




Men nu ska det bli en dusch och sängen, för imorn börjar jag inte förrän 10.45, så morgonen ska jag fördriva med ett ordentligt löppass. :-D puss o hej <3


Genomgod

har jag känt mig idag. Inte en elak tanke har flugit genom mitt huvud. Ibland är jag faktiskt inte så hemsk som jag försökte framställa mig igår. ;) Men bättre slänga korten på bordet på en gång, och sedan behålla de positiva sidorna som senare med jämna mellanrum förekommande överraskningar.. ;-P

Eller okej, kanske någon tanke som varit av ett mindre vänligt slag, men inte många. Kanske för att jag haft ett sånt strålande humör idag :-D Jag har masserat med kärlek, verkligen älskat mina kunder, rentav älskat varenda människa jag träffat. Och så har jag tränat i gymmet på lunchen och haft gymintro och välkomstcocktail. :) Så det har varit en rolig dag. Och nu om en stund ska jag socialisera med Grabbarna Grus och brudarna :) Ett trevligt initiativ. Synd bara att alla trevliga folk åker härifrån lagom tills man börjat lära känna dem.. :(

Annars hörrni så är det bra. Jag har funderat lite över min träning, min kost och mina kosttillskott. Funderade på om det var något jag borde lägga till resp låta bli för att maxa resultat, så slängde iväg en hel bok långt mail om hur/vad/när/hur mycket jag äter/tränar osv, till min en av de bästa jag vet och fick ett snabbt svar :) Det främsta han tyckte var precis det jag är väl medveten om, att jag bör hitta nån kolhydratskälla, iaf till frukost och efter träning. Jag vet ju att jag failat där, men att behövde få höra det av nån mer. Så, nästa gång jag tar mig iväg från Cura ska det stå Gainer på min inköpslista, som jag ska blanda 50/50 med proteinpulvret efter träning, och till morgonen är det rätt kört för mig att hitta kolhydrater på frukost buffén annat än frukt, så ska börja koka ris eller bovete på kvällarna och äta hemma innan jobbet ;) haha, nu jävlar :-P

Men nu, något som händer väldigt sällan.. En öl.



Öl är faktiskt också kolhydrater . . . :-P

Ärlighet före artighet

Hemkommen från gymmet och mitt benpass. Det var en del folk där, men de höll sig mest inne i boxningssalen, och tur var det, för jag var fasen inte tyst. Helsika vad jag tog i, måste låtit som en hel karl, haha :-P Benen bara skakade. Blev buss hem :-P

Okej,.. Här kommer mina tankar och åsikter som inte någonstans är god marknadsföring. Men hellre ärlig än artig och hellre ärlig och hatad än älskad för en falsk marknadsföring . . . Såå, har du en bild av mig som oskyldig liten ängel och vill behålla den, sluta läsa här.

Det jag tänkte på tidigare att jag skulle skriva var nåt jag kom på när jag satt på bussen och ett, enligt mig, mycket omaka par klev på. Alltid när den ena i ett par ser bra ut och den andra ser ut som stryk undrar jag hur tusan den mer välsignade personen tänkt i val av partner. Så mindes jag vad ett gammalt ex till mig alltid brukade säga när jag slängde ur mig vad jag tänkte. "Han/hon kanske är jättesnäll..." Och jag svarade att "haha, för att leva upp till DET får du va J**LIGT snäll!"

Är jag en elak människa? Detta låter kanske oskyldigt, men jag lovar, det finns mer..

När någon snubblar, halkar, slår sig, ovetande öppnar en välskakad öl, tappar sin nyköpta glass på marken, bär saker i en påse som går sönder, spiller maten i knät eller nåt annat allmänt roligt så skrattar jag. Av äkta skadeglädje. Är jag elak?

När jag ser två fula människor tillsammans, då tänker jag att stackars dem. Få vakna upp bredvid det där varje morgon och undra hur man kunde välja nåt så oattraktivt, för att sedan kliva upp, se sig i spegeln och inse varför . . . Är jag elak?

Jag dömmer människor efter deras utseende. Jag spekulerar om deras personlighet, karaktär, vanor, ja hela deras liv, efter hur de ser ut, klär sig, uttrycker sig.

Jag dömmer även människor efter vad de lägger upp på bandet i mataffären. Jag tänker mindre vänliga tankar om personer som jag ser köpa saker som inte är bra för dem.

Jag tänker okärleksfulla tankar när jag ser en tjock människa stoppa/hälla i sig saker den inte borde. Är jag elak då?

Jag håller andan när en, i mina ögon, mindre vacker person nyser eller hostar. Eller okej, ärlighet var det. Jag håller andan bara jag går förbi dem eller de sätter sig bredvid mig. Jag tror det smittas.

Jag är väldigt ogenerös på allmänna färdmedel, som tåg eller bussar. Jag har fler än en gång brett ut mig med väska och jacka över båda sätena om det kommer på mycket med folk, låtsas sova för att ingen ska vilja störa mig, och gör dem det ändå tar jag fram mitt "jag är jättesjuk"-utseende och förklarar att jag nog är magsjuk så dem nog bör välja en annan plats. Sedan skrattar jag för mig själv och njuter av all min plats när de andra får stå upp.

Säg mig, är jag en elak människa?



När man får tid..

..att umgås med sig själv hinner man tänka många tankar. Och man hinner på något sätt reflektera över dem också. Inte bara prata innan man tänkt, vilket jag annars brukar kunna vara bra på.. Idag är jag ledig. Gör praceis vad jag känner för. Jag började morgonen med en promenad, sen frukost innan jag tog bussen till San Fernando. Mitt ärende där var proteinbarer och nya träningsbyxor. Och gissa vad jag kom hem med?? :-D





(jaja, jag vet, men så går det när man inte kan vara still på bild . . .)

Så jag är skitnöjd med dagens tripp :-D Dock är dagen inte slut ännu, nej, jag sitter här nu och laddar med mellanmål för att strax bege mig till gymmet. Ska bli ett så in i helsike tungt benpass och tänkte jag promenera hem för att öka mina chanser att kunna ta mig fram imorgon :-P promenera är bra skit efter benpass, så slaggen ger sig av ;)

Så satt jag och filosoferade när jag var på bussen. Om andra, och om mina tankar om andra. Och jag kom fram till att jag inte är världens snällaste alla gånger. Jag ska förklara hur jag menar, men det hinner jag inte nu. Men ett som är säkert, är att något som gör mig ordentligt off är när jag får höra att jag är underbar, av en människa som inte har en aning. Ord som är menade som en komplimang blir bara bullshit i mina öron. Och gör mig förbannad.

Vad jag tänker och tycker är absolut ingen hemlighet, därför ska jag när jag kommer tillbaka bjuda er på en Get to know-Lisah part 1. Mycket nöje. :-P

Mat mat mat

massa massa mat mat mat :-D

Jag tycker jag knappt gör annat än äter nu. Visst, det är mycket krångel med maten, men äter gör jag, bara att man får fixa en del själv. Igår hade jag ätit 6ggr, varav det senaste vid 19, ändå blev jag hungrig när jag gått och lagt mig och gick upp och åt youghurt o nötter vid 22 :-P

Men så tror jag ämnesomsättningen är i god gång. Det har den visserligen alltid varit, men gårdagen bjöd på 30 min morgoncardio, 30 min snabb lunchpromenad, 60 min styrketräning (axlar och mage), och totalt 3 timmar massage. Så förmodligen förbränner jag skiten. Eller, det återstår att se. Jag har sett en våg inne på gymmet, men inte känt för att bestiga den, men ska göra det nån dag.

Gillar dock inte att väga mig. Vikt är för mig bara en siffra. Och ofta en rätt ångestskapande siffra. För det spelar egentligen ingen roll vad den säger, bara just det att den säger något annat än sist ger mig ångest, vare sig det är upp eller ner. Och det har inte att gör med att jag vill stå kvar och trampa på samma ställe hela livet, nej, jag vill vidare, utvecklas, få resultat. Men det där med vikt, nej,.. det är en svår grej för mig.. Har jag gått upp får jag för mig jag blivit fet, och har jag gått ner blir jag arg på mig själv att jag låtit musklerna smita. Bättre med måttband. Men även där kan det bli fel. Något som ju varierar enormt, iaf för mig, är midjemåttet. När jag går upp på morgonen älskar jag min mage. Då är den platt och fin och smal och snygg och precis som jag vill ha den. Men den är en sån dum en, som inte tvekar på bråka, blåsa upp sig som en ballong, spänna ut sig, vad som helst. Och är magen "tjock" så känner hela jag mig tjock. Och jag vet jag inte är det. Jag vet jag inte går upp 30kg på en förmiddag. Jag vet den inte är en deg på riktigt på kvällen om jag varit nöjd på morgonen. Men det känns så. Och känslan är min. Det är jag som bär den, känner den. Så då spelar det ingen roll vad nån annan säger eller tycker. Då blir jag mest förbannad.

Men upp i vikt ska jag. Och öka i mått ska jag också. Jag ska göra det bara för att utmana mig själv, exprimentera. Se om jag pallar det psykiskt. För man kan inte vara en liten pojjo hela livet. Jag måste kunna tillåta mig själv att bli större. Och när jag säger jag ska bli biff syftar jag inte på att likna en steroidtorsk, jag vill bara bygga mer muskler. Vissa tycker det är skitfult med muskler på kvinnor. Jag undrar hur fan man kan tänka så? Undrar om dem som säger det är de kvinnorna som aldrig skulle orka ta sig i kragen och träna till sig några och de män som är såna räkor att de känner konkurrens.. Ungefär samma som med dem som säger att de faktiskt inte tycker det är fint att vara smal. Nu blir väl min låda full av hatbrev, men hellre ärlig än artig. Detta är min blogg och ingen tvingas att läsa. Det är i mina ögon dem som inte har karaktär nog att gå ner i vikt. Som skyller på arv, låg ämnesomsättning, eller att det helt enkelt tycker det är "fint" med lite kurvor. Jo visst, kurvor i all ära, men övervikt är något annat. Och det gäller vare sig det är 5 kilo eller 50. Övervikt är inget man ska bära runt på. Finns ingen anledning.

Nåt av det roligaste jag vet är att hjälpa folk som ber mig om råd. Jag hoppar inte på dem som inte ber mig, men vill nån ha hjälp, med kost eller med träning så tycker jag det är skitkul. Men, här finns ett men. Det jag säger passar inte alla, det jag gör bör inte alla göra. Men jag råder heller ingen att träna eller äta som jag gör om deras mål är andra än mina.

Nu snurrade jag in mig rejält känner jag. Och skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men måste ge mig nu. Vet vissa av er förstår precis vad jag menar. Förmodligen dem som känt samma sak. Ni andra undrar antagligen bara var tusan jag snöade in nu någonstans. Men klockan är 7 på morgonen, jag har varit vaken i princip hela natten, kamelen har fått besök och den stackaren blev fast på flygplatsen i Barcelona halva dagen igår så hon kom fram mitt i natten i natt. Och jag vet inte varför, men jag vaknar vid fem på mornarna, kan inte sova mer, så går upp. Men jag är pigg. Det är jag faktiskt. Och nu ska jag ut en sväng.

Tack o hej

Båttur

Idag har jag varit med J på båttur. Det var skithärligt faktiskt. :) Vi åkte från Puerto Rico klockan tio i morse och var tillbaka vid halv fyra. Gratis lunch och fri tillgång till frukt och dricka på båten, vatten, öl, vin eller läsk. För kalaset får en vanlig dödlig betala 45 euro. För en "VIP-för jag jobbar här" var kalaset gratis. ;-)





Och här var tanken att visa er nåt vi fick se, som var as grymt! Delfiner! :-D
Dock försvann dem under vattnet varje gång jag plåtade, men de kom jättenära båten och de var jättefina. Tänkte inte det skulle va nån big deal, jag har ju sett såna där flasknosar på Kolmården massor med gånger, men det var härftigt mitt ute i havet sådär :) Dock blev jag lite besviken på dem när de inte gjorde några hopp genom ringar, bollar på nosen eller simmade på bakfenorna, men men... ;-P



Sen stannade vi till i en vik, åkte bananbåt, snorklade och så fanns jetski. Personligen nöjde jag mig med ett "huvudet ovanför ytan-dopp", kärring som jag är . . . ;) Gick ner från stegen gjorde jag också . . .






Johan däremot körde lite mer "fötterna upp och huvudet ner-stilen" . . .






Nog med  bilder för idag, det där var typ . . . väldigt många . . . ;-)

Efter båtturen blev det raka vägen till en reasturang, för jag var hungrig som ett as. Därefter en liten shoppingtur för att smälta maten, köpte mig en klocka. Den tredje (!!) sen jag kom hit. Och det inte för att jag gillar klockor, har faktiskt knappt aldrig burit det i hela mitt liv inna, utan för att jag behöver en när jag springer och promenerar på lunchen och dem jag köpt har jag lyckats ta sönder båda två. Armbandet på den ena, billig skitklocka, och den andra tappade jag i golvet så den sprack, skit den med. Så, nu har jag köpt en tredje. :)

Sedan till gymmet för ett bicepspass. Och jag hade sån hubudvärk när jag gick dit att jag trodde det skulle bli skräp av det, men väl där kom energin och peppen och passet blev riktigt bra. Sen kollade jag lite vad de sålde där och hittade en vettig BCAA som jag köpte, för nu jävlar ska jag bli biff :-D

Sen en promenad hem, en snabb som tusan sådan, för det var skymning och att gå i mörkret hem är inget vidare smart. Gjorde det igår och det är okej fram till Amadores, men sedan följer tio minuter upp och ner för klipp- och bergsstigar som är rätt ordentligt knepiga att sätta fötterna rätt på även när det är ljust. Så i mörkret är det rena självmordsstigarna. :-|

Men, som ni märker, hem kom jag. Hade dock missat middagen, men vad gör väl det, när man har en sambo som är årets hemmafru? ;-D

Hoppas ni har det bra hemma och saknar mig mycket, för jag saknar faktiskt er <3

Ber så mycket om ursäkt

..jag var ju alldeles exalterad igår över mitt intelligensutvecklande arbete att jag helt glömde bort att skriva om något annat alls. Jag var på gymmet igår och körde bröst. Och med dagens träningsvärk som underlag kan jag berätta att det gick bra. Anledningen till det var att jag fick hjälp. För som ni vet, är det som bäddat för att bli fast när jag lägger mig i bänkpressen utan nå som passar . . . :-P

Det hela började med att jag gjorde en grymt snygg entré, med ett högt "whhaaaaaoo"-skrik när jag klev in. En snubbe hade nämligen ställt sig bakom dörren för att hoppa fram och skrämma mig. En rak höger skulle han ha..

Iaf kunde jag lasta på hur mycket jag ville, för ägaren, som är helt underbar, stod som en hök och tog stången när mina armar blev spaghetti. Han var nog den bästa passaren jag haft, snackade inte i onödan, lät mig köra, men hjälpte mig när jag behövde. Till och med när jag inte bett om det. För när jag senare körde hantelpress och efter ett antal reps, när mina armar bara skakade och jag tänkte att "fasen, det går bara inte", så kände jag två fingrar som petade ihop mina armbågar och gav mig kraft att få upp armarna. "Toppen" tänkte jag, och fortsatte köra, kunde ju köra tills jag totalfailade, för då fångade han ju upp hantlarna åt mig. Underbara människa. <3

Sen kom en rolig snubbe som det måste vara något fel på. Samma snubbe som sist jag såg honom föreslog att "maybe you and I can try boyfriend girlfriend?" trots att det enda jag gjorde var skratta åt honom. Han var faktiskt rolig, inte sån slusk, utan bara rolig. Så iaf igår kom han efter jag kört i cabelcrossen och ville visa mig en övning. Då jag inte var intresserad av att se hans övning låtsades jag inte höra utan gick vidare, men han ger sig inte. Så jag kollade. Och vet ni vad snubben gör? Tar tag i handtagen, med armarna korsade framför sig och drar. Med andra ord en ryggövning. Och säger "this is good for you"

Jag bara skrattade. Orkade inte ens ta ut lurarna ur öronen. Pekade och visade att jag kör bröst, och han nickar och säger "yes, for chest!" aaahaha, jag dog. Men jag säger ju det. Rolig är han, bjuder på många skratt :-P



Nej, nu era filurer sitter jag här med kaffekoppen, ska snart iväg till lite frukost, sen ska jag traska bort till Puerto Rico. För gissa vad vi ska göra idag? Jag och Praktikant J ska på båttur! Och se delfiner och vattenfall och äta gratis mat och gratis dricka och bara slappa och bada och sola och njuta! :-D Och dessa turer är ganska dyra, just denna kostar 45 euro. Vårt pris blev 35. Men hur mycket vi ska betala? Ingenting! :-D
För efter en stunds snack kom säljaren på, att om vi fick åka med gratis var chansen större att vi skulle göra det, och gillade vi det skulle vi prata om det och rekommendera det till gäster på våra hotell, vilket gynnade honom, så woop woop, I like this being a VIP ;-D

Bilder lovas till kvällen, ;-D PUSS o ha en fin dag, för det ska jaaaag :-D

Det sista

som lämnar människan är hoppet. Eller hur är det?

När jag fick möjligheten att åka till Grand Canaria för att jobba heltid med det jag utbildat mig inom tänkte jag att "wow, vilket chans!" Så länge som jag jobbat bara för pengar så var det på tiden att utvecklas. Och så läånge som jag längtat iväg från trygga lilla Linköping och Sverige verkade ju detta för bra för att vara sant, både få resa och jobba! :-D

Och tro mig när jag säger det, mitt arbete här är IQkrävande på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Här snackar vi kompentensutveckling på hög nivå!! Och när ni nu tagit er till min blogg måste jag ju ge er möjligheten att förstå vilket innehav av intellektuell som krävs för att stå i receptionen på ett spa!

Jag kommer att förklara detta både i bild och text för att ni ska få chans att hänga med. Så håll i hatten, för här kommer dagens kluring!


Steg 1
Framplockande av platta pinnar gjorda av trä. I sammanhanget kallde sticks. (se bild 1)

Steg 2
Dessa sticks delas med handkraft av på ett avstånd som uppskattas vara mitten. (se bild 2)

Steg 3

Sticksen som nu är hälften så långa placeras i en plastmugg. (se bild 3)


Bild 1
Bild 2 Bild 3




Hängde ni med? Om inte så läs och se ovanstående tre beskrivningar med tillhörande bilder en gång till.
Hängde ni med, så Grattis och välkomna till nästa steg. . .

Varsågoda, slutresultatet!!



Nu förstår jag att ni givetvis är alldeles tagna av häpnad, men tro det eller ej, det slutar inte här! :-O
Dessa sticks finns i tre storlekar! Så slutresultatet i det stora hela... Tadaaaaa:




Åhh, ni bara förstår! Fatta att jag kommer ju kunna söka jobb precis varsomhelst med meriter som dessa i mitt CV!

Framtiden är räddad! :-D

Ovälkommen . .

Igår tänkte jag på hur det kommer bli den dagen vi måste åka tillbaka till Sverige. Jag tänkte att fy fan vad jobbigt att behöva packa ihop allt skit jag drog med mig, plus allt det jag kommer hinna dra på mig på sju månader här. Det var ingen rolig tanke, så jag funderade på att aldrig åka hem igen..

Sen idag var det som kronan bara vänt. Jag ville bara HEM. Ville inte vara kvar en minut. Ville inte mer. Jag masserade med tårar i ögonen och ville ringa dig mamma, och er, vänner.. Lät dock bli för jag hatar att stå i den dumma telefonautomaten och den bara äter mina pengar och bryter mina samtal trots jag har så mycket mer att säga.

Hade också väldigt tajt med tid mellan mina behandlingar, så hann inte med något mellanmål, så när klockan var halv fyra och dags för lunch var jag väldigt låg. Så fanns där ingen mat till mig. Bara pasta och kött och sallad utan någon tonfisk. Så snällt gick jag in i köket för att be om nåt att äta, men igen där. Så gick jag ut igen och bad om hjälp, men nån sådan fanns inte. Så blev jag tillsagd att antingen vänta tjugo minuter eller gå hem och äta. Gå hem, kanske behöva handla, fixa mat och hinna äta den skulle ta längre tid än jag hade, så jag bestämde mig för att vänta och gick ut min promenad innan maten istället för efter. Så kom jag tillbaka och då fick jag mat. En stor och jättegod kycklingsallad på en tallrik jag såg var från fina resturangen på övervåningen. Och till den en mördarblick och orden "leave your plate upstairs when you´re finish".

Med andra ord fruktansvärt ickepopulärt. Och jag vet ju det. Jag vet hur förbannat besvärligt de tycker det är att jag inte äter allt som serveras. jag vet vilket jätteproblem jag är för dem och hur mycket jag ställer till det.

Men jag har inte bett om att bli placerad just här!!

Jag trivs jättebra och är jättenöjd, men under intervjun frågade de mig om jag hade nån allergi och jag förklarade att jag var glutenintolerant och inte åt annat kött än kyckling och fisk. Och svaret var att "på vissa ställen kan det vara problem, men på vissa inte alls, så det ska vi ha i åtanke" Så var försvann den åtanken??

Uppenbart är iaf att den försvann, för när jag kom tillbaka in till jobbet sen pratade vi lite och visst uppskattar jag uppriktighet, men orden "hade vi vetat detta innan du kom, hade du aldrig varit välkommen" var inte jätteroliga att höra . . .



Jag förstår inte hur svårt det kan vara... Jag har gått med på att äta endast det de andra har som tillbehör, sallad med små bitar av fisk, till lunch, varje dag, i över en månads tid. Inte gnällt och ställ in mig på att göra det resterande kommande halvåret också. Gått med på att de dagar salladen bara innehåller grönsaker själv gå in till köket och tigga mat, sedan låta min enda lediga stund på dagen gå till att vänta på att få nåt att äta. Ändå är jag ett jätteproblem. Förslag på lösning var att jag själv skulle handla med mig mat, och äta OM där inte finns nåt till mig. Jo men visst va. Jag jobbar för mat och boende. Då tänker jag inte lägga den skitsumma som blir kvar på att köpa min egen lunch. Räcker med att jag köper frukost, kaffe, vatten och en jäkla massa mellanmål.

Innan lunchen var jag ledsen. Efter lunchen var jag förbannad.

Och direkt efter jobbet satte jag mig på bussen till gymmet. Med musiken på högsta volym i öronen. Jag kan helt ärligt säga, att hade det inte varit för att jag hittat det stället här, som jag trivs på och kan rymma undan till, då skulle jag dra. Då skulle jag inte tveka en sekund. För att vara på ett ställe man inte är välkommen är inte min stil.

Men på gymmet var det toppen. Jag känner mig välkommen och jag trivs förbannat bra. Jag ville inte åka därifrån. Jag ville lägga mig i ett hörn och sova kvar. Eller bara sitta kvar på trappen utanför hela kvällen, hela natten, tills det skulle öppna igen imorgon bitti. Fick jag skulle jag flytta dit.

Men jag biter ihop. Jag klarar det här. Jag ska maila dem i Sthlm nu och fråga vad jag har för rättigheter egentligen.. Och imorgon är en ny dag. Med ett nytt tillfälle att få åka till mitt gym . . . <3

Utsikten

från Randy och Catharinas balkong är ut mot havet och på kvällen är den helt underbar.
Vi har varit där ikväll på tacos :)

Så tog jag en bild för att kunna visa er, men det gick sådär.. haha, kolsvart :-P











Däremot ville mina kära tossingar gärna fastna på bild :-D





Och då detta blev denna bloggs historias (iaf hittils :-P) mest meningslösa inlägg så ska ni även få ta den av några av mina filosofiska tankar . . .

Hur tänker man när man kommer till en ben & fot massage och lägger sig på bänken med skor på??

Eller som man, att komma till en helkroppsbehandling och ha på sig shorts som inte ens går att kavla upp??

Eller när man vägrar sära på benen ens så mycket att handduken får plats att knölas ner emellan??

Och hur tänker man när man slänger av sig varenda tråd man har på kroppen för en rygg/nack massage??

Eller när man för en ryggmassage lägger sig PÅ RYGG??!

Eller kommer med stubb på benen så vassa att terapeuten får skavsår i händerna?

Hur tänker man när man har så ont att man håller på att hoppa av bänken och håller andan så man är blå i ansiktet, men ändå ber massören trycka lite hårdare??

Och (detta är kanske endast relevant för er med nån slags anatomikunskap..) men hur tänker man när man kommer in och berättar för massören att man har ont i ryggen för man har för stor svank pga korta hamstrings??

Hur tänker man när syftet är att gå ner i vikt och därför tar man en croissant och en cappuccino till frukost för att sedan inte äta något förrän lunch sju timmar senare??

Och hur i allsin dar tänker man när man ska börja med att svälta bort allt sitt underhudsfett man har, för att efter det bygga muskler??


Jaa ni vänner, många lustigkurrar finns det i världen, och många av dem verkar jag få lyckan att träffa på . . .

Men, det var allt för denna kväll. Nu ska jag hoppa i säng och fundera över den livsviktiga frågan

hur tänker man när man bygger ett karaokehotell som spelar musik tre kvällar i veckan, och hyr in samma gubbe som kör samma låtar, om och om igen, VARJE GÅNG??

Skulle gärna fixa gubben med en plastsäck och lite rep, men den vänliga versionen blir istället stängd balkongdörr och öronproppar . . .

Godkväll på er :)

Skrattretande

När jag kom in på gymmet idag satt en kille i receptionen som såg trevlig ut och som jag inte sett förut, så vi började snacka lite. Och min intuition talade rätt, han var trevlig :) Dock undrar jag vad killarna här har för bild av tjejer som tränar egentligen.. För jag frågade honom om det fanns några brudar som körde där, eftersom jag varit där en vecka nu och inte stött på en enda. Engelskan gav inga MVG, men vi kunde förstå varandra och svaret jag fick var:

"noo.. we don´t have much for girls. We have only machines with lots of weight. So only have little of this for girls.." och så pekar snubben på en crosstrainer och ett löpband!

Så tänkte jag att är det första gången han får se en brud lyfta skrot så ska jag fan i mej göra det ordentligt så ner med min laddning push och sen körde jag ett ryggpass som hette duga ;-D

Förra veckan när jag körde på gymmet här fick jag en kommentar av en snubbe som jag fortfarande garvar åt. Han kom in medan jag körde och sa att så tungtt kunde jag inte köra på. Jag undrade såklart varför och han kollade på mig som om jag var helknäpp och sa "what, are you a man or a woman!?"
Sedan fortsatte han med "do you want a nice body or just a..(och demonstrerade en biff)"
Så jag svarade "maybe I think a (visade samma biff) IS a nice body"
Då skakade han bara på huvudet och gick därifrån.

Såå,.. tydligen får tjejer inte bli starka på denna förunderliga lilla ö.. Men, ju mer negativa kommentarer jag får, desto mer taggad blir jag. Så, släng er i väggen karljävlar.



Efter gymmet satte jag mig på ett trevligt ställe för en kaffe, sedan shoppingpromenad hemåt :) Hittade världens snyggaste bikini, ååhh jag är såååå nöjd! Bara älskar den! Så nu är planen att bli lika snygg som den, så vi liksom matchar varandra, huh :-P

Sen lite annat skoj, och så gissa vad? En keps :-P Har ett helt lager här nu, haha, men det är ju så sköönt att bara gömma sig under en sån, på gymmet, när jag springer, vid poolen, överallt där jag vill vara ifred ;-P

Nej, nu ska jag lägga mig lite vid poolen, :-D

Överdrift

Hmm, . ..

Att jag är morgonpigg är ett faktum.

Men.

Det kan gå till överdrift.

När vi ställde om klockan missade mitt huvud det, så jag har fortsatt vakna den tid jag brukade, vilket då blev en timme "tidigare" än vanligt. Men sen vet jag inte vad som hände. Om huvudet ställde fram sig en timmme, eller två eller fem, eller vad det är frågan om, för nu vaknar jag bara tidigare och tidigare varje morgon. Och jag pallar inte ligga och snurra, för jag är ju pigg, så jag skuttar upp.. Och nu snackar vi ordentligt tidigt. Jag är ledig idag och har varit uppe sen 05.10.. :-|

Men det är lugnt, för jag la om planeringen helt enkelt ;) Ska äta tidiga frukosten, runt 8, sen drar jag iväg. Ska till Puerto Rico, se om jag hittar nåt kul att shoppa, sen till gymmet. Rygg idag :-D Sen hinner jag hem medan det fortfarande är bra med sol, så då ska jag njuta av livet vid poolen, sen ikväll är jag och kamelen bjudna hem till Randy och Catharina på middag :)

Så det blir nog en toppendag :)

Jag har hört ni har snö hemma. (??!!) svårt för mig att föreställa sig.. känns weird.. varför har ni snö mitt i sommaren liksom?? :-P




Confusion . .

 

Jag tror som jag alltid gjort,

 

att det finns en mening med allt som sker

 

Den dagen min sista pusselbit faller på plats

 

är den vald med omsorg


utformad

 

anpassad

 

för just mig

 

och då finns ingen tvekan

 

 




Bara så ni vet

att jag lever ;)

Mår bra gör jag dessutom. Och det är tack vare gymmet. Träningen känns bra nu. Men det är inte bara det, det är också känslan av att ta sin väska och sätta sig på bussen och åka härifrån, ensam. Bara med mig själv. Ha ett eget ställe. Träffa nya människor och prata med annat folk. Samtidigt som jag får göra det jag älskar mest i hela världen. Träna! :-D

Och så är det en sak till på det stället som är så sjukt jäkla bra och känns som Gud bara slänger storvinsterna rakt i händerna på mig och jag vill så gärna berätta för er, men jag kan inte göra det här. Det kan bli fel. Men det är bra, jäklar så bra det är! Åh, jag har verkligen hittat en guldgruva!!!

Igår blev det bröst och axlar, idag biceps.

Träningsvärken i benen och rumpan från i fredags sitter fortfarande i ordentligt, och konstigt är kanske inte det med tanke på hur jag körde och inte kunnat kört sen jag kom hit (!) men imorse tog jag mig ändå en joggingrunda innan jobbet,.. första fem minuterna undrade jag vad tusan jag gett mig in på, men sen släppte det. :)

Och för den som är intresserad kan jag tala om att jag äter som en häst. 6 gånger om dagen! :-O

Det blir en för-frukost hemma tidig morgon, sen frukost på jobbet halv elva, lunch/mellis innan lunchen eftersom den är först halv fyra, sen ett till mellis innan träningen och sen middag.. Men lika glad är jag för det. Eller kanske just för det. ;-P För humöret håller sig jäkligt jämnt och bra och de som känner mig vet att min humörkurva är rätt ordentligt påverkbar av mina mattider.. ;-P

Så att jag har en sambo som bakar Opsies är fruktansvärt uppskattat. Vi har en deal jag tycker är grymt bra, jag ser till att det finns ägg och philadelphia i kylen, och hon ser till att där finns opsies till vår "pre-lunch" vid halv två. :) Och att jag hittat proteinbarer att fylla väskan med underlättar en del det med.. ;)




Och bara så ni vet, "Pojjolito" wont much longer be a little pollo..


Lyckan är FULLKOMLIG!

Jag tror jag är lyckligast i världen just nu! :-D


Jag bor på Grand Canaria, på ett av de vackraste ställena jag sett.

Jag har ett jobb jag älskar, underbara arbetskamraterm, en sambo som är en ängel.

Och idag har jag köpt GYMKORT!! :-D På Better Bodies Gym i Puerto Rico. :-D

Och jag älskar det!!!!!!!


Det är perfekt. Drog dit direkt efter jobbet idag. Ägaren var där och han var dansk så jag kunde prata svenska och han förstod mig. Och tro det eller ej, men jag förstod honom också.. ;-P Kostar 38 euro/mån där, men av nån anledning fick jag kort för 30 euro/mån :-D

Blev ett benpass idag ock det var så skööönt att kunna mörda de där ben och rumpmusklerna ordentligt! Först knäböj och frontar, med en riktig skivstång! (bara där var jag lycklig!!) sedan hittade jag en maskin som var grym! Man kunde köra utsida, insida och rumpa med ett ben i taget, stående. Så jag körde tills jag knappt kunde stå.

Därefter körde jag mage, jag var tvungen. För för första gången sedan jag kom hit fanns vikter och möjligheter att köra som jag vill. Och det var underbart. Det brann i hela magen, jag njöt i hela mig! :-D

Sedan kom ett gäng förbaskat snygga killar, skulle gissa de var spanjorer, som skulle köra kickboxning och bjöd in mig att vara med. Dock tackade jag nej för jag ville köra mitt race idag. Men en annan dag, då jävlar ska jag spöa skiten ur dem hela högen, mohaha ;-D

Och alla var så trevliga!! Hälsade och snackade med mig, men inte på ett sånt "hej jag är en slusk och stöter på allt jag ser"-sätt utan på ett trevligt sätt!

Jag hade kunnat stanna hela kvällen, men efter nästan 1,5 timme tvingade jag mig att ge upp och dra mig hemåt. Är trots allt ledig imorn så ska tillbaka då. Och sen kan jag dra dit när jag vill, för nu har jag ju kort! :-D

Åhh, jag är så lycklig!! :-D Var tvungen ringa mamma och tjoa i telefonen när jag klev av bussen och när jag kom innanför dörren hemma var jag så till mig att jag inte kunde vara still. Kamelen måste trott jag blivit mer knäpp än jag redan är.. :-P


Men nu ska jag hoppa in i duschen, njuta av att benen känns som spaghetti, sen sova och vakna imorgon med en träningsvärk som heter duga och mitt största leende på läpparna någonsin när jag ska försöka ta mig ner för trappan. ÅÅh, jag har inget annat att säga än att lyckan är FULLKOMLIG! :-D



Shoppinglycka :-D

Dagen har varit toppen, helt underbar. Blev en mycket skön löprunda imorse, 40 minuter. :) Jag kände mig nästan i form för att ge mördarbacken ett nytt försök, men eftersom jag fuskat med push till morgonkaffet så lät jag bli.. skulle ändå inte kännas lika bra då.. ;-P



Sedan blev det en dusch, frukost o sen iväg på bussen med sällskap av Catharina. :) Och tur var det, för jäklar vilket äventyr vi haft, hade inte varit hälften så roligt ensam.. Började med att ta oss till Decathlon som var en mycket längre resa än vi trott. 1 timme och 45 minuter! :-O men det var såå värt det. Hur stort som helst och bara massa träningsgrejer! :-D Kom därifrån med linnen, byxor, shorts, ett gäng proteinbarer, handledsskydd och en yogamatta! Som jag senare skulle komma att inse hade varit mycket smartare att köpt innan hemresa så hade jag sluppit gå runt och dra på den och sett ut som jag tänkt campa på gatan. :-P



Därefter skulle vi iaf vidare in till Las Palmas och tack vare ett stort leende lyckades jag få snubben vi skulle fråga om vägen att skjutsa oss dit i sin bil, mohaha ;) FLYT ;-D

Dock hamnade vi inte inne i stan, utan vid två enorma shoppingcenter lite utanför. Men det visste vi ju inte då, så vi shoppade glatt vidare. :) Men så saknade vi en efterlängtad butik och insåg vi måste vidare, så tog en buss och hamnade till slut mitt inne i huvudstaden. och oooj ojoj! Där fanns shopping! Fick med mig ytterligare fyra linnen, en topp, två spetstubtoppar, mer proteinbarer och en massa annat skoj. Dessutom en jäkla massa snyggingar och extremt trevliga människor. Jag gillar livet här! :-D




Väl hemma var vi hungriga och klockan sa middag så vi passade på att käka på hotellet. Har inte ätit där på kvällen senaste veckan, för de är så sent, men ikväll blev de perfekt. Och gud så gott det var. Jag får ju bara tonfisk tonfisk och åter tonfisk på det här stället, men ikväll, då fick vi LAX! :-D Och han stekte den direkt när vi kom så mer nylagat kunde det inte bli.



(okej, ja nu är jag väl avslöjad.. uppe i hörnet ligger faktiskt även både tonfisk och lite makrill.. jag råkar gilla det, men var gott att få något TILL :-P)


Så nu är jag trött, men glad och lycklig :) Och OM jag är pepp på att träna nu. När jag har massa nya kläder, och så handledsskydden, tror de är bra. Och som ni förstår blev det inget ryggpass idag, det blev shopping för hela slanten. (även ordagrannt faktiskt!) men imorn, då jäklar ;-D


Puss och godnatt era filurer, nu väntar sängen :-D

Nu blev jag

så glad så glad :-D

Jag vaknade tidigt imorse, alldeles för tidigt. Så har jag legat och försökt tvinga mig somna om, men sånt funkar inte på mig, så klev upp. :-P och eftersom det bara är jag som är vaken, jag inte "får" gå till gymmet och det fortfarande är tre timmar kvar till frukost så sitter jag här med mitt kaffe och laddar för en springtur. :)

Så satte jag på datorn och kollade mailen, och så glad jag blev. :-D Jag hade fått mail från några som var här för ett par veckor sedan som jag masserade flera gånger och de var så nöjda och tacksamma och sista gången tog de bilder som de skickade nu, :) det var roligt :-D så skrev de "lykke til videre, du er en flott representant for hotellet!"



(och ja, jag har tillåtelse att använda bilderna)


Nu är jag as pepp på att ut och springa. Ska bli en grym runda, kanske den vanliga två gånger eller också med backintervaller. Dock har min klocka pajat, ni vet den snygga jag fick av en kund på Lidl ;-) så ska köpa mig en ny, kanske nån avancerad variant idag på sportaffären, med massa funktioner jag inte kommer förstå mig på.. åh, jag längtar dit, ska köpa träningsbyxor o massa linnen o massa proteinbarer o allt som jag känner för :-D Vi får vår första lön här den 10:e, men jag kollade internetbanken och då hade nån vänlig själ bestämt sig för att sätta in lön från sept på mitt konto, vilket jag totalt glömt bort, så det blev en trevlig överraskning :)

Så måste jag bara säga en sak. Det finns vänner och så finns det vänner. De av den senaste varianten växer precis inte på träd. Ändå har jag lyckats få mina vänner handplockade, handslipade. Och jag känner mig nästan bortskämd hur fina de är. Jag är verkligen lyckligt lottad.

Att höra din röst var guld värt, <3




Aningen meningslös

..har jag känt mig idag. Paula var så snäll att hon strök alla mina behandlingar pga av värken i min handled, så jag har bara stått i receptionen. Stundvis finns det att göra, när gäster kommer in och handlar i vår minimarket, bokar behandlingar eller vill ha hjälp med hudvårdsprodukter. Och då är det roligt, men än så länge har säsongen inte riktigt dragit igång, så stundvis finns där inget att göra alls. Vek handdukar och fixade i rummen, men ändå blev det en massa tid jag bara kände mig allmänt meningslös. .

Dessutom har jag mått dåligt och varit ledsen över att jag inte kunnat träna det jag ville och tänkt. Triceps idag och skulle kört det imorse innan öppning, men fick låta bli. Hade kunnat, för när jag tränar så lindar jag alltid och då får dem stöd, men känns som jag inte kan träna med gott samvete och sedan inte kunna massera..

Istället tog jag en långpromenad innan frukost och jobbet imorse, lite drygt en timme.. Det var skönt, men jag kände mig ändå rastlös i receptionen.. Gick ut 30 min på lunchen också, men promenera kan jag göra i en evighet. Det äör inte träning för mig. Det är precis som löpningen mer terapi för psyket..

Så har jag ont i magen också. Ordentligt. För klantarsel som jag är har jag ätit gluten. Mindre lyckat. Så nu har jag inget annat att vänta mig än detta.. det går ju över, frågan är bara när..





Well, imorgon är jag ledig. Planen är en tripp till Telde för att hitta Decatlon som är en stor fitnessbutik, med allt för träningen. Kläder, skor, kosttillskott. Med andra ord ett mecka för mig. Sedan vidare in till huvudstaden, Las Palmas för att utforska shoppingen där. Sedan tänkte jag vara så pass bra i handlederna, eller åtminstone hittat grym stödtejp eller liknande på Decatlon, att jag kan köra ett ryggpass, för isf ska jag hoppa av bussen i San Fernando på hemvägen och träna på det där stora gymmet jag var på med Johan sist. För där var gryyymt. ;)

I wish I wish. Please let me . .

Inte bra någonstans . . .

känns det just nu . .
Dagen började så bra. Träningen gick kalas och jag var på topp. Tills efter min första massage. Då började min ena handled svullna upp. Tänkte det skulle ge sig, så åt frukost och hade sedan min andra. Men efter det gick det inte mer.

Där man liksom har en hård benbit på handleden hade en ådra svullnat upp större än knölen. Och runtom var det också svullet och mjukt om man tryckte på det. Som vätska eller nåt. Mina ådror i händer och underarmar har blivit väldigt tydliga när jag masserar här, men det är ju en sak. Detta såg inte normalt ut. Visade Kamelen och hon visade vår lead som tryckte lite och det gjorde ont som satan. Så smorde hon med linement och sen lindade. Så skulle jag ha det på under min nästa massage. Gjorde ett försök, men det gick inte ha kvar det, så fick köra utan. Och det gjorde äckelont, så blev till största del en enhandsmassage . . . :-/

Så efter det strök de mina massager för resten av dagen, och samma sak imorgon, blir receptionen istället. Sen ledig på onsdag. Men på torsdag måste jag vara tillbaka på banan igen. Annars vet jag inte vad som händer. Då är jag väl ute ur leken eller något. Och det är det värsta som skulle kunna hända.

Jag vill fan inte åka hem!!!!

Så nu känns det skit. Riktigt jäkla jätteskit. Och imorgon bitti var planen triceps. Men åt helsike med det också då. Och jag hade satt upp ett mål jag ville klara här. Det var ett högt mål, en riktig utmaning, men nu känns det väldigt långt borta . . . Förlåt, men just nu är jag inte glad alls.





Kompis . . jag saknar dig.. <3

Tidiga mornar

och bara Lisah är vaken. I love it. :-D

Fast lite fel är det nog på mig. Igår ville jag bara gå och lägga mig så det skulle bli idag och i natt vaknade jag och kände glädje i hela mig för jag trodde det var morgon, så kollade jag på klockan, 03.48.. Kanske lite väl tidigt att gå till gymmet . . . Men jag är så jäkla pepp!! Så nu har jag hällt i mig kaffe, push och lite frukost, och nu ska jag iväg och köra axlar. :-D




Såå, godmorgon på er hemma och ha en fin dag!! :-D
RSS 2.0