Att oroa sig,..

.
,..stjäl mycket energi.
.
Hälften av allt du oroar dig för kommer aldrig att ske, resten sker ändå.
.
.
.

Ett nytt upplägg,..

.
,..för veckans träning är precis ihopknåpat. Kanske måste jag ändra något, eftersom jag ännu inte vet hur jag kommer jobba, men annars känns det som jag fick till det bra. Inga jätteförändringar, men några pass jag ville omorganisera :)
.
Imorgon väntar ben. Jag längtar nåt otroligt. Efter två gymfria dagar besitter jag en höggradig abstinens. Jag skulle helst vilja åka och köra nu på en gång, men med tanke på att jag varit vaken sen igårmorse så vore det en dum idé. Jag hann aldrig riktigt sova inatt. Eller, jag lät helt enkelt bli. Jag åkte direkt till jobbet istället. Trodde jag skulle vara mycket tröttare än jag faktiskt var, jag fungerade under omständigheterna faktiskt oförskämt bra. Min multitaskingförmåga var dock utslagen så jag kunde inte göra mer än en sak i taget. Knappt prata och tänka samtidigt, men.. det är å andra sidan en funktion som stundvis är bristfällig även under normala förhållanden,.. (det där skrev jag väl just inte..? :-P)
.
När jag slutat gick jag hem och la mig, men varken huvudet eller kroppen ville konstigt nog sova. Så jag klev upp och ordnade veckans matlådor, fick besök av en vän och sen gick vi ut och promenerade i närmare två timmar. Fortfarande mår jag mycket bättre än jag förtjänar, men jag tackar och tar emot och ser fram emot att sova riktigt riktigt gott inatt..
.
Det liksom ska ju bara vara så <3

Veckan som varit,..

.
,..har varit aningen förvirrande. Stundvis i alla fall. Och att ens försöka sätta ord på det känns just nu som att bara snurra in mig desto mer så det tänker jag låta bli.
.
Rent träningsmässigt kan jag dock göra en sammanfattning. Måndagen började med ett axelpass som bröt mitt psyke i smådelar. Ja, såhär i efterhand tror jag det var där mitt orimligt låga sinnestillstånd tog sin början. Hantlarna var alldeles för tunga och när jag såg mig i spegeln hittade jag inga axlar, någonstans. Så, det var då jag började tjura och skulle börja baka surdeg i stället.
Tisdagen tog jag mig igenom med en jäkla huvudvärk, sköt upp ryggpasset till onsdagen, gick på massage och drog 40 svettiga minuter på löpbandet istället. De enda muskler jag kunde se hemma i spegeln var magmuskler, som inte ens borde synas vid det här laget och istället för att glädjas åt dem blev jag arg och kände mig spinkig.
Mycket taggad tog jag mig till gymmet tidig onsdagsmorgon och började med marklyft. En övning jag inte kört på väldigt länge, som jag i för ett år sedan lyckades lyfta 3 siffrigt. Denna morgon var det helt plötsligt riktigt tungt med 80kg och självförtroendet fick sig en törn. Resten av passet gick desto bättre, men inom mig hade en liten djävul redan planterats och elaka ord var inget han snålade med.
Torsdagmorgon sa min planering bröst och vader. Jag vaknade och var nästan nervös. Mycket för att bröstpasset veckan innan inte alls känts bra och jag verkligen inte ville göra mig själv så besviken igen. Så jag peppade mig själv med all kraft jag fann och for iväg. 1km på löpbandet i det snabbaste tempo jag kom upp i, benen som vingliga spaghetti och huvudet taggat som aldrig förr la jag mig i bänken för ett par uppvärmningsset. Redan på 40kg kände jag att allt var med mig. Det var min dag. Tekniken satt, styrkan fanns där, fokuset var rätt.
Höjde till 50kg och gjorde 12 reps, 60kg och gjorde först 7, 6, 8. Först då kom min passare (som det inte spelar nån roll hur tidigt man bestämmer tid med för han kan inte passa den ändå :-P) och jag vågade höja till 65kg. 3reps själv och två med hjälp. Kändes bra för att komma då det gjorde. Sänkte till 50kg igen och bara matade. Först 13 själv, 2 med hjälp. Och i nästa set, som var det sista, alla 15 själv och en extra med lite hjälp. Nöjd, men samtidigt lite sur på mig själv. När det finns mer, varför gömmer jag det så länge i början? Just i bänk vet jag att jag gör det om jag är ensam. Jag måste ha nån där som jag vet fångar stången när det tar stopp. Men i allt annat måste jag skärpa mig, ge det jag har på en gång.
Igår, fredag, var det armarnas tur. Ofta supersetar jag biceps och triceps. Mycket för att vi gjorde så då. Men inte igår. Då började jag med biceps, och när dem var klara körde jag triceps. Först aningen skeptisk, eftersom jag tyckte mig vara trött, men så påminde jag mig själv om den gången jag kört axlar med Mr S, enligt mig själv var slut men han kom med den djävulska idén att jag även skulle köra biceps och triceps. Och det hela gick hur bra som helst. Och likaså gjorde det igår. Armarna kändes bra, riktigt bra. Jag ville springa in till omklädningsrummet, dra av tröjan och glo lite, men med insikten om att det säkerligen hade gjort mig mer besviken än överväldigad så lät jag bli och nöjde mig med känslan.. ;)
.
Idag är det lördag och jag hade planerat ett benpass. Mina vänner hade dock andra planer åt mig och eftersom jag tror att faktiskt nästan mer behöver en riktigt rolig kväll i deras sällskap än ett benpass så gick jag helt enkelt med på det. Jobbat  sen imorse och sedan tog jag mig en joggingtur. Ja, den kan inte kallas löprunda, jag bara måbra-joggade litegrann. Typ sådär som en pensionär som är ute och tittar på blommorna. Lugnt och stillsamt, mest för cirkulationens skull.
.
Imorgon, söndag blir det heller ingen träning. Eftersom vi ska ut ikväll och jag mycket smart har fått till det så bra att jag i princip kommer att gå från krogen direkt till jobbet så förstår ju vem som helst att när jag slutat imorgon kommer jag bara gå hem och dö litegrann. MEN, efter det kommer det en ny träningsdag och för nästa vecka ska jag slänga om lite i mitt upplägg, kommer bli kalasbra har jag en känsla av. :)
.
Hoppas det går bra för er, och gör det det inte, så gör nåt åt saken. Bjud omvärlden på ditt leende och nån på lite kärlek, sånt smittar ofta av sig. Vi hörs, tjing ;)
.

, . .

Rena rama,..

.
,..turdagen. (Även här en smula ironi . . .)
.
Jag försökte koka ris idag. Göra lunchen på morgonen, framförhållning. Jag fick aldrig något ris.
.
Första kastrullen kom jag på när jag var nere i tvättstugan och den kokat på full värme utan lock ca en halvtimme för länge. Den blev svart.
Den andra kastrullen kom jag på när jag stod på gymmet, just tränat klart och skulle till att glädja mig åt att ha maten klar hemma. Då hade den stått på plattan i över två timmar. Jag har aldrig cyklat så fort i hela mitt liv. Jag var säker på att inte ha nåt hem kvar. Ännu mindre en katt. Hur skulle jag förklarat det, "ehh, ja just det, din katt,.. den råkade jag elda upp"
När jag kom hem hade jag en katt. Och ett hem. Tack gode gud. Dock ingen lunch. Och inga kastruller.
.
.
Lägenheten luktade popcorn. Jag förknippar av nån oförklarlig anledning alltid allt som luktar bränt med popcorn. Tro nu för all del inte att jag inte kan göra såna. Hur som helst öppnade jag korsdrag för att vädra. Då åkte min fina fönsterlampa i golvet och blev i väldigt många bitar.
.
Så började ögonen rinna. Inte av tårar, utan av katthårsallergi. Så min sambo fick flytta ut. Efter sig lämnade hon en sjuhelsikes massa päls. Överallt. Och dessutom pissade hon i min soffa. På två ställen. Så följande fyra timmar efter att jag burit iväg med henne ägnade jag åt sanering. Nu luktar det varken bränt eller kattpiss, men det stinker välblandad coctail av överdoserade rengöringsmedel.
.
Min vän sa "gå och lägg dig, för din egen skull". Men gå och lägg dig idag, hade inneburit gräv ner dig, och då finns risken att jag blivit kvar där, så istället tog jag mig ytterligare en cykeltur, i regnet, in till stan. Köpte mig en ny lampa, och så fina nya krukor till fönstren.
.
.
Sen fick jag min snilleblixten, att köpa en paket hårfärg med. För en sån här turdag till ära, kan väl resultatet inte bli annat än lyckat?
.
.
Bara så du vet A, blir det hemskt så är det ditt fel.
.

Idag tänkte jag,..

.
,..lyfta något tungt.
.
Håller inte ryggen, så kommer jag förmodligen i efterhand finna det hela en dum idé. Men. Det vet jag inte förrän jag provat.
.
Det är inte kul att blogga utan bilder, och eftersom jag bara har en kamera med idiotminneskort som min dator inte vill låtsas om att läsa, så kan jag inte få in några bilder. Men bara för det, så ska jag bjuda på en gammal en, denna från maj-11, så förutom den lilla detaljer att det är ganska exakt ett år sen, så är den ju nästan tagen idag. Eller nåt.
.

Ni får inte glömma,..

.
,..att jag bara är jag.
.
En (alltför?) ofta ironisk prick. Jag tycker om reaktioner. Både positiva och negativa.
.
Nej, jag har inte tagit bort min facebook, den bara vilar lite. Och nej, jag ska inte sluta träna och inte heller ta livet av mig. Vilket väl vore samma sak, då det ena skulle leda till det andra,..
.
Idag jobbade jag en stund. Det var inte roligt, för jag vaknade med huvudvärk. Jag har aldrig huvudvärk. Idag har den suttit i hela dagen, trots att jag knaprat vita fula tabletter i försök att komma undan den. Jag slutade tidigt och cyklade till Gamla Linköping där jag satte mig och åt min lunch. Det var mysigt. Jag måste ordna en picknick.
Sedan var jag hos en trevlig kvinna för ayurvedisk massage. Hon slog ut mig helt. På ett bra sätt. Jag glömde liksom både tid och rum. En dryg timme senare tvingades jag dock tillbaka till verkligheten, och insåg att jag inte skulle kunna göra det bra ryggpasset jag planerat. Vare sig styrkemässigt eller tidsmässigt, eftersom jag var som en pannkaka och hade en egen massagekund att ta hand om, alltför nära inpå.
Istället åkte jag direkt till Medley, bytte om och hoppade upp på löpbandet. Totalt 40min, varav 25min intervaller med 5 st 4min snabb löpning varvat med 1min långsam, sedan resterande 15 min rask gång med hög lutning. Toksvettig och på lite halvvingliga ben tog jag en snabb dusch och bytte om, och gjorde iordning för kunden.
S o m   i n t e   k o m.
Denna gång orkade jag dock inte ens bli sur. Visst är det irriterande, men jag ville hem och då fick jag ju åka hem.
.
Sen har jag städat, dammsugit för hundrafjortonde gången sen typ i förrgår. Jag är inte sjuk, men jag har en pälsboll boende här. Och det ser ut som om hon vore tio gånger så många.
Så kom lilla E över en stund, och nu ÄR hon verkligen LILLA E. Hon har kämpat på så otroligt bra och nu ger hon sig inte. Kilona bara rasar och hela hon strålar. Jag är så sjukt stolt över henne.
.
Jag har fortfarande ont i mitt huvud och fortfarande en del kvar att göra här. Jag måste byta mina lakan också. Jag tror jag är allergisk mot den där håriga lilla sötsaken. Dessvärre. Mina ögon är alldeles röda och kliar.
Men, imorgon är en ny dag och det ska bli en bra dag. Jag ska vakna pigg och utvilad och jag ska göra mitt ryggpass som jag inte fick till idag. Det är det enda jag bryr mig om just nu, resten får vi se. Hur kan det vara så, att det är så viktigt? Jag fick frågan varför och jag tänkte efter. För att jag älskar det. Jag vill ju inget annat.
.
I cant escape the feeling, and I cant try to hide it. Dont say I dont miss the way we were,
.

Jag har ångrat mig,..

.
,..man får göra det va? Sätta nya mål? Ändra riktning? Hoppa av tåget?
.
Istället för att försöka gå upp i vikt och nå mina 60kg, tänkte jag gå ner. Testa. Ska vi säga 30?
.
Och träningen, ja den skiter jag i. Jag börjar med nåt nytt. Sticka kanske. Eller eventuellt surdegar. Det verkar mer inne i tiden.
.
Tänk om det vore så lätt.
.

.

Första dagen i,..

.
,..en vanlig vecka, fjärde dagen i min. Axlar på schemat idag och jag har en bra plan. Jag känner mig dock aningen sliten, somnade för sent och vaknade för tidigt. Men det är inte värre än att jag borde kunna förtränga det två glas kaffe senare..
.
Time you enjoyed wasting, is never wasted time
.

Älskling,..

.
,..det är helt otroligt så många kärleksfulla tankar man kan hinna tänka under benpass. Ett hemskt benpass. Högreps. Var får jag mina idéer ifrån? Och hur i helsike väljer jag min timing? Det var roligt att testa, men jag gör det helst aldrig mer. Nu ljuger jag. Det var inte alls roligt. När jag körde armar i fredags och fick för mig att avsluta biceps med 21an hade jag roligt. Jag var tvungen att skratta för att det gjorde så förb****t j***a ont. Idag hade jag inte kul. Jag ville gråta. Sen ville jag dränka mig och hänga mig och gärna begrava mig levande, hur nu det skulle gå ihop.
.
Älsklingen min.
.
Jag vill så gärna krama dig
.
hårt
.
runt din hals
.
Med ett rep
.

Så länge smärta är,..

.
,..fysisk, så går den att bortse. Tänka bort, fokusera på något annat. Eliminera, sudda ut.
.
Eller?
.

.
I mitt nästa liv ska jag bli något annat än kvinna. En noshörning kanske. Eller något mer avslappnande. Kanske en soffkudde. Eller en tekokare. Vad som helst där jag slipper ha så ont att jag tror jag ska dö av någonting som ska vara en fullt normal process. För all smärta går inte att tänka bort, i alla fall lyckas inte jag.
.
Nu tänker jag dock göra något jag kan, som jag vet jag klarar av. Förflytta smärtan. Smart eller inte, låter jag bli att spekulera i, eftersom svaret förmodligen skulle bli det senare.
.
Vi ses i Nangijala.
.
Eller?
.

En del saker,..

.
,..bara vet man, trots att orden inte är sagda.
.
En del saker, behöver man inte se, man vet dem finns där ändå.
.
Ibland säger tysnaden mer, än tusen ord.
.
Du kan säkert få all bekräftelse i världen, men skulle det göra någon skillnad?
.

Som alltid,..

.
,..har dagen en plan. Trots att det är är en ledig dag. Dock känns den inte särskilt betungande idag. Jag har fixat den innan lunch ;) Mooooot gymet XD
.

Det blev inte,..

.
,..riktigt som det skulle. Jag stod där, som så många gånger och väntade på massagekunden som aldrig kom. Och just idag, kände jag inte riktigt att det var okej längre, att det inte ens finns ett system för ersättning när något sånt händer. Så, jag sökte helt enkelt upp högsta hönset på bygget och diskuterade saken med henne. Och eftersom jag inte var mitt gladaste jag så talade jag om både det ena och det andra som jag inte finner riktigt rätt. Varsågod.
.
Sedan åkte jag tillbaka hem. Nästan genast glad igen, jag besitter ingen vidare förmåga att vara långsint. Eller okej, jag besitter ingen sådan alls. Ilska rinner av mig fort, till och med om jag anstränger mig för att försöka hålla kvar den. Jag fick ju tid till annat, och det var bra.
Så nu har jag lagat 9 matlådor och några mellanmål, så nu jag överlever helgen och behöver inte spendera mer tid åt mat än att hålla ett öga på klockan och att på lämplig tid transportera den från lådan till magen. Perfekt ;)
.
Dessutom har jag hunnit komponera en meny till min mammas födelsedag som infaller om ett par veckor. Hon fyller jämnt och jag vill ha ett större kalas än jag vill att hon ska behöva planera, så istället överlåter jag det till mig själv. Ibland får jag till det riktigt bra ;) Dessutom tycker jag det är kul att laga mat. Jag tänkte göra en massa olika rätter, eftersom alla i vår familj har sina särskilda önskemål, allergier och kostvanor så det får bli en buffé
.
.
Imorgon är det fredag och jag är ledig. Eller ja, inte helt, men jag har bara roligt jobb, som känns som nåt jag skulle vilja göra även om jag inte fick betalt för det, så där är lönen liksom en bonus. Blir ett armpass på City morgonen, sedan över till nästa gym ;) sedan ska jag träffa Ms E för något rackartyg, vad det nu kan bli. Välkommen fredag, välkommen. ^_^
.
.

Känt är det,..

.
,..att jag ofta är en rastlös själ. Lägg då till en vilodag på det, så är det som bäddat för egentligen vilka dumheter som helst. Jag tänkte på det förut, och faktiskt de flesta saker jag gjort, som i efterhand inte varit särskilta genomtänkta (läs otroligt korkade) har skett just på en sån förrädisk vilodag.
.
Idag är en sådan, och jobb mellan 6.45-16, följt av massagetimmar 17-20, var tydligen inte sysselsättning nog. Så utöver det har jag återigen blivit med sambo. Och det är inte Rasmus som fått flytta hem, nej trots att jag saknar honom har han det bättre där han är nu. Detta är en ny stjärna. En långhårig vit och brun liten stackare som heter Snurran. Ännu är allt lugnt, men vi får väl se hur det känns om ett par dagar, när mitt slott är täckt av katthår.
.
Men, bara gilla läget. Dock hellre eliminera vilodagarna, men det är väl en sån där idé som isf måste gå under "inte särskilt genomtänkta".. (läs otroligt kork..) *suck*
.

Lätt att vara,..

.
,..efterklok
.

Det finns dem,..

.
,..som uttrycker sig som rena hönshjärnor, just eftersom dem inte tänker före dem öppnar munnen.
.
Men så finns det dem som faktiskt tänker, men inte lyckas bättre ändå.
.
"Du har en 50 min massage bokad imorgon"
"När?"
"Kl 17"
"Okej, till..?"
.
*suck*
.
När jag kom till gymmet idag var jag trött som en hösäck. Benen ville knappt cykla dit mig, och när det dessutom var dem som stod på schemat kändes det lite tveksamt hela konceptet. Men så kom jag på, att jag väntat på just det hela dagen, sedan jag loggade in på jobbet idag har jag längtat efter att få sluta för att åka och träna. Så jag gav helt enkelt mig själv en smäll på käften. Och eftersom det gjorde jäkligt ont på den smällda sidan så gjorde jag likadant på den andra. Sedan hoppade jag upp på löpbandet och kutade en kilometer så snabbt jag bara kunde och sen bara körde jag. Benen gjorde så sjukt ont att jag bara ville bita mig i låret. Jag älskar det.
.
Emma 4 år plockar upp en näsduk från golvet och frågar "Jaha och vems snyting är det här då?"
.
Nu är jag dock trött. Jättetrött. Men på ett skönt vis. Jag har lust att gå och lägga mig och somna så snabbt att jag vaknar imorgon och inte ens hann fatta vad som hände. Problemet är bara att jag sover som en kratta. I alla fall har jag gjort det i fyra nätter nu. Säkert någon jättefarlig sjukdom. Kronisk sömnlöshet eller nåt sånt.
.
Jag önskade mina vänner att solen skulle lysa över dem. Så fick jag tillbaka från en underbar av dem att han hoppades att mina axlar skulle växa. Han gjorde min dag.
.

På kvällarna när jag,..

.
,..är trött men har alla mina hundra saker som jag måste göra innan jag kan gå och lägga mig, blir jag så trött på mig själv.
.
På morgonen när jag vaknar älskar jag mig själv av precis samma anledning.
.
Allt är klart. Köket är fint och välkomnande, kaffebryggaren är laddad, frukosten redo att hoppa ner i magen, matlådorna staplade i kylen, väskan packad. Ja, till och med kläderna är framhängda. ;-P Då är det trevligt och så hinner jag känna efter, hur jag mår. Idag mår jag kanon, men jag är jag stel i ryggen. Hade tid hos en förhoppningsvis duktig sjukgymnast/massör/yogalärare idag, men fick ställa in tiden för att jobba istället. Men nästa vecka ska jag gå :)
.
Det där med yoga är riktigt kul har jag insett. Min kära mor är en flitig utövare av denna minst sagt koncentrationskrävande träningsform och när vi ses nästa gång ska jag få ett flertal program som hon koierat upp till mig som jag ska se om jag kan utföra. Och om inte, så ska jag lära mig :)
.
Men nu iväg till jobbet, och sedan direkt till gymmet. Framsida ben som ska få smaka på smärta idag och mitt upplägg är jag riktigt taggad inför. Ny musik i lurarna och två vänsterstrumpor på fötterna, sen kan det inte bli annat än bra, eller..? ;) Jag känner i hela kroppen att det är vår på gång!
.

Något förvirrande,..

.
,..lite skrämmande. Ganska fantastiskt men säkert idiotiskt. Jättebra eller kanske helt fel.
.
Jag har ont i magen och jag är trött. Jag snurrar omkring, går in i saker och tappar allt jag håller i. Känns lite som jag är full. Men jag gjorde ett riktigt bra ryggpass och jag är glad och ja, jag mår bra.
Så har jag tagit tag i det där jag tänkte låta bli. Bara för att. Så nu är det gjort, och det är väl bra. Eller inte alls bra.
.
Jag vet ju inte allt. Jag har full koll, men noll kontroll. Vem har det?
.

För jag har,..

.
,..full koll, noll kontroll.
.
Eller hur var det hon sa? ;)
.

Som om,..

.
,..Mr Know it All
Well, you think you know it all
But you dont know a thing at all
.
When somebody tells you, something about you
Think that they know you, more than you do
So you take it down, another pill to swallow
.
Mr Bring me Down
Well, you like to bring me down, dont you?
But I ain´t laying down, baby, I ain´t going down
Cant somebody tell me how its gonna be,
nobody is gonna make a fool out of me
.
Baby, you should know that I lead, not follow
Oh, you think that you know me,
thats why Im leaving you lonely
Cause baby, you dont know a thing about me
you dont know a thing about me
.
You ain´t got the right to tell me
when and where to go,
acting like you owned me lately
.
Mr Play your Games
Only got yourself to blame,
when you want me back again
But I ain´t falling back again
Cause Im living my truth without your lies,
Let´s be clear baby, this is godbye
I ain´t coming back tomorrow
.






Sist jag träffade,..

.
,..min kära mor yttrade hos sig med orden jaa, nästa gång vi ses kan jag ta med saxen,.. Så, jag antar jag ska ta det som en hint, att jag behöver klippa mig. Men, frågan är om jag ska klippa av skiten igen, eller om jag helt enkelt bara ska toppa det och spara ut det.. :-| När det var kort var det snyggare än långt, såvida jag fixade det. Saken var ju bara den att jag aldrig gjorde det,.. :-P Istället bara irriterade jag mig på att hälften trillade ner när jag försökte sätta upp det.
.
Idag vaknade jag tidigt. Och inte var det nån idé att somna om, för jag skulle upp bara en stund efter. Cyklade till gymmet halvt i sömnen, men min räddning låg så fint i cykelkorgen. Min Starbucks kaffetermosmugg :D
Dagens träning blev bröst och vader, följt av 20 min cardio. Passet gick bra och var rent allmänt lördagstrevligt :) Min stegräknare satt snällt på höften, men av 20 minuter på crosstrainern hade den gett mig 34 steg! haha Dessutom har den nollställt sig 3 gånger redan idag, så jag är lite halvt osäker på om den får vara med särskilt många dagar till,..
.
Så kom jag hem och hade tänkt ta en powernap efter min frukost och dusch, men icke. Istället fick jag oväntat besök från Sthlm, så duschen fick bli supersnabb, frukosten nerslängd i magen på inte bara stående, utan gående fot, en extra kopp kaffe, och ett leende på läpparna. Välkommen kompiiiis, jag är inte ett dugg trött ;-P
.

Tidiga morgontimmar,..

,,spenderades på Citygymet. (Dock inte lika tidiga som dem blir imorgon, käre tid..) Resten av förmiddagen på Sporthallens Gym. Eftermiddagen hos en vän med trevligt skitsnack. Så kan man fördriva en ledig dag. Och fler har jag på gång, jag verkar visst inte ha annat än ledighet framför mig. :-/ Inte för att jag egentligen har något emot det, men jag har haft mycket semester sista tiden, jag känner liksom inte behov av det för tillfället..
Nu dags för en promenad i regnet. Nej, jag är inte sugen på det. Och inte mina ben heller. Men det kommer att kännas skönt efteråt, det vet jag så väl.
Så, bara att klä på sig, stoppa lurarna i öronen och traska iväg. Ju fortare jag tar mig ut desto fortare är jag tillbaka, kan hoppa in i en varm dusch, krypa i myskläder och bädda ner mig i soffan :-D tjing på er*

Idag mindes jag,..

.
,..att ta på den där stegräknaren. När jag tog av den förut hade jag gått 17654 steg :) då har jag visserligen inte jobbat på vanliga jobbet idag och därför gått miste om många steg, men jag gick en promenad med mamma nu ikväll. Och så har jag cyklat till stan fram och tillbaka två gånger och det räknar den ju inte heller. Det gör däremot benen. Benen som är spaghetti nu, men som ska få lägga sig och sova några timmar, innan dem åter ska ta mig till gymmet för ett tidigt morgonpass. Armar imorgon och ett par såna vill jag gärna ha. :)

Jag har fått lära mig,..

.
,..en massa bra saker de senaste dagarna.
.
Två damer diskuterade träning och den ena förklarade så stolt för den andra att hon minsann visste hur man gjorde när man tränade på gym.
"Man räknar till femton, och så gör man det tre gånger"
.
Fantastiskt.
.
Jag har jobbat idag. Haft en alldeles jättebra dag. Det kändes som hela livet var på min sida. Det regnade på mig när jag var ute och gick, men jag fick betalt för att promenera. Jag kan inte klaga. Och så hände det bara bra saker, den ena efter den andra, så bra att jag var tvungen att se mig över axeln mer än en gång för att se om där satt något litet troll som lurades med mig. Jag hittade inget.
.
Sedan for jag direkt till gymmet och körde axlar och vader. Och det kändes bra. Riktigt bra. Jag må vara svagare än jag varit, men det vore väl konstigt annars,.. jag gör framsteg, men så lämnar jag alltihop och backar några steg tillbaka, om och om igen, tyvärr. Fast egentligen kan jag inte säga tyvärr. Det må vara tyvärr för mina träningsresultat, men alla de resor jag gjort det senaste året har gett mig otroligt mycket på andra plan, som jag tar med mig i min utveckling och hjälper mig formas till den jag är idag.
.
Samma sak gäller med nya människor. Jag älskar allt det för med att lära känna en ny person. Alla nya idéer, inspirationen, motivationen. Att få ta del av ett nytt resonemang, ett nytt sätt att se på ett invant mönster, ett tankesätt, eller att bara få studera nya vanor. Man kan lära sig så mycket, om bara man är öppen för det.
.
Imorgon är det torsdag, och den där torsdagen jag väntat på. Då jag ska börja på mitt nya,.. vad ska vi kalla det.. projekt? Hur som helst ska det bli både roligt och intresssant och förmodligen mycket lärorikt. Jag gillar nya saker, nya utmaningar. Och ja, kanske är det fler på gång. Även om det ännu känns för bra för att vara sant. Lilla trollet, sitter du där nånstans?

En vilodag,..

,..och tro det eller ej, men en rentav lyckad sådan.
.
Jag gick omkring på jobbet och var otroligt rastlös hela dagen. Nästan liksom orolig. Jag hade ju ingen direkt plan efter jobbet, som jag alltid annars har. Jag tänkte gå på ansiktsbehandling, men det fanns inte tid. Så skulle jag och en vän åka till Hangaren och klättra ikväll, men han var tvungen att jobba. Så tänkte jag att jag kanske kunde ta mig till Fight center och boxas, men det var bara fortsättningspass ikväll. Så ville jag gå på yoga, eller nåt annat gruppträningspass, men det fanns inga platser. :-/ Så i ren noja sms bombade jag flera stycken av mina vänner i hopp om att någon skulle vilja hitta på nåt skoj. Lilla E ville leka med mig, så efter jobbet kilade jag över dit. :) Men efter nån timme skulle hon iväg. Då hade jag dock lugnat ner mig och tagit mig samman, och accepterat mitt öde. Vilodag.

Det blev en promenad, och en sväng till affären, men sen har jag hållt mig hemma. Jag hade fått ett stort och efterlängtat paket, med 4kg casein, ett par burkar omega-3 och EAA. :)
.
Sen minsann, så har jag bakat! :-D Bröd. Och det blev ett mycket lyckat sådant. Jag bakar ju aldrig efter recept, jag avskyr recept, så idag gjorde jag som alltid, jag bara slängde i det jag kände för. Dock vägde jag allt jag hällde i bunken, och när degen var klar vägde jag den med, delade den på antalet bröd jag ville ha, och så vägde jag varje degklump så alla blev lika stora bullar. Och sedan räknade jag ut deras näringsinnehåll.
.
Varje bröd innehöll 213kcal, fördelat på 15g protein, 18g kolhydrater och 8g fett. Då räknade jag dock inte med de linfrön jag slängde på som garnering, men eftersom det var hela linfrön och jag säkert inte tuggar så bra så lär dem ändå passera genom mig tämligen oförändrade, så dem låter jag smita emellan mina beräkningar.
.
.
På jobbet har vi fått nåt projekt. Alla som vill har fått en stegräknare och så ska vi skriva upp antalet steg vi går varje dag. Eftersom jag varit bortrest missade jag första veckan, och eftersom jag är senil har jag missat resterande dagar sedan jag kom hem också, men imorgon ska jag ta på mig den där lilla figuren. Bara för skojsskull sådär. Jag vet att jag gick med sån på jobbet för några år sedan, och helsike vad jag gick. De där 10000 stegen de rekommenderar på en dag hade jag ju nästan knappat in till lunch. Sen spelar det ju roll om jag har min cykel förstås. Och just nu har jag ingen cykel, så då går jag ännu mer. Dessutom ska jag träna imorgon, äntligen. Jag undrar hur många steg jag hinner ta på mina snabba uppvärmningsminuter på löpbandet..? ;)
.
Så ska vi skriva hur vi tar oss till och från jobbet också. Jag cyklar eller går och det är pluspoäng. Sen att det tar mig ca 1min 45sek, det gör tydligen inte listan någonting..
.
Och sist men inte minst har vi fått ett sk aktivitetskort där vi ska fylla i fysiska aktiviteter som pågår under minst 30 min, typ promenad, löpning, styrketräning, dans, trädgårdsarbete, cykling, you name it. Målet är att utöva minst 5 st aktiviteter under en månad. (!?) Jag har bestämt mig för att inte fylla i några kort. Jag skulle ju få hela skåpet fullt. :-P
.
.
Dock tycker jag det hela är ett mycket gott initiativ, för säkert sporrar det den som annars inte rör sig så mycket. Och jag kom på idag att jag också ska bidra med något till denna goda cirkel. Jag ska helt enkelt sätta ihop ett rygg-gympapass till mina arbetsamrater. Det är alltför många av dem som har ont, i större grad än nödvändigt.
.
Så, det är mitt kvällsprojekt, nu när diskbänken är full av nybakat bröd, kylen full av matlådor och magen mätt och belåten :) tjing på er vänner*

Jag tror minsann,..

,..det inte bra för mig att jobba. Eller så är det inte bra att ha semester? :-/ Jag är ju så trött!!

Jag har jobbat i två dagar nu. Ska köra fyra, så jag är halvvägs. Ja, sen ska jag väl jobba efter det med, men på torsdag har jag annat, mitt alldeles nya på fm och sedan massage på kvällen. Men en sån dag känns inte som att jobba, då gör jag ju sånt jag älskar, och så ska jag få betalt för det. Fantastiskt bra påhitt.
Hur som helst, så tänkte jag tränat direkt när slutade idag. Jag gillar att inte träna för sent, så jag har lite tid på kvällen sen till allt mitt pyssel jag styr med, men idag gick det inte. Jag hade ingen energi att träna. Så, istället planerade jag om, gick hem och slängde in ett kilo kyckling i ugnen, och medan den solade sig tog jag en powernap. Dock hann jag somna, så när klockan ringde visste jag knappt ut eller in.
Tog mig iaf till gymmet och körde rygg. Jag älskar att köra rygg, men idag var jag fasen inte riktigt vaken. Inte förrän jag var klar och tog på mig boxningshandskarna och gav säcken lite stryk, då minsann vaknade jag ordentligt. Men men, jag är ändå nöjd och ryggen är trött, så något måste jag ha lyckats med :)
Imorgon ska jag vila från träningen. Om jag kan. Efter 6 träningsdagar brukar det vara en god idé, men OM jag skulle vakna imorgon och ha sådär jobbigt mycket energi som jag vanligtvis är välsignad med, ja då blir det kanske vila först på onsdag,.. eller nåt,.. :-P
.
.Inte som förut, förstås. Det är annorlunda, men okej. Faktiskt, precis som jag vill det ska vara, just nu.




Resan i bilder,..

,..fär äntligen har jag lyckats få in mina bilder i datorn! Vill visa hur mycket som helst, men får ta ett par i taget, så jag börjar där jag startade helt enkelt,.. ;)
Phuket





Patong







Koh Phi Phi











Koh Lanta





























Ao Nang

















Ton Sai

















Railey







Koh Lanta igen















Kamala





















Bangkok



Flygplanskolhydr,.. mat?



Hemmamat :-D



Ja, det var en liten sammanfattning,.. :) Resan var på alla sätt fantastisk och det går inte att berätta om allt, men bilder är roliga minnen, och bilder säger ofta mer än ord. :) Var bär det av nästa gång? :-D




Jag har förstått,..

,..att min timing för hemresa suger rent vädermässigt. Hela poängen var ju att jag skulle vänta in våren,.. Men, det stör mig inte. Det får vara vilket väder det vill, jag är redo att komma hem. Jag vill komma hem.
Idag har jag haft en fantastisk dag. Igår med förvisso, jag och P spenderade nästan hela dagen på stranden, sen på kvällen följde jag med M in till Patong, så gick vi där en stund och så köpte vi med oss sushi (!!) hem. Det var förbaskat gott.
Idag började jag dagen på hotellets gym. Det var kul. Jag hade hur mycket energi som helst, men tvingade mig själv att avbryta passet efter en timme. Jag vill inte traggla för länge, när jag inte kunde äta när och hur och vad jag ville. Sen gick ner på stranden och åt, sen upp till hotellets pool, satte och läste en stund, och var med på vattengympan. Det var okej, men det är inte hälften så roligt att vara deltagare i vattnet som att stå på land och hålla i passet. Nej, jag hör hemma på land ;)
Sen gick jag och tog en sista massage. Tog en ben- och fotmassage och det var hur skönt som helst.e de  Har sprungit en hel del på löpband och så gått omkring i platta flipflop hela dagarna, så både ben och fötter är ganska trötta.
Nu har jag ätit igen, ska ner till poolen o hålla P lite sällskap, sedan ska jag ta en dusch och packa ihop. Åker till flygplatsen om tre timmar, sen flyger jag till bangkok senare ikväll. Därifrån till Sverige, och så småningom hem till Linköping, så, denna gång säger jag inte vi hörs, utan,.. vi ses ;)
RSS 2.0