Ett riktigt taggat,..

.
,..och träningssuget Linköpingsgäng mötte upp oss på Stora Torget ikväll och följde med till Trädgårdsföreningen för ett pass i Armyfit60 minuter senare var dem skakiga, svettiga och genomkörda från topp till tå, men alla med glada miner och positiv inställning. Härligt att se! Grymt jobbat Linköping! 
.
  
.
.
.
.
.
.
Så du som inte redan anmält dig och säkrat en plats till ett av höstens bootcamp, gör det nu! Missa för allt i världen inte detta! 
.
http://armyfit.se/
 
.
följ oss, med information och uppdateringar på
.
http://www.facebook.com/pages/ArmyFit-Link%C3%B6ping/391873267536186
.
"Svett är kroppens glädjetårar"

Testade ännu ett nytt,..

.
,..gym, denna gång EFC, i Ekholmen. Positivt överraskad måste jag säga. Jäkligt rent och fräscht, bra maskiner, trevlig personal. Hade dem haft möjligheten att låta teckna kort på mindre bindningstid än helår hade jag definitivt skaffat mig ett även där.
.
Omklädningsrum

.
Ryggpass för mig, som gick bra ända tills jag blev för kaxig och fick för mig att hoppa upp i chinsstången. Mycket oklokt för armen, men som vanligt, lätt att vara efterklok,..
.
  
.
  
.

Idag väntar instruktörsutbildningen i Armyfit. Ska bli riktigt roligt och spännande, säkert lärorikt. Dock är jag fundersam över hur jag ska lyckas hålla pass, som den halvt handikappade pensionär jag känner mig som. Men, ingenting är omöjligt sägs det, och många saker liksom löser sig på vägen, bara man vågar tro på det. Det finns ett ordspråk som säger "våga hoppa över kanten, och tro på att du lär dig flyga på vägen ner". Lite det tankesättet jag kör efter nu.
.

Fler lediga dagar,..

.
,..med ännu mer tid för trevligheter.
.
Jag började dagen med något påhitt som jag inte vet hur jag gick med på. Jag kan tyvärr inte berätta vad, för jag har fått för mig att det inte kommer att gå vägen om jag offentliggör det. Hur som helst överlevde jag och ska upprepa proceduren igen så snart som imorgon. Därefter for jag och P-E till gymet. För mig blev det triceps följt av baksida ben. Passet fick bli vad det blev, jag får helt enkelt göra det jag kan. Snart är jag hel igen, det känner jag på mig :)
 
.
Koffeinuppladdning alá Celsius i älskade favoritsoffan :)
.

.
Avslutning på passet i TRX, förbannat jobbig övning som inte ska underskattas!
.
    
.

.
Och så han, såklart tvungen att skina med såna dumheter som jag inte lyckas med..
.
  
.
  
.
Efterträningslunch
.

.
In till stan för en stund på Charkens uteservering i finsällskap.. <3
.

.
Och sedan förflyttning över till Hälsofreak för ökning av proteinintaget.. 
.

.
Jag har stormtrivts hela dagen. Nästan så jag funderar på att bli en sån där Fritidsforskare, som hon så vackert kallade det. Fritid är ju roligare än jag har insett på länge :)
.

En fartfylld och fullspäckad,..

.
,..träningstisdag!
.
Startade dagen på tok för tidigt, men kunde ändå inte sova. I väntan på att få börja tvätta (ja, tvättiden var inte förrän kl 7..) så städade jag. Jag skurade badrummet och när maskinerna var igång tog jag även köket. När tvätten sedan torkade for jag till gymmet. 
.
Med den magiska tröjan kan det inte bli annat än bra..
.
Det blev ett pass axlar och mage. På grund av, eller kanske tack vare, den lilla moraltant (kan vi kalla den Mr F?) som var med mig i bakhuvudet körde jag lätta vikter och mycket rehab. Klokt. Glad och nöjd cyklade jag hem exakt 60 min senare. Duschade, åt lunch och gjorde klart min städning.
.
Ett snabbt mindre lyckat försök till powernap fick gottgöras av en kopp kaffe, sedan for jag iväg för dagens 2a pass, som blev backintervallöpning. En ny dåre som ville ha lite stryk, och det fick han också. Vi sprang i backen vid slussarna och den var inte alls lika jobbig som vallabacken, så jag tyckte mest jag bara flög upp ;)
.
För säkerhetsskull garderade jag mig med ett extraliv..

.
Hem för en ny dusch, mer mat, sen vidare på cykeln mot simhallen för att massera. Mina kunder hade förökat sig, så jag fick köra i 50 minuter mer än jag räknat med. Armen älskade det inte och inte axlarna heller, men jag gjorde det bästa av det. Letade upp ett par triggerpunkter, satte armbågarna i dem och lutade kroppsvikten över. Så kan man stå relativt bekvämt ganska länge ;)
.
Från Medley for jag direkt till Fight Center, där dem körde nybörjarpass i Thai&Kickboxning. Dock missade jag halva passet pga av min extrakund. Inte hela världen, eftersom jag bara skulle agera åskådare. Det var roligt och inspirerande, blev ordentligt sugen. :)
.

.
Sedan racerfart på cykeln hem. Vrålhungrig. Kvällsmat i magen och nu är jag nöjd. Och glad. Skönt dödstrött. Och tillfreds. Härlig känsla. :)
.

Nu ler jag,..

.
,..med hela hjärtat.
.
Det gör ondare att ha ont i själen än att ha det i kroppen. 
.
Varit på Campushallen ikväll, med dem i världens bästa team. Även om det inte var det klokaste av mig att träna med min arm, och trots att jag bara vågade köra på babyvikter, så gjorde det mig så glad. Dessutom har jag en helbra morgondag som väntar, faktiskt fylld av nästan bara träning, men av olika slag. Det är hopp om livet helt enkelt <3
.

De allra flesta gånger,..

.
,..är det inte annat än bra för mig, att reagera på hela tillvaron som igår. Falla, om än så bara litegrann. Jag reser mig, och jag gör det alltid starkare. 
.
Det är först när någon som verkligen bryr sig om svaret frågar hur man mår, som man faktiskt känner efter. Tillåter sig att känna efter, eller också tvingas att göra det. Förmodligen var det det som hände. 
.
Klart det inte är roligt, när jag inte kan göra det jag vill. Det jag älskar och det som i princip hela min tillvaro kretsat runt under väldigt lång tid. Träna. På det sätt jag vill. Plötsligt kändes liksom även allt omkring hopplöst. Jag hade inte ens lust att äta, för varför skulle jag äta, när jag inte behövde energi till min träning? Den ena tanken avlöste den andra, och väldigt snabbt fanns ingen mening med någonting överhuvudtaget.
.
Men idag är en ny dag. En ny dag, som ingen har trampat på. Och självömkan är inte min grej, så jag hade inget annat val än att skärpa mig. 
.
Istället bestämde jag mig för att ta tag i saker, i såna saker som jag helst skjuter upp, för all framtid. Jag skrev en lång lista, med alla samtal jag skulle ringa, och sedan ringde jag dem, ett efter ett. Var det upptaget ringde jag nästa på tur, för att därefter tvinga mig att försöka på det tidigare igen. Inte som annars, snabbt lägga på luren med en känsla att "Ooj så synd, nu kunde jag inte komma fram" och skjuta upp det ytterligare en evighet. Jag ringde tills vartenda nummer var struket. Det gick av bara farten, när jag väl satt igång.
.
Det hela resulterade i en kalender full av bokade tider och möten av alla dess slag, som jag nu måste ta mig till. Det känns bra. Nu kan jag inte lägga mig ner och dö, eftersom någon väntar på mig. Och jag är inte den som missar eller ställer in en avtalad tid.
.
För övrigt hade vi jättemysigt igår. En cykeltur fram och tillbaka till lambohov för middag alá Mami <3
.
 
.
  
.
 

Det är inte lätt,..

.
,..att tänka, när manicken som ska sköta det vägrar att fungera. Eller när den låter sig styras av annat, känslor. Jag kan lätt lura mig själv. Kan jag lura dig också? 
.
Jag kan intala mig själv en massa saker. Övertygar jag dig?
.
Jag kan tro så starkt, att min tro blir min sanning. Tror du mig?
.
Så kan jag bry mig så lite, eller så mycket, att det inte spelar någon roll. Jag formulerar mina känslor i ord, men samtidigt som dem kommer ur munnen på mig inser jag att dem inte är känslor. Dem är bara tankar. Jag kan skilja på dem, men jag kan inte separera dem. Jag inser samtidigt som jag skriver nu, och visste det redan innan, att jag enbart snurrar in mig värre i mig själv, bara genom att uttrycka mig. Och jag vet att det glädjer någon. Skadeglädje. Den kommer alltid att finnas. Men jag skiter i det. Bjuder på det.
.
Alla faller ibland. Ingen är stark jämt. Inte jag heller. Och att sparka på den som fallit gör väl ingenting värre, den ligger ju redan. Ligger jag? 
.
Jag känner ditt leende ända hit. 
.
 

Sådär som en lördag,..

.
,..ska vara :)
.
.
  
.
.
  
.
.
    
.
Söndag idag och trots mina få timmars sömn vill jag mer än allt i världen åka och träna efter jobbet. Tyvärr verkar det inte vara någon god idé heller idag, eftersom armen fortfarande värker och smärtar så mycket att jag har god lust att klippa av den. Amputera. Sälja. Intresserad?
.
Benen känns åtminstone, efter passet igår. Så jag får leva på det. Stumma lår och en öm röv. Fantastiskt.
.
Ska hem till mamma ikväll, brorsan fyllde år för ett par månader sedan och vill bli firad. Enligt min mening finns det en preskriptionstid på hur långt i efterhand man kan kräva ett kalas, han är inte enig med mig.
.
Hoppas ni mår bra, allesammans <3
 

Benpasset,..

.
,..gick fint. Gårdagens backintervaller hade inte gjort dem alls så tunga och stela som jag förväntat mig, snarare tvärtom. När jag cyklade till gymmet strax efter 7 imorse kändes det som jag bara flög fram :)
.
Sedan blev det knäböj, i mängder. Ryggen pallar fortfarande inte väldigt tungt, men det går bättre för var gång. Totalt 12 set. Till en början för att det var roligt, resten för att jag insåg att armen inte skulle hålla till att lyfta vikter för benpress. Värdelöst, men bara att bita ihop och göra det bästa av det. Och bet ihop gjorde jag. Ordagrannt. Dessvärre befann sig underarmen mellan tänderna just då, så den stackarn prydde jag med ett fint bitmärke omgett av ett blåmärke. 
.
Efter mitt pass blev det grötfrukost i gymsoffan med senaste numret av nolltretton. Därefter till Medley, för hennes träning. Med risk att utnämnas till årets bitch lämnade jag henne med ett armpass i bagaget som hon ska vara stolt över.
.
Resten av dagen ska spenderas med mitt hjärtetroll E. En sväng på stan, dricka för mycket kaffe, prata massa strunt, glo på lite folk. Vad som helst eller ingenting, bara det är med henne <3
.
Lördagsgodis när man inte riktigt vill ha något lördagsgodis :)
.
.
 

Kan man inte sova,..

.
,..så kan man lika gärna kliva upp. Och har man ändå klivit upp, kan man lika gärna börja dagen.
.
Med ett benpass tillexempel :)
.
Sova, det kan man göra i graven. Eller efter passet. Någonstans man finner det lämpligt. Men först träna! Tjingeling! :D
.

Visst fasen överlevde jag,..

.
,..trots att jag nästan börjat planera min begravning på vägen dit. 
.
5+4+3+2+1, totalt 15 ggr, sprang vi uppför backen. Jag sket i att varken tänka eller känna efter, bara springa, det gick bra. Och det var kul! Förmodligen till största del sällskapets förtjänst, men faktiskt var det riktigt jätteroligt. 
.
På vägen hem kände jag i hela mig hur mycket jag saknat löpningen. Att få springa riktigt snabbt så benen bara vill vika sig, känna blodsmak i käften och vara så anfådd att man knappt får luft. Jag älskar känslan och jag har saknat den så mycket att jag nästan blir arg på mig själv för att jag låtit mig förbjudas något jag tycker så mycket om.
.
Det ska det bli ändring på. Jag växer kanske dåligt om jag springer, men i så fall skiter jag väl i att växa. Jag vill bo i en kropp jag mår bra i, det är det viktigaste för mig nu. 
.
.
.
Faktiskt gav mig löpningen så mycket energi, att istället för att cykla direkt hem som jag tänkt, stannade jag på gymmet för ett pass mage, följt av rörelseträning och lång streching. Sedan cyklade jag vidare, tog en lång dusch när jag kom hem och skrubbade hela mig med kokospeeling. 
.
Kroppen mår bra, själen mår bra, och hjärtat ler en aning mer än vanligt :) Nu ska här bli fredagsmys :)
.

Jag kan kanske inte,..

.
,..göra precis det jag vill, men jag kan göra det bästa av det jag kan.
.

Semesterdagar,..

.
,..som talar bättre i bilder än i ord.
.
.
  
.
.
  
.
  
.
  
.
.
  
.
.
  
.
  
.
.
  
.
  
.
  
.
.
  
.
  
.
.
Nu är jag tillbaka hemma och det känns lite sådär. Jag vet egentligen varför, men jag kan inte riktigt sätta ord på det. Eller så vill jag det bara inte. Men det är okej, det kommer att bli bra.
.
Mest tråkigt är det egentligen att skadan jag drog på mig i söndags inte ger med sig. Jag har sedan dess tränat framben och bakben och underben och ännu mer ben. Visserligen behöver jag ett par ben, så det är ju inte fy skam, men det är inte roligt att ha ont och jag har skitont. Men, det är väl okej det med, det kommer att bli bra. Det måste bli bra. 
.
I min väntan får jag helt enkelt underhålla mig med det jag kan, och imorgon ska jag tydligen springa backintervaller. En total tokstolle frågade mig om jag inte skulle med, och samtidigt som huvudet sa "haha, hell noo" så sa munnen (eller i detta fall skrev fingrarna) "ja, men visst". Jag har ingen aning om hur det gick till, och jag har lurat på en utväg, men jag kommer inte på någon, så nu har jag inget annat val än att springa ifrån honom, så att han aldrig vill ha mig som sällskap igen. Wish me good luck, I´ll need it. 
.

En aningen olycklig själ,..

.
,..bor inom mig just nu.
.
Jag säger bara en aning, för som oftast, så finner jag mig inte riktigt ha rätten att gnälls eller klaga. Jag har egentligen så mycket att glädjas över, att jag kan finna det mesta som en bagatell. Ett förhållningssätt till tillvaron som både underlättar och försvårar. Många gånger räddar det mig från att ödsla onödig energi på negativa saker, men det gör också att jag aldrig riktigt får rätten att vara ledsen.
.
Hur som helst, så tränade jag bröst igår. På Campushallen, i trevligt sällskap av supercoola snubbar. Och allt var kanon, tills jag på något vänster lyckades göra illa min axel i snedlutad bänk i smith. Jag hade inte ens tunga vikter, men förmodligen en felaktig vinkel. Hejdå axeln. Hela natten har den värkt och jag har knappt kunnat lyfta armen.
.
Imorse entrade jag gymmet strax efter 7. Körde ett pass tjocklek rygg och det gjorde ont, men bättre än jag vågade hoppas på. Så, det gör förbannat ont men, det kunde varit värre. Min första plan var att bryta ihop en stund i smyg i något hörn, för att sedan plocka samman mig igen och köra på, sådär som jag brukar. Men jag låter bli och flyr stan en sväng istället. Tar semester. Läker på vägen, på plats eller på vägen tilllbaka.
.
.
Optimism är inte att göra sig blind för problem, utan att
alltid tro att det finns en lösning
.
 
 

Söndagsbakning,..

.
,..som inte blev vad det var tänkt, men något annat istället :) jag skulle bakat en helt annan grej, men affären hade inte det jag sökte, så jag plockade ihop lite annat och svarvade ihop ett nytt påhitt :)
.
.
    
.
.
Jag döper dem till Morotsmuffins med apelsinfrosting och för den som vill prova lyder receptet:
.
60g fibrex
10g fiberhusk
1dl vatten
saften av 1 apelsin
en aning flingsalt
Låt ovanstående ingredienser svälla tillsammans ca 5 min, blanda därefter i
150g kvarg
150g fint rivna morötter
60g kokosflingor
60g vassleproteinpulver (valfri smak, jag använde naturellt)
2 hela ägg
3 äggvitor
ev. mer vatten
.
Fyll muffinsformar eller ugnsform med smeten, grädda ca 15-20 min i 175 grader, låt svalna. 
Dekorera sedan med topping, gjord av
.
resterande 100g kvarg
finrivet apelsinskal
1tsk ekologiskt vaniljpulver
ev. kokosflingor som dekor
.
Eftersom muffinsen inte är särskilt "söta" passar dem sig bättre som mellanmål än som fika, men dem blev definitivt goda och näringsvärdet per muffins hamnade på ca
.
125 kcal
14g protein
5g kolhydrater
4g fett
.

En trevlig lördagsmiddag,..

.
,..fick bli avslutet på gårdagen. Jag var inte sugen på varken sötsaker eller "skräp", så det blev istället en välsmakande kycklingmåltid, men med tillbehör jag inte äter veckans övriga 20 måltider.. ;) Tanken var att göra kycklingen i ugnen i foliepaket, tills jag upptäckte att jag inte hade någon folie hemma. Istället delade jag filéerna i mindre bitar och varvade med övriga ingredienser direkt i en ugnsfast form. Hur enkelt som helst, lagades "av sig självt" och supergott. 
.
Kycklingfilé, mozarellaost, röd pesto och champinjoner.
.
.

Min middagsgäst fick även ris till, men jag nöjde mig med en bädd av ruccola och avokado.
.
Valet kändes bra, jag hade inte fått i mig särskilt mycket annat ändå. Jag körde mitt tokiga benpass igår efter jobbet och det var inte bara jobbigtsåjagvillespy, det vände sig påriktigt. Inte under passet, jag klarade mig bra, men jag kunde inte dricka en droppe. Så väl färdig var jag jättetörstig och började klunka min Xtend, men det blev för mycket på en gång, oklokt.
.
Upplägget blev nästan likadant som det första, med skillnaden att jag la till en övning, liggande legcurl. Det glömde jag dock ta hänsyn till medan jag höll på, så jag tryckte in alltihop under samma tidsram som sist, trots jag lagt till totalt 100reps. Kanske en liten förklaring till varför jag stupade när jag var klar? ;)
.
Knäböj 20 reps
Benspark 20 reps
Liggande legcurl 20 reps
Benpress 20 reps
Löpning 90sek, 15km/h, lutning 4
.
Och så alltihop x5
.
Jag gillar passet, (ialla fall när jag är färdig..) kommer helt klart köra det som variation då och då. :)
.

Lördagsform,..

.
,..och grötfrukost. Hur startar du din helg?
.
Maj, Juli, Augusti, 2012
.
   
.
 
.
Dessa bilder visar ingen markant skillnad, men för mig är det framgång, eftersom jag väger mer, mer och ännu mer. Ungefär ett kilo plus på varje bild. Rätt skoj för en kyckling :) Ännu mer framgång är det dock, att jag hängt med rent psykiskt. Att jag inte tycker det är jobbigt att se siffrorna på vågen bli högre, utan snarare gillat det. Nu känns det dock ganska lagom, jag stannar gärna där jag är. Möjligen ett kilo till, bara för nyfikenhetensskull, men det kilot lär inte skynda sig, jag kommer ju att träna lite annorlunda en period nu.
.
Nu väntar jobb i 6,5h timme innan jag får fara till gymmet. Leva i nuet i all ära, men just nu längtar jag ett par timmar framåt,.. <3
.
 
 

Fredagen fick bli,..

.
,..veckans vilodag. I alla fall ett försök till sådan.
.
Har flugit omkring som en dåre under min 9-timmars arbetsdag. Mer än vanligt till och med, då är det mycket. Direkt efter jobbet till gymmet på Friskis, för att ge ett axelpass. Mycket duktig och motiverad kille, ska bli kul att se hans kommande framsteg :)
.
Så suttit ner, har jag inte gjort många minuter. Inte förrän nu. Kvällsmaten är i magen, morgondagens matlådor uppradade i kylskåpet och jag ska njuta av att göra ingenting alls. Eller också läsa en stund. Jag fick nämligen 3 nya böcker på posten idag. Två jag vill läsa i rent faktasyfte och en som jag blev tipsad om, liksom från ingenstans, så jag tänkte ge den ett försök att fånga mitt intresse.
.
.
I rummet bredvid går min nykomna inneboende omkring och gör sig hemmastadd. En lite ovanlig känsla att ha någon mer här i mitt slott, men det känns helt okej, tror det kommer fungera bra. Han har ännu bara hållt sig på rummet, så det enda jag märkt av lite grejer i skafferiet, ett ovanligt fyllt kylskåp, framförallt fyllt med saker jag inte brukar  ha i mitt kylskåp. Och så en doft av manlig parfym. Det sistnämnda är visserligen inte helt otrevligt.. :-P
.
Syns det vilken hylla som inte är min..? 
.
.
Imorgon, lördag, ska jag först jobba, sedan träna ben. Och jag planerar att köra en sånt såäckeljobbigtattjagvillspy-pass. Det ska bli skoj ;) Så ska jag väga mig också. Jag är rädd att jag tappat en aning i vikt. Kanske beroende på att jag har uppehåll från creatinet, kanske för att jag ätit för lite eller sprungit omkring för mycket. Kanske en kombination av alltihop. Jag önskar dock jag stått still, alternativt ökat en liten liten aning, för jag har ätit så mycket jag klarat. Men hur som helst spelar det ingen roll, sålänge det känns bra, och det gör det :)
.

Hur är det möjligt,..

.
,..att två så ynkliga muskler som biceps kan vara så otroligt lätta att älska och så fruktansvärt roliga att träna? och framförallt göra så oooont? XD (förlåt mig, jag ska bara tala för mig själv. På mig är dem två ynkliga små..)
.
I förra veckans armpass fick mina biceps knappt ingen kärlek alls. Detta för att busungen inom mig hellre ville utmana min vän i en massa dumheter till tävlingar i nästan en timme innan vi kunde komma igång med det vi skulle. Sen började jag med triceps och sedan var energin slut.
.
Så denna vecka ändrade jag. Från början var planen axlar/mage igår och armar idag, men istället körde jag axlar/triceps igår och biceps/mage idag. Och idag fick dem kärlek, hej hå vad kärlek dem fick ;-D 
.
.
Resten av min kärlek ska jag ge till min säng. Jag ska lägga mig tidigt som bara attan ikväll för att få ligga i den så länge som möjligt, eftersom inatt blir min sista natt(!!) i den på en period. Tyvärr börjar jag extra tidigt imorgon, så minst en timme försvinner där.
.
Jag berättade det aldrig igår när jag svamlade om min planerade långtidsutomlandsvistelse, men innan jag hann bestämma mig för att inte åka, så hann jag gå med på att låta en inneboende flytta in hos mig och ockupera mitt sovrum. Fruktansvärt oklokt, jag vet, men är någon förvånad? Vi får väl se, jag lyckas kanske skrämma bort stackarn ganska snabbt.. och om så inte blir fallet så får jag väl uppehålla mig någon annanstans. I mitt andra sovrum till exempel.. Eller i mitt vardagsrum, mitt kök,.. kanske i den sköna soffan på gymmet..? 
.

En vrålande utmaning,..

.
,..i ett svettigt projekt. Jag är så fylld av glädje och lust nu att jag knappt vet var jag ska ta vägen!
.
När jag bar upp resväskan från förrådet var det inte för att fundera. Jag hade nästan helt bestämt mig och jag var mer eller mindre påväg. Inte utan mål, bara för resandets skull, som sist, utan jag hade en plan. Jag var på väg till Bulgarien för att bo och jobba där under 2 månader tillsammans med ett gäng jag därefter skulle följt med till Dubai för att stanna där ungefär fram till maj-13.
.
Jag fick ett otroligt generöst erbjudande både vad gällde jobb, resor och boende, men ändå bromsade någonting inom mig. Detta någonting sa att det kanske inte var helt rätt, i alla fall inte just nu.
.
Dock kände jag inte att jag kunde tacka nej utan att ha en tanke om vad som lockade mig med att stanna hemma. En plan för vad jag skulle göra här. Så dök den upp, som från ovan.
.
.
  
.
.
3 sept drar vi igång ett bootcamp Armyfit!! :-D Precis ALLA är välkomna att delta, och ännu bättre är att precis alla KAN delta! Nivån kommer att anpassas efter gruppen och efter individ.
.
Det kommer att finnas flera grupper, med på olika platser och jag kommer att ha en av grupperna. Nästa fredag, den 24/8 kl 18.00 i Trädgårdsföreningen kommer vi att ha ett prova på-pass, som är helt gratis, så den som är intresserad ser till att befinna sig där, för en sista övertygelse om att detta är höstens måste för alla träningsgalningar som vill ha en riktig utmaning! 
.
Det här ska bli så sjukt roligt! Jag är riktigt taggad! Kika gärna själva på http://armyfit.se/ och anmäl er till Boot Camp Rookie Evening, Linköping!!
.
You wanna join my team? ;-D
.
.

Bara för att,..

.
,..inspirationen saknats för att skriva, har den inte övergett mig på andra plan ;)
.
Det mesta fungerar bra och flyter på. Måndagen bjöd på ett benpass med knäböj av egentligen fjantigt låga vikter, men en himla massa set och repsantal och ett djup som då fasen inte kan klandras för fusk. Jag blir glad när inte smärtan sätter stopp för rörligheten :) Resten av passet gick fint det med, pyramid i benpressen, supersetade benspark med legcurl och sittande med stående vadpress.
.
Igår körde jag rygg och i mitt huvud hade jag planerat passet innan. Med enbart en liten justering genomförde jag det också precis som jag tänkt, något som inte sker alltför ofta. Jag brukar ändra min planering hej vilt väl på plats, men inte igår. Och faktiskt var det skönt att bara följa en plan, som sa till mig när det var dags att lägga av.
.
  
.
För övrigt var jag ledig igår. Efter träningen, som inföll under fm, spenderade jag dagen till att laga matlådor och sen till att göra ingenting. Faktiskt gick jag och la mig och somnade, vaknade efter alldeles för lång stund och hade sedan ingen lust alls att kliva upp igen. Mest för att jag inte ville överge min säng. Den är så skön så skön, och om möjligt ännu skönare nu, när mina nätter i den är begränsade. Dumma självförvållade kaos. Jag låg kvar i sängen ända tills en tjej ringde från jobbet och ville ha en proteinbar, dem vet nu att jag har ett förråd av såna i mitt skåp, så jag åkte helt enkelt dit och låste ut ett gäng åt henne ;)
.
Sedan träffade jag en vän för en snabb kaffe, vaknade till i huvudet, och sedan ut på lång kvällspromenad runt ån med en annan filur. Mycket trevligt :) 
.
Idag väntar jobb, i ett antal timmar som för de flesta är en vanlig arbetsdag, men som för mig känns som en evighet. Fram till klockan 16 ska jag vara klädd i mina arbetstrasor innan jag får skutta i träningskläderna och fara mot gymmet. Axlar och triceps heter dagens kombination och jag längtar, jag längtar. 9 timmars uppladdning, sen så! :-D
.

Söndagens träning,..

.
,..blev ett kvällspass bröst och mage.
.
Bänkpress 10 set
Lutande bänk i smith 6 set
Nedåtlutande bröstpress 4 set
Hantelflyes 4 set
Cabelflyes 4 set
Mage på lutande bänk med medicinboll 4 set
Hängande benlyft 1 set
.
.
.
.
.
.
Idag gjorde vi sakerna i "rätt" ordning, tränade först och skulle lämna buset till efteråt, för att det inte skulle bli som i fredags, då vi busade slut på all energi innan vi egentligen "börjat träna". Vi hade planerat att tävla i diverse dumheter, men det blev inga tävlingar idag, energin räckte inte. Det å andra sidan betyder att vi fick till ett bra bröstpass, vilket känns skönt :)
.
Imorgon ska vi köra ben och finns tiden ska jag utmana min vän i någonting då istället. Vad som helst, bara jag är garanterad vinst... ;-P
.

Vi hade en kanonfin,..

.
,..dag i Karlstad. Otroligt trevliga människor, grymma prestationer av alla tävlande och ett nyfiket, välkomnande bemötande mot oss! Mängder av mingelbilder och bilder från tävlingarna ligger nu på fb sidan Smartgrip SE, så in och gilla sidan och kika! Några av dem nedan är därifrån :) Tack allihop för en superlördag! :-D
.
.
  
.
.
.
.
.
.
Och så ett särskilt tack, till dem där alldeles extra härliga tre.. :D
.
.

Mot Karlstad,..

.
,..och SM i Athletic Fitness med snilleblixtarna bakom Smartgrip! Hoppas vi ses där! :-D
.
.
.

Lathund,..

.
,..för den måbättre-sökande :)
.
.
Med önskan om en trevlig fredag, må väl!

Helt fantastiskt,..

.
,..att få träna igen idag, efter den oplanerade men välbehövda vilodagen igår. Idag mådde jag mycket bättre och efter ett par timmar på jobbet for jag till gymmet och körde ett pass axlar och baksida ben. Mycket nöjd över mitt beslut att lyssna på kroppen igår, och över min prestaion idag. 
.
.
Jag har ju berättat förut att när hittat en krydda eller smaksättare jag tycker om, så äter jag den på allt, till allt, tills jag tröttnar. Nyss var det fryst dill, sedan var det en läskig dijonsenap från Netto som jag egentligen inte ens gillade, men fick för mig att äta ändå. Idag köpte jag färska rödbetor, och på dem hade jag ett par droppar kallpressad olivolja och Flingsalt i smaken Wild garlic. Kan varmt rekommendera det! Gott på alla grönsaker och säkert på det mesta :)
.
  
.
.
För övrigt har jag haft en bra dag, men efter träningen saknade jag min B, som har övergivit mig ett par dagar. Så när jag inte hade hennes träning att ta hand om fick jag hitta på något annat och hamnade hos frissan. Nu blir mitt hår inte långt och det är Bs fel.
Sedan tog en sväng på stan. Jag behövde en svart t-shirt. Jag kom hem med ett par svarta jeans, ett par svarta shorts, ett svart linne och en svart stickad kofta. Dem behövde jag inte. Helt och hållet hennes fel det med. Vore dem inte så snygga skulle hon få stryk. Hon ska i alla fall få känna att hon lever när hon är tillbaka ;)
.
Imorgon är det fredag och sista dagen jag ska jobba på utegymmet. Tråkigt, för jag kommer att sakna mitt gäng mycket. Efter jobbet ska jag träna armar, som blir veckans sista pass. Lördag blir vilodag, för då bär det av mot Karlstad och SM i Athletic fitness tillsammans med hjärnorna bakom produkten alla pratar om, Smartgrip! Ska bli riktigt skoj! Ses vi där? ;-D
.
.

Min senaste,..

.
,..filosofi är, att om man själv jävlas lite med livet, så får livet aldrig en chans att jävlas med en själv.
.
Så det är principen jag lever efter nu. Jag litegrann skapar mitt eget kaos. Och det verkar fungera bra. Kaos ger utveckling, och mitt självförvållade kaos sker ändå under en liten gnutta av kontroll. I alla fall väljer jag att tro det :)
.

För en gångs skull,..

.
,..valde jag att lyssna på min kropp, när den sa ifrån.
.
Gårdagens träning gick bra och jag mådde bra. Därefter for jag till ett, för mig, nytt gym, Health Care där jag hjälpte med hennes träning. Även det gick bra och jag mådde bra, ända tills vi var klara. Då började synen spöka, jag såg liksom inte det jag tittade på, det var som att jag glott rakt in i en lampa. Och det blev bara värre. På vägen hem såg jag knappt var jag cyklade. Snart efter kom en migrän jag inte upplevt på väldigt många år, så jag gick direkt och la mig. Gick bara upp för att äta och ordna mina matlådor, sedan tillbaka till sängen.
.
Idag har jag mått bättre, men inte helt bra. Jag har jobbat nästan nio timmar och planen var ett axelpass efter det. Det hade inte blivit något bra axelpass. Dessutom har jag tränat fyra dagar sedan min förra vilodag, och planerade att köra tre dagar till innan nästa, alltså sju träningsdagar i sträck. I mitt fall inte särskilt klokt. Jag är inte alltid klok.
.
Men idag var jag det. Jag lät bli att träna. Jag gick och la mig när jag slutat jobba, men kunde inte riktigt koppla av. Istället har jag pysslat med annat. Såna där terapiförsjälen-saker.
.
Jag har gjort träningsplaneringar och promenerat i spöregn. Suttit ner när jag åt. Bara det är en stor grej. Det händer så sällan att jag skäms över att inse det. Jag har läst gamla brev. Skrivit ett brev som jag har postat. Och så ett brev som jag inte kommer att posta, men som jag ville skriva ändå. Så har jag planterat om en blomma och insett att blommorna jag köpte till min trädgård till huset kommer att dö innan dem hamnar i en trädgård. Jag kommer inte att få någon trädgård för jag kommer inte att få köpa huset. Hon kunde eventuellt tänka sig att hyra ut det till mig, men jag vill inte hyra något hus. Jag ville köpa det. 
.
    
.
   
.
.
  
.
Sedan har jag varit nere i mitt källarförråd. Burit upp min stora rosa resväska. Den blev glad att få komma upp. Resväskor tycker inte om att samla damm. Särskilt inte när dem är jätterosa och jättesnygga.
.
Så har jag tittat på den länge, och funderat ännu längre, om jag skulle packa den full av saker. Jag har inte riktigt kommit fram till något.
.
Man hinner tänka väldigt mycket på en vilodag.
.

Nyinspirerad,..

,..och tokmotiverad, känner jag mig nu. I två dagar har jag haft långa träningsdiskussioner med en person jag haft på besök, som har en annan syn på träning och annan kunskap än den jag har. Mycket lärorikt, och som sagt, både inspirerande och motiverande. Jag vill gärna lära mig nya saker. Vill gärna lyssna till folks åsikter som skiljer sig från mina egna. Sedan köper jag inte allt, men väljer ut vad jag tycker låter rimligt för just mig att testa i praktiken. 
.
Idag skulle jag träna ben och efter information från en studie, som gick ut på att strypa blod- och syretillförseln till en muskel som skulle tränas för att sedan låta den utföra arbete på 10% av 1 RPM, fick jag nya tankar. Muskeln, som i denna studie var quadriceps, svarade på samma sätt på denna "lätta" träning som på tung, på grund av syrebristen. Dock otroligt mycket skonsammare mot fästen och senor. En ganska intressant forskning, även om det inte är möjligt att utföra på samma sätt för en vanlig Svensson.
.
Så diskuterade vi även variation i träningen och hur viktigt det är. Inte bara för kroppen, utan även för psyket. Och i mitt fall, då jag är en person som kan bli så otroligt missnöjd och besviken på mig själv om jag inte presterar det jag vill eller tycker jag "borde", att det kan vara ännu viktigare att anpassa passet efter dagsformen. En dag då jag känner mig taggad att köra riktigt tungt, då gör jag det. Men en dag som inte känns som någon "tungdag", så är det bättre att jag gör ett annat pass, som jag känner mig nöjd med när jag lämnar gymet, än att jag gör ett "dåligt" tungt pass och går hem med en känsla av besvikelse.
.
Idag hade jag ingen "tungdag". Däremot hade jag en pressamittpsyketillmax-dag. Så jag hittade på ett nytt upplägg och sedan bara körde jag. Fokus blev framsida ben, eftersom jag tänkt mig ett benpass till denna vecka, där fokus ska bli baksida. Tre övningar direkt efter varandra, 20 reps på varje, sedan direkt snabb löpning i lutning, 400m. I en närmare beskrivning:
.
1 varv:
Knäböj 20 reps
Benspark 20 reps
Benpress 20 reps
Löpning 400 m
.
Och så alltihop 5 varv.
.
Redan efter första varvet slog pulsen riktigt fort och svetten rann. Jag vilade ingen lång stund, för jag ville bli trött, ordentligt trött. Så efter andra varvet tänkte jag att det fick räcka med tre varv, men mitt jävlar anamma lät mig inte ge upp förrän jag gjort de fem varv jag bestämt mig för från början.
.
Svetten flodade, och mitt huvud snurrade. Min förmåga att räkna försvann och jag tyckte jag vinglade omkring som en onykter när jag tog mig från ena övningen till nästa. Sista löpningen trodde jag att benen skulle vika sig under mig. Men icke. Jag körde klart, jag dog inte och jag lever än. Och det var så in i helvete roligt!
.
Därefter körde jag ett par övningar för mage och bålstabilitet. Ytterligare något jag vill slå en slag för.
.
Så, mitt benpass idag gav mig inga nya pbn, inget max i benpressen eller benspark till fail. Men det gav mig på kort sikt ett förbättrat flås, på lång sikt bättre förutsättningar för att köra tungt vid ett nästkommande tillfälle. Men framförallt, och för min del viktigast av allt, ett stort lyckorus <3
.
 

Ibland blir det,..

.
,..för mycket av det goda, när andras välmening går överstyr. När någon annans behov av, ja vad nu det kan vara, bekräftelse av egen terapeutisk förmåga(?), ska uppfyllas av att den utövar samtalsmetodik på en själv. När någon annan ska tala om för mig hur jag fungerar, tänker eller känner, och dessutom av vilken anledning det är så, utan att jag bett om denna information. Information som kanske ens inte känns relevant eller korrekt för mig. 
.
Igår skedde något som väckte en massa känslor inom mig. En liten mening, eller ett par, av ett slag som gav mig flashbacks till andra meningar, sagda av någon annan. Minnen som gjorde mig förbannad, riktigt förbannad. Så lilla jag, som påstår mig inte besitta någon ilska kokade för en stund. Bara en mycket kort stund och en faktiskt välgörande sådan, men det överraskade mig ändå.
.
.
Nu har jag dock släppt ut det och det var skönt. Så, nu är jag mitt glada jag igen :)
.
Välkommen måndag, nu ska jag ut och köra bil, så dagens tips är, håll er undan! ;) Senare väntar benträning och så pt-agerande på sporthallen. Finfin start på veckan :)
.

Lördagsgodis,..

.
,..och tidig söndagsträning. Ett för mig alldeles perfekt recept på en god helg :)
.
.
  
.
  
.
Snart där va..? :-P
  
.
.
Passet gick bra. Började med lutande smith, 6 set, därefter 10 set bänkpress. Förr hade jag en liten skräckblandad hatkärlek till bänkpress, nu älskar jag den villkorslöst ;) 
.
Fortsatte med 3 olika bröstmaskiner, 6, 4 och 4 set. 4 set frontlyft för framsida axlar och 4 set vardera i stående och sittande vadpress. That´s it :)
.
Nu väntar jag besök och förmodligen får vi börja med att knalla bort till affären. I mitt kylskåp finns inget annat än det jag själv äter och knappt det, och jag gissar att han annars kommer att sakna både det ena och det andra.. 
.
.
Hoppas ni har en trevlig helg ni också. Minns att varje dag blir precis så bra som ni gör den <3 
 

Av en ren slump,..

.
,..snubblade jag in på ett av mina egna inlägg. Där fick jag läsa ord som var mina egna, som av en ren tillfällighet prickade mig så rätt, precis just nu.
.
http://hittaingetledigtnamn.blogg.se/2011/april/tankar.html
.
Det är så viktigt, så otroligt viktigt, att vi får möjlighet att ge utlopp för det som brinner inom just oss. Göra verklighet av det som gör oss hela. För vår egen skull. För ingen annan människa, hur väl dem än kompletterar oss, fyller våra brister, tillför glädje i vår tillvaro, kan skapa den känslan av inre välbehag då vi är i fas med oss själva, åt oss. 
.
Det var bara en tanke, delad av "tankar". Jag mår bra idag. Har sovit helkasst, men har ett helkul bröstpass med en ännu roligare vän som väntar. Och sedan får jag besök, ett besök som förmodligen ligger bakom starten till all denna tankeverksamhet som satts igång i lilla bollen där uppe. Kanske min nya keps jag fått i present kan hjälpa till att hålla bitarna på plats? ;) Vad gör vi? Nu kör vi :D
.

En helg behöver,..

.
,..för min del inte betyda något jättespeciellt. Vanligtvis jobbar jag, tränar som vanligt och följer mina vanliga rutiner. Men något litet extra unnar jag mig gärna, bara för att sätta en liten guldkant på tillvaron. Givna favoriten, är sushi ;-D
.
.
Dagens träning var rygg med fokus tjocklek, samt mage och passet gick bra. Det blev fler övningar än jag tänkt, men energin fanns där och jag hade bara korta vilor vilket gjorde att tiden heller inte sprang ifrån mig, så jag tyckte det var lika bra att köra på ;)
.
Smal lats 6 set
Pullover med rep 4 set
Liggande rodd 6 set
Hantelrodd 4 set
Sittande rodd 5 set
Baksida axlar 5 set
Ryggresningar 5 set
Crunches på boll 5 set
.
  
.
Så har jag köpt blommor också. Till min trädgård på ett hus som inte är mitt. Ett hus som inte ens är till salu, men som jag planerar att det ska bli det. Så,.. nu hoppas jag att blommorna överlever tills dess. Annars får jag väl plantera dem i mina balkonglådor,.. som jag visserligen inte heller äger några,.. (ännu?) :-P
.
.
Jag vet att jag sagt att jag ska stanna i Sverige i höst och vinter, men ni som känner mig vet också att jag behöver ett projekt som håller mig sysselsatt om jag ska trivas med att spendera alltför lång tid här. jag hade en plan, men den ändrades, så nu tänkte jag, att det kanske kunde vara en idé att,.. bli med hus!? :-D är jag heltokig? :-P
 

Gör om,..

.
,..gör rätt.
.
Igår skulle följt med dem på jobbet ut, men som magen mådde kändes det som en oklok idé med drinktävlingar och en natt på dansgolvet. Idag tackar hälsan mig för att jag ändrade mina planer och jag ångrar det inte. Jag mår bra idag och dessutom kan jag börja min nya träningsvecka en dag tidigare, vilket är kanon då det passar min tanke för upplägg perfekt :)
.
Förra veckan delade jag kroppen på 5 pass:
.
Bröst/framsida axlar/mage
Rygg/vader
Ben
Axlar/mage
Armar/vader
.
Denna vecka kommer jag dela kroppen på fler, men aningen kortare pass. Det både för att variera, men också för att det kommer att passa min övriga vardag bäst. Första passet om ca 3 timmar, så fort jag jobbat klart, och jag längtar. Älskade rygg på tur idag <3
.
  
.
.
 

Den där lilla magen,..

.
,..tänkte visst vara ond även idag. Visserligen med all rätt. Jag vaknar och den svider. Trycker på kaffebryggaren och fyller mitt allra största glas med alldeles jättesvart kaffe som blir det första jag matar min tomma mage med. Så jag vet att jag får skylla mig själv, men lite synd om mig tycker jag ändå.
.
 
.
  
.
  
.
Det liksom går inte.
 

Det finns ingen anledning,..

.
,..att krångla till det, så länge man mår bar och trivs, eller hur? :)
.
Enkelhet i tre steg. 1.kolhydrater, 2.protein, 3.något som ger färg ;)
     
.
 
.
Idag var det jobbigt att äta. Jag började nästan en timme tidigare än vanligt och frukosten ville liksom stanna i munnen, hur många gånger jag än svalde. Likaså första lunchen, så istället för att tvinga mig bytte jag en av lådorna mot en drickbar lunch istället. Välsigne den som uppfann mixern <3
.
Dagens träning var armar och vader, jag började med triceps och det gick kanon. Bara för att jag hade sån jäkla lust så körde jag tunga dips, trots att jag inte skulle köra några alls. Biceps fick lite mindre kärlek, jag struntade i min sista övning, mitt fokus tog slut. Vaderna körde jag på ren envishet, för att jag hade bestämt mig för att göra det. Hur som helst blev upplägget:
.
Pushdowns med rep 5 set
Smalbänk 5 set
Dips 6 set
Pushdowns med handtag 6 set
Enarmspushdowns 3 set
.
Bicepscurl i cabel 5 set
Stående hantelcurl 8 set
Skivstångscurl 5 set
.
Stående vadpress 6 set
Sittande vadpress 5 set
.
Efter allför få timmar av sömn och dryga 9 timmar på jobbet är jag, trots min förkortning, nöjd med mitt pass. Redan på fm kände jag att jag hade behövt min tupplur, men den tvingades utebli helt idag. När man är såhär gammal som jag behöver man vila, det är jätteviktigt. 
.

Lediga dagar,..

.
,..brukar alltid innebära en massa måsten, med sånt som liksom inte hinns med annars. Men idag, så tog jag ledigt från dem med och istället tog jag mig en shoppingtur på stan. Hade jag haft bärhjälp med mig kunde jag fortsatt i det oändliga, men när min arm höll på att gå av gav jag upp och cyklade hem. Hann dock få med mig en del kul grejer :)
.
.
För mig nästan obligatoriskt, ett par totalt onödiga men ack så underbara, sneakers :-D
.
.
Och så ett par skor jag (nästan) kan kalla nödvändiga, men
om inte annat så i alla fall billiga!
(Ja, C, DEM är från barnavdelningen ;-D)
.
.
Lite leksaker.. :)
.
  
.
Och så inte precis nödvändiga, men ruskigt snygga shorts, linne, jeans och topp.. :)
.
  
.
Mitt i provandet ringde läkaren. Henne hade jag förträngt. Hon var dum. Sa att det var nåt fel i hjärnan på mig. Det kan jag väl gå med på att det kanske är, men jag fattade inte poängen och sammanhangen med min mage. Jag undrar om hon gjorde det själv. Hon ställde dumma frågor så jag gav lika dumma svar. Jag tror inte hon gillade mig och jag tror hon kände att det var ömsesidigt. Vi kom nog egentligen inte kom fram till något. Jag är inte det minsta förvånad.
.
Imorgon väntar armar och jag funderar på att skita i det. Jag testade en tröja på Stadium, en sån där tight långärmad spänniströja, och i den storlek jag behövde för att armarna och axlarna skulle få plats så satt den som en stor säck runt magen. Så jag tror jag ska skippa styrketräningen en period och bygga degmage, tills dess att mina proportioner kommit i fas med storleksmallen.
.
Eller?
 

Idag var det axlarnas,..

.
,..tur att försörjas med lite arbete :) Jag älskar axlar. Idag vaknade jag dock alldeles för tidigt, eller ja, jag var uppe i natt också, jag kunde helt enkelt inte sova. Dessutom gjorde magen gör ont och bråkade så jag kände mig inte i min bästa toppform inför passet.
.
Det blev hur som helst ett klart godkänt pass, men upplägg enligt följande:
.
Sittande hantelpress, 6 set
Liggande omvända hantelflyes, 4 set
Sidolyft med hantlar, en sida i taget, 6 set varav 1 dropset
Baksida axlar i maskin 6 set
Frontlyft 4 set
Shrugs 4 set
Crunches på boll 4 set
.
Jag har fortfarande ont i min mage och jag har fortfarande inte fått mina provsvar från blodproven de tog när jag var hos den där dumma läkaren. Men idag, efter 8 veckor och en arg påminnelse, ska läkaren ringa mig och tala om vad det är för fel på mig. Jag har inte särskilt höga förväntningar.
.
Hur som helst får jag i mig min mat och har lyckats behålla min vikt, så jag känner inte att jag vill gnälla ändå. Jag har alltför mycket att glädjas åt, för att låta tråkigheter ta över.
.
.
 

Nu finns webbshopen,..

.
,..tillgänglig, för alla er som vill skaffa er ett par egna Smartgrips! :) In och kika!
.
http://smartgrip.se
.
 
RSS 2.0