Idag märks det,..

,..att jag ska hem. Jag börjar nämligen bli mig själv igen. Eller nåt.
Det mesta som kunnat bli glömt idag har blivit det. En del, men inte allt, till min nackdel.
Jag började med att ta ut pengar. Slog samma "fel kod" tre gånger och automat åt upp mitt kort. Tvärsäker på att koden var rätt, insåg jag att jag slagit "rätt kod", men använt fel kort,..
Åkte från Lanta, och på båten glömde jag min biljett till taxin jag förbeställt och betalat, så blev tvungen att punga ut samma summa igen. Lite halvsurt. Dock slog det mig ungefär samtidigt att jag även glömde att betala för min sista natt i bungalown, (sorry!! :-S) så det hela gick ganska jämt ut.. :-|
Men sedan gjorde min glömska mig ett fult spratt. På båten glömde jag en av mina väskor. Den med det jag shoppat!! Dock inte allt av det, för jag hade gjort en liten ompackning, men själva väskan, och två påsar. Den ena med några saker till en vän och den andra med två par jeans (som jag verkligen tyckte om!) och ett par linnen. Det suger faktiskt.
Låter det dock inte få mig att gräva ner mig, det är redan släppt. Jag är glad och jag har tagit mig till Kamala, och är just nu hos min fina fina vän P. Faktiskt blev jag så glad när jag såg henne att jag började gråta litegrann. Den dagen vi skiljdes på GC trodde jag aldrig jag skulle se henne igen. Det blir alltför ofta så med människor man träffar som bor i andra delar av världen, eller bara för långt bort i samma land. Tyvärr. Så när jag fick se henne blev jag så glad. Hon är en så härlig filur.
Så ikväll har vi ätit middag, jag, hon och hennes kille. Kyckling i rödcurry för mig. :) sedan gick vi ner på stranden och satt på ett mysigt ställe och tog en öl. Ingen för P dock, eftersom hon har en liten bebis i magen :-D Nu är vi tillbaka i deras lägenhet och jag ska sova här inatt. Känns konstigt och ovanligt lyxigt att bo såhär. De bor på hotellet, och Sunprime är som känt av hög standard, så här är riktigt fint. Jag gillade min bungalow, men det här är kanon det med ;)
Imorn ska vi ner på stranden här, bara ta det lugnt. P och M var med om en olycka för två veckor sedan, så P är skadad och har fortfarande svårt att gå. Jag ska passa upp på henne imorgon, det är det minsta jag kan göra :)
Hoppas ni mår bra hemma, skickar massa kramar till er allihop! <3

Det är konstigt,..

,..vad mycket man hinner på en dag här. Visserligen klev jag upp tidigt, efter bara ett par tre timmars sömn, men jag fungerar ändå :) det där torsdagspartyt var verkligen ett party. Trots att himlen öppnade sig och regnet bara öste ner, och att åskan stundvis överröstade musiken, så hindrade det inte en enda av alla festsugna människor som samlats precis utanför mitt bungalowområde för att släppa loss. Halv fem imorse lugnade det ner sig så pass att det gick att lyckas somna med öronproppar, men halv åtta klev jag upp igen.
Först ett axelpass på gymmet, (med den glada överraskningen att de sålde proteinshakes, som dessutom smakade riktigt bra!!) sen en utflykt på scootern för lunch och lite små ärenden. Köpte biljett till båten över till  Phuket, ordnade med transfer till hamnen, och sen taxi Phuket-Kamala. Jag åker dit imorgon. Sorgligt att lämna Lanta, men ska bli jättekul att träffa P, den daenskejäveln <3

Sen mina vänner, har jag gjort något roligt. Och smärtsamt :-P Jag har fått lära mig thaimassage!! Jag betalade en kvinna för en liten privatutbildning, och jag valde då fasen rätt kvinna, hon var riktigt hardcore! haha :-D Så, vågar någon ställa upp som frivillig volontär hemma sen så är jag i behov av försökskanin att utöva dessa konster på.. ;)
Nu sitter jag nere på stranden, måste koppla av en stund och smälta alla intryck, och låta kroppen tillbakamöblera sig lite. Sen ska jag till gymmet igen för att träna lite boxning :-D ska inte betala för en lektion, men ska träna med en snubbe där som tävlar, bara sparra lite jag o han. Jag kommer förmodligen åka på storstryk.

Tänkte visa,..

,..ett par bilder till,.. Kan fortfarande tyvärr inte ladda upp mina egna, men jag har fått ett par från en vän jag träffade på Ton Sai. Hon hade dessutom en grym kamera, så hennes bilder är ändå tusen gånger finare,.. ;) Dessa är därför inte från Lanta, där jag är nu, utan från ön jag var på innan, den med all djungel :-P men där var helt gudomligt vackert.
Och så på eftermiddagen, när vattnet sjönk bort,..
Idag har jag haft hur mycket energi som helst. Det kan ha med att göra, att när jag vaknade imorse så hade jag sovit i elva timmar. :-P haha, det var skönt
Men så har jag haft jäkligt kul också. Jag började dagen med yoga i skuggan under ett bambutak på stranden. Fick nys om det igår att de höll klass, så jag var tvungen att vara med. Och vad härligt det var! Sedan åt jag, gick och samlade snäckor och satt i sanden och läste en stund. Sedan tog jag min scooter och drog iväg och så har jag åkt omkring på den hela dagen. Jag har tankat fyra gånger :-P
Jag har kört runt hela ön, stannat ibland, för att äta eller för att titta på något vackert. Var på en marknad och köpte kokta ägg och kycklingspett och morötter och persilja och papaya och mango. Jag är trött på allt vitt ris och pad thai och omeletter som bara droppar av olja. Jag längtar efter alldeles jätteren mat nu. Min mammas morots- och rödbetsjuice till exempel.
Sen åkte jag och tränade. Tog ingen lektion i thaiboxningen idag, men jag slogs på säcken en halvtimme efter mitt styrkepass. Styrketräningen blir varken lika strukturerad eller organiserad som hemma, jag vet ofta inte vad vikterna väger och ibland hittar jag inte ens två hantlar som väger lika, men jag låter det inte stressa upp mig. Inte heller har jag alla mina obligatoriska kosttillskott. Jag har inte ens ett vassle. Jag åt upp det jag hade med mig alldeles för snabbt. Lite bcaa och ett par portioner casein är vad jag har, inget annat. Men jag är snart tillbaka hemma och då kan jag köra mitt race i min inrutade vardag bäst jag vill. Det här är nyttigt det med. Kanske inte för uppbyggnad av muskelmassa, men för himla mycket annat.
Efter träningen tog jag en dusch och sen åkte jag iväg igen. Först för mat, sen tog jag en shoppingrunda. Och haha, jag måste säga att det är tur jag ska hem snart. Och även det märks att jag ska hem snart. För nu vill jag köpa allt jag ser. :-P Nu behöver jag ju bara lyckas få det med mig på ett par resor till. Koh Lanta-Phuket, Phuket-Kamala, Kamala-Phuket flygplats, Arlanda-Linköping,..

För övrigt så är jag glad och lycklig. Jag har dock solskyddsfaktorvägrat i två dagar, så min hud blev lite sur och hämnades med att låta solbrännan skrubbas bort. Jag kan inte bry mig mindre, jag gillar inte krämer. Så är jag halvt uppäten av myggorna, åtminstone på benen. Jag har kliat sönder myggbetten och är nu full av sår. Det är ganska inte skitsnyggt. Inte heller det stör mig. Nej, jag mår bra och nu ska jag vandra mina 25 meter ner till stranden och se vad de har för sig där nere. Det är tydligen torsdagsparty ;) tjing på er*

Fick just svar,..

,..på mailet jag skickade om min förfrågan att flytta fram hemresan.
"Hej Lisah,
Jag beklagar att Thai Airways givit dig felaktig information, enligt deras egna biljettregler så är inga ändringar tillåtna och vi måste följa detta.
Med vänlig hälsning, *****, Flygvaruhuset"
Vilket betyder bye för denna gång Thailand och hej igen Sverige, nästa vecka.
"Hej Lisah,
Jag beklagar att Thai Airways givit dig felaktig information,
enligt deras egna biljettregler så är inga ändringar tillåtna
och vi måste följa detta.
Med vänlig hälsning
Ander N
Flygvaruhuset"
Vilket betyder Bye för denna gång Thailand och Hej igen Sverige, om typ en vecka.
Men saken är den, att det känns helt okej nu. Jag hade nog rentav inte ändrat ens om jag fick. Jag kommer nästa vecka, och jag gör det med glädje. Inte att jag inte trivs, jag trivs jättebra, men jag har fått ut det jag ville av den här resan och jag känner mig jättenöjd.
Ikväll har jag boxats igen. Det blev en riktigt trevlig dag. Var på gymmet på morgonen, promenerade på stranden på dagen, låg i min hängmatta under taket på min veranda när det spöregnade, tog en tur på min scooter och handlade mat, och sen iväg och slogs. Och sparkades. :)
Nu är kroppen trött och den ska få återhämtning, så nu ska jag traska ner på stranden igen, och lägga mig
på första bästa bädd för en timmes massage, innan jag ska koja för natten.
Att Thailand är trevligt, det förstår ni va? ;)

Konstigt nog,..

,..så kunde jag inte sova inatt. Jag kände mig (herregud, jag trodde aldrig jag skulle säga detta) nästan ensam. Inte ensam som i ledset ensam, utan faktiskt var det bara rentav ensamt att inte ha någon liggandes bredvid, eller åtminstone i samma rum. Och då ska det läggas till, för dem som inte känner mig, att detta kommer från en person som under hur många år som helst flytt hav och land för att sova tillsammans med någon, eftersom mitt sinne helt enkelt bestämt sig för att det inte går. Det går visst. Så länge personen inte snarkar, och såvida jag är tillräckligt trött, så går det hur bra som helst. Jag tror inte jag beskriva riktigt, hur bra det känns att inse.
Kanske nästan lika bra, som det kändes att inse, att jag inte bara har ett hem här, (som jag betalat för åtminstone fram till fredag, men är fundersam på om snubben kommer minnas det, eftersom hans pupiller är stora som tefat varje gång jag ser honom och han varken visste vilken dag det var eller gav mig nåt slags kvitto när jag betalade,..) Well, han är snäll. Jag har fått två täcken och tre handdukar ;-P Men ja, inte bara har jag ett hem, jag har dessutom ett gymkort, (betalade för en vecka) och en scooter! En egen scooter! (ja, i en vecka den med då,..)
Så ja, jag har liksom allt jag behöver. Nästan. Jag behöver ett mail i min inkorg som bekräftar det jag bett om och alltså säger "Visst Lisah, vi skjuter upp din hemresa, du kan stanna längre".

Kooooom dååå!! :-D
May the poor find welth,
those weak with sorrow find joy
May the forlorn find new hope,
constant happiness and prosperity

May the frightened cease to be afraid
and those bound be free
May the weak find power,
and may their hearts join in friendship

Dalai Lama


Nästan för bra,..

,..för att vara sant, känns det nu.
Jag gick till gymmet idag, körde bröst. Det gick åt skogen, musklerna har förtvinat. Eller somnat. Eller bara rentav försvunnit. Jag blev lite arg, men det gick över. Så körde jag ändå. :)
Sedan tog jag en lång lång dusch i min nya bungalow, för här kommer det massor med vatten ur duschen :D jag köpte en peeling, så skrubbade jag hela mig tills jag var alldeles jätteren och jättelen. Dock var det bye bye solbrännan, men, det kommer la en ny ;)
Och sen hyrde jag mig en scooter och drog iväg. Först till Piren, för en stunds shopping. Jag har försökt att inte handla så mycket eftersom jag inte velat bära runt på mer än det jag redan har, men idag var jag på shoppinghumör så jag köpte en hel del. Och problemet att det inte går ner mer i väskan, löste jag genom att helt enkelt köpa mig en väska till, som jag ska ta som handbagage och hemma är den perfekt som träningsväska. Snygg var den också, och tack vare min otroliga prutningsteknik, dessutom billig. Alla flugor i en smäll ;D
Efter shoppingen åkte jag söderut, mot stranden jag bodde på sist jag var här, för jag hade sån lust att hälsa på dem därborta. Dock åkte jag fel på ett ställe så resan blev lång och jag insåg att min plan att hinna köra tillbaka innan det blev mörkt inte skulle hålla, så jag släppte den och stannade därborta ett bra tag. De hade livemusik och Seafood BBQ och jag älskar dem, de är så trevliga allihop. Dessutom pratade vi om en del saker som gav mig riktigt goda idéer, så nu bara sprudlar jag av kreativitet och vill kolla upp alla möjligheter till denna genialiska lösning nu nu nu (!!)
Och ja, sedan körde jag tillbaka. I kolmörker, på fel sida av en delvis ordentligt trasig väg, i en timme, och även denna gång, (dessvärre) utan hjälm. Dock tog jag det lugnt, i alla fall mestadels. :-P Och jag sitter ju här livs levande och skriver nu, så jag mår bara finemang ;)
Ska ner en sväng på stranden och hänga med de andra, men annars ska det inte bli jättesent för mig ikväll. Jag har ju för första gången på lång tid en alldeles egen säng, så ska passa på att njuta. Och så tänkte jag ge gymmet en ny chans imorgon bitti. Eller rättare sagt, musklerna ;)

Tillbaka,..

,..på Koh Lanta, efter ett par riktigt djungeldagar. DEt var hemskt och underbart och gav precis den effekten jag var ute efter. Jag ville åka därifrån.
Jag bosatte mig på Ton Sai. Jättehärligt ställe, bredvid Railey beach. Spenderade en dag på Railey också, var vackert, men inte mer än så. Ton Sai däremot hade nåt spännande brinnande över sig. Mycket backpackers och många thailändare, men vad de flesta hade gemensamt var att dem var ganska långa och smala, vältatuerade och långhåriga, många med dreads, mycket snygga, men allihop höga som hus. Jag träffade dock ett gäng trevliga tjejer som jag hängde med, två av dem riktigt härliga. Den ena dansk och den andra från sydafrika.
Så ja, dem var tråkigt att lämna, men jag bestämde mig ganska snabbt att jag ville vidare, och eftersom Koh Lanta på nåt sätt hamnat mig varmt om hjärtat ville jag tillbaka hit. Vilket jag inte ångrar en sekund. När jag väntade på båten kom en riktig snygging traskande och nån vänlig själ hade sett till att han skulle till samma ställe som jag. Ett par timmar senare hade jag inte bara fått trevligt sällskap och en ny vän, utan även en sambo. Vi hde nämligen tänkt bo på samma strand och väl här fanns det bara en bungalow ledig, så vi delade. Fungerar jättebra och han är supertrevlig, både att titta på (:-P) och att prata med, men från idag blev bungalown bredvid ledig så jag ska skilja mig och flytta in där. J planerar dessutom att dra vidare.
Jag vill dock stanna kvar. Jag bor på en strand mycket högre upp än sist, de säger stränderna är vackrare längre ner, men jag kan inte hålla med. Dessutom är det här den mest perfekta lokalisation jag nånsin kunde finna. En minut neråt har jag havet, två minuter uppåt mot vägen, har jag gymmet. Och ca fem minuter bort har jag stället där de kör thaiboxningen. Utanför min bungalow har jag en liten bar med kaffe och fruktshakes och internetet fungerar till och med inomhus. Nu sitter jag dock på stranden.. ;) Och om det inte vore nog så är min säng jättestor och jätteskön, kuddara är mjuka, det är alldeles lagom temperatur, min dusch funkar (ja, såna saker är inga självklarheter längre,..) vattnet rinner bra, ja, allt bara är perfekt. Jag är så lycklig i hela mig! :D
Så, nu vill jag inte hem. Dock är hemresa bokad. Riva biljetten är inget alternativ, min ekonomi är inte på humör för det. Finns däremot möjligheten att boka om och skjuta upp, så stannar jag utan tvekan. (Förlåt ni jag lovat, men,..) Thaiairways och flygvaruhuset har båda fått mail från mig i sina inkorgar, så nu väntar jag på svar . . . ;-D

Nu tänkte jag,..

,..dra mig undan civilisationen lite. Ut bland öarna och bara se vacker natur, bo i en bungalow bredvid havet, slippa turister och shopping ett par dagar. Dock lär jag inte hitta varken gym eller thaiboxing på de platserna, men träna, det kan jag ju göra ändå, allt som behövs är en smula kreativitet,.. ;)
Igår hyrde vi en sån motorbike igen och då var det jag som var chauffören. Haha, fy fan vad kul det är! Åkte runt här i Ao Nang, hittade en del fina platser, men jag känner mig ändå färdig här, så nu ska väskan packas ihop igen och så ska jag köpa mig en båtbiljett och hoppas att det finns fler som är morgonpigga, för de där longtailbåtarna åker inte förrän man blivit 8 eller 10 personer som ska till samma ställe. Så kom igen nu backpackers, så drar vi!! :D


Dreams,..


,..There are some people who live in a dreamworld, some people who face reality.
And then there are those, who turn one into the other.




Fler bilder,..

,..på lite allt och ingenting,.. ;)
Och så från Thaiboxningen igår! Han verkligen bara lekte med mig gubben, fasen vad stryk jag fick. Jag har ooont idag, hahaha Måste köra igen ikväll!! :-D
Idag ska jag kolla på en karta, sätta en nål och bestämma ett nytt mål. Jag vet liksom inte var jag ska åka, men min tanke är att lämna Ao Nang imorgon. Jag hoppas bara inte nålen hamnar mitt ute i vattnet, för då blir det inte lika skoj. Jag är ju en kratta på att simma. Men ja, jag håller ju på att lära mig nya saker här, och en av dem är faktiskt att kråla. Jag har tränat lite varje gång jag badatoch igår gick det faktiskt riktigt bra. Jag tog mig flera meter. Säkert två. :-D
Tänkte lära mig thaimassage också. Ske se om jag kan muta någon att lära mig. Allt är möjligt för pnegar här, så det borde inte vara så svårt. ;)
Tjing på er*

En supersnabb,..


,..uppdatering :)

Jag lamnade Koh lanta igar och akte till Ao Nang. Hittade ett stalle att bo pa, dar hon som jobbar dar tranar thaiboxning, sa nu om en stund ska hon ta med mig dit sa jag ska fa annu mer stryk :D

Nar jag vaknade imorse var min tanke att jag skulle ut och morgonjogga, men jag hann bara satta mig upp innan jag hann kanna att jag nog skulle avsta det. Jag har ont overallt, haha :P Bade fran boxningen, men ocksa fran min toklopning pa Lanta. Det var ratt rejalt branta backar dar som jag fick for mig att kora intervaller i ;) och sedan ett par vandor med utfallsteg :P

Hur som helst, blev ingen lopning, men daremot holl jag ett vattengympapass pa stranden, haha. Jag fick med mig fem stycken alldeles frivilliga deltagare! :D Sedan korde jag och min van en stafett, sprang som tokar, korde armhavningar och upphopp, sprang tillbaka, och om igen. Och publik fick vi ocksa, de trodde val vi var heltokiga. Eller, forstod att vi var det,.. :P (..behover jag saga att jag vann..?) :D

Sedan gick vi skottkarra, tog massa fina bilder och jag hangde mig uppochner i ett trad. Ja, jag har tokigt mycket overskottsenergi,.. Nu ska jag alltsa ivag pa boxning, sedan hoppas jag pa nat trevligt pahitt ikvall. Stanar har tva natter till, sedan drar jag vidare, da formodligen ensam. Men, folk finns det gott om, overallt.

Maste kila, PUSS!

Om det ar mojligt,..


,..sa blir varje dag har bara battre och battre.

Idag hyrde jag och en snubbe som bor pa samma stalle har en motorbike, (jag tror det heter vaspa?) och akte pa upptacksfard runt on. Befinner mig fortfarande pa Koh Lanta. Forst akte vi till ett stalle man kan trana thaiboxning, eftersom jag fatt veta att det fanns, och jag tog en privatlektion pa nastan tva timmar. Fyyy satan vad KUL det var!! Killen jag korde med var grym, han larde ut sa att jag forstod och sen fightades vi. Jag svettades som en tok, jag var alldeles plaskvat. Men jag alskade varje sekund av det, tiden bara sprang ivag och jag ville aldrig det skulle ta slut. Jag tror jag har hittat en ny karlek i traningsutbudet. Eller kanske snarare en till,..

Sedan akte vi vidare, och vi tog oss runt hela on. Stannade pa nagra stallen och fotade, kollade pa marknader, och sjalvklart for att ata. Tre ganger narmare bestamt. ;) Herrn jag akte med tyckte inte jag gjorde annat an at, men hallaa, vi ar i Thailand, det ar GOD mat har! ;-D Jag kom pa idag, att jag maste nog borja kliva upp tidigare, och ga och lagga mig senare, bara for att hinna ata ytterligare en maltid till om dagen,.. ;-P

Nar vi var nastan tillbaka, sa stannade vi, och han ville kolla pa ett stalle, sa da tog jag tilfallet i akt att kora en stund sjalv. Jag satt namligen bakom mestadelen av dagen, eftersom han inte riktigt vagade vara passagerare med mig som chauffor. Jag forstar inte varfor? :P Hur som helst sa tog jag vaspan och stack. Och jaklar vad det gick att gasa! haha Det var nastan lika roligt som att thaiboxas! Dock var det (mamma, sluta lasa har,.. ;-P) sakert inte superintelligent att testa hur mycket jag kunde gasa, nar det hunnit bli kolsvart ute och jag varken kande vagarna eller (mamma, las inte sager jag!!) hjalm pa huvudet,.. men,.. kul var det, och jag lever ju an..!! :-D haha

Tog en massa fina bilder idag, men kan inte visa nu. Tankte bara saga hej ;) tjing!!

Lite bilder! :-D

Idag har jag nog världens bästa dag. Jag har sovit som en prinsessa, jag befinner mig mitt i paradiset och allt är bara så underbart det kan bli.

 

Började dagen med en god frukost. Yoghurt, med färsk frukt, ägg och kaffe. Sedan gick jag iväg på upptäcksfärd. Mitt mål var ett vattenfall, som enligt dessa vänner skulle ligga ”only one kilometer” bort. Dagens läxa blev, att i Thailand kan ”bara en kilometer” ta 1h 20 min att promenera. ;) Hur som helst, det var helt otroligt vackert och mer än värt promenaden dit.

Och nu sitter jag på restaurangen där jag bor, på toppen av ett berg, ute som på en brygga, med kuddar och små bord och med världens finaste utsikt. Och bredvid mig har jag en kille som spelar gitarr och sjunger. Vad mer kan man önska?

 

Min kamera vill tyvärr inte sammarbeta idag, så kan inte visa de bilder jag vill, men ett par fungerar så håll till godo ;)

Nyvaken vaa,.. :-P

Och så bara för att jag var tvungen liksom,.. ;-D

Nu mina vänner så ska jag byta om och tro det eller ej, ta en joggingtur. Well, det är eftermiddag och inte lika stekhett, jag är en människa med överskottsenergi och på Koh Lanta finns inget gym. Imorgon däremot ska jag köra thaiboxing. ;-D Men nu strandlöpning och så lite kreativitetsträning ;) Tjing på er*

Tagit mig till,..


,..koh lanta, fran koh phi phi. Sitter nu vid en riktig skrapdator med tangenter samre anda, sa blir inget jattelangt inlagg, mest bara ett livstecken :)

Phi phi var kul, men jakligt livat. Hela on ar ju bara en stor fest, vilket jag ju blivit informerad om innan, sa tre dagar rackte dar. Bodde i en bungalow som var stortbra, den lag liksom i utkanten av alltihop vid stranden.

Har ar betydligt lugnare. Ska stanna har i tre natter, och eftersom det inte verkar finnas overdrivet mycket att gora sa ar tanken att bara ta det lugnt, se vackra saker, ata god mat, bada,.. Dock inte sola. Jag satte mig pa taket pa baten idag, resan var bara en timme, men jag ar alldeles brand nu. Kanske blir jag tvungen att inforskaffa en solskyddsfaktor. Jag gar ju omkring helt utan,.. :-/

Men allt ar bra. Jag ar sonderbiten av myggor, men det ar ju en bagatell. Imorse fick jag dusche med en odla som sallskap i min bungalow, och jag menar, hur coolt ar inte det?! :-D haha

Thailand ar vackert, och fantastiskt. Det ar det verkligen. Och jag har forstaelse for dem som aker tillbaka hit flera ganger, aven om jag sjalv finner varlden alltfor stor och oupptackt for att fastna for bara en plats, det finns ju sa mycket mer, att se och att uppleva, pa andra stallen, fler kulturer och miljoer. Men nu ar jag har, och njuter, till fullo.

Skickar er kramar och karlek och onskar ni mar bra hemma! Vi hors <3

Om inte man,..


,..far som man vill, sa far man som man inte vill. Eller?

Sitter pa mitt Hostel och vantar pa att min VingMATE A ska anlanda, sa tankte passa pa att skriva nagra rader :)

Jag flyttade till Patong igar, till Backpacker Hostel. Fick sovplats i ett fyrbaddsrum, varav tva av de andra sangarna var bebodda, av tva killar. Den ena fran Tyskland och den andra fran Finland. Mycket trevliga bada tva, men for ovrigt trivdes jag mindre bra. Priset var hogre an det ar vart, och dessutom hogre an de sa fran borjan, och sangarna gnisslade och gungade sa jag blev sjosjuk. Och sa fick jag uppebadden. Fiifan, det var varmt daruppe. Jag betalade for tva natter, eftersom tanken var att jag och A skulle stanna har aven inatt och dra vidare forst imorgon, men jag sov inte en enda blund inatt sa da bestamde jag mig for att checka ut idag och hitta nagot annat, varpa jag klev upp kl sju och gav mig ut for att leta. Mindre lyckat dock, sa vi stannar har till imorgon. Bada killarna drog idag, sa har vi tur blir det bara vi tva i rummet inatt.

Men annars ar det kalasbra. Igar fick jag veta att det fanns bade gym och thaiboxing har, sa jag letade. Och letade. Och letade. Efter tva timmars virrande blev jag forbannad och tog en j'vla tuk tuk, for 300 bath, och da lag forstas gymmet typ tva minuter fran dar jag befann mig. Well, jag nadde fram. Overlycklig! :D

Sa, forst fick jag tokstryk i thaiboxing i 1,5 timme, darefter gick jag och kakade och sedan till gymmet och korde ett ryggpass som var klart godkant och lite till. Jag traffade nagra stora bjornar fran Finland som hjalpte mig. ;) haha

Sa imorse nar jag trottnat pa att leta Hostel, gick jag tillbaka till gymmet och korde armar. Aven idag fick jag hjalp av en snubbe. En fightingsnubbe som visade mig en massa bra ovningar och teknikgrejer. Det kanns lite som jag aker pa ett bra jakla givande bananskal! tjohoo ;-D

Sa, om A kan ga med pa det, sa blir det en svang till gymmet aven imorgon innan vi drar harifran. Jag vet inte riktigt var vi kommer hamna, eftersom vi har lite olika viljor. Jag vill till Koh Tao, som jag blivit tipsad om, men det ar ganska langt dit, sa A tycker kanska inte det ar vart resan, eftersom han ju inte ska vara har sa lange. Han vill till Phi Phi och till Krabi, sa formodligen hamnar vi dar.


Hur som helst, sa mar jag jattebra, och den har resan ger sa mycket nytt. Det ar stor skillnad pa att resa ensam, det ger annorlunda erfarenheter, man traffar sa otroligt mycket mer folk. Eller, man ar val mer oppen for att gora det. Jag pratar med allt och alla, och pratar inte jag sa pratar de med mig, sa ensam ar ju det sista jag ar. Backpacka sjalv, var helt klart underskattat. Dock ska det bli kul med sallskap av A nu, vi ska ha skoj :)

Tackar for mig nu, och hoppas ni mar bra hemma :) Skriv garna en rad elelr tva och uppdatera mig, vaaa ;-D Tjing!*

En minst sagt,..

,..spännande dag, har jag haft idag.
Klockan elva skulle jag möta mannen som skulle ta mig till ett gym och thaiboxning. Jo men tjena. Eller inte.
"What do you want see? säger han och har en turistmapp till mig. "Ingenting" säger jag, för jag ville träna. Men då öppnar inte gymmet förrän 16 säger han, men ångrar sig när jag säger jag går och ska skjutsa mig dit ändå. Dock ska han ha 1000 bath för att köra mig fram och tillbaka. In my ass heller.
Så, det blev ingen boxning för mig. Istället tog jag bussen till Patong. Och där försökte dem också luras. Jag letade Hostel, eftersom jag checkar ut härifrån imorgon och när jag letade frågade jag en kille om hjälp, som skulle skjutsa mig till en agency som skulle veta sa han, och jag frågade hur långt det var och han svarar "one minute with car" och jag sa att då kan jag ju gå, och han svarar "yes, but you dont find the way.." och inte ville han tala om den heller. Dumskallen.
Då hände dock något oväntat. När jag hunnit gå ca hundra meter därifrån kommer hans kompis på vespa och hojtar, säger åt mig att hoppa på och skjutsar mig rakt till ett backpacker Hostel, som var allt jag letade efter och lite till. Utan att ens vilja ha betalt (!). Underbara människa.
Så har jag tränat också. Jag hittade ett litet gym i Patong. Det låg på taket av ett hus och var inte många kvm stort, men där fanns ett par hantlar och en skivstång, samt en ställning att köra dips i. Så det blev bröst och axlar, ett pass som hemma knappt skulle fått räknats, men det var roligt ändå :)
Dock svettades jag halvt ihjäl. DEt rann om mig värre än i en ångbastu. Likadant var det inatt, jag vaknade upp som en hel vattenpöl. Jag har AC i mitt rum, men den stängde jag av :-P
Förövrigt har jag varit på spa och tagit en ansiktbehandling och så en helkroppspeeling. Jag kände mig smutsig. Nu är jag jätteren. :) Och sen tog jag en massage, 1,5 timme denna gång och kvinnan var grym, jag känner mig helrenoverad.
Så har jag blivit omsprungen av en råtta större än min underarm, blivit serverad en stor fisk med huvud och ben och alltihop fast jag klart och tydligt beställt en filé, och ett hundratal andra små äventyr egentligen meningslösa att berätta.
Och nu tog huvudet slut, jag blev trött, så orkar inte skriva mer. Var på väg att göra det tidigare, men alla här på Hostelet har varit så pratamma ikväll. Jättetrevligt, men inte när man vill vara ifred :-P
Tacka vet jag mitt eget rum, som dock är sista natten i ikväll, imorn sover jag i ett 3 eller 4-bäddars rum. Fanns 10-bäddars rum med, men nej tack, vaaa :-P
Tjing på er*

I Thailand babyyyyy :-D !!!


Jag ar har nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och det ar helt otroligt.

Nar jag kom fram var klockan halv fyra pa morgonen svensk tid, och jag hade varit vaken sa lange att jag fattade noll. Resan fick ju en kanonstart redan igar, nar vi fick punkt\ering pa bilen pa vag till taget. Det hander ju liksom bara inte!? men jooda, haha

Hann dock med bade taget och flyget, hamnade forst bredvis tva gubbar i storlek XL och ville skjuta mig, men sa fick jag flytta fram en rad och fick sitta bara jag och en grymt trevlig kille (man? :P) npa tre saten och med sa mycket benytrymme att jag kunde ha dem helt raka mot vaggen! fantastisk. och resan gick snabbt, vi pratade nastan hela vagen :D

Val pa flygplatsen ville alla bara dra och slita i en och lura ivag en, men jag fick tag i en taxi och tog mig Phuket town, till ett backpacking Hostel, fick mitt rum och dog pa sangen i tre timmar.
Sedan tog jag mig ut och har haft en minst sagt spannande dag. Manga vill luras men de flesta ar hjalpsamma och trevliga. Efter timmar av sokande hittade jag av en slump ett gym, dock lika litet som min hall hemma, haha. Men jag har varit pa thaimassage i en timme och blivit alldeles ommoblerad i hela kroppen och sa hittade jag en kvinna vars man tranar thaiboxning och ska traffa honom imorgon kl elva sa ska han skjutsa mig nagonstans dar jag ska fa slass!! :D wohooo

Nu ar klockan har halv nio och jag ska ga ut igen och ata middag tankte jag. Det finns hur mycket trevligt folk har som helst, sa sallskap ar inga problem om man onskar sadant.

Ja, som en forsta kansla sa ar thailand ett riktigt paradis. Och da har jag inte ens sett en strand annu! Ska aka dit imorgon. Men jag har sett annat vackert. Manniskorna har!! Hahaha, ni som kanner mig forstar, att jag ar lite i himlen, :P

NU vet ni att jag lever! PUUSSSS!

Imorgon är det dags,..


,..då far jag. Igen. Jag och ryggsäcken. Som på något vänster lyckats bli tung nu. Jag vet inte vad jag lagt ner.

Igår bröt jag ihop en stund. Ville inte gå ut på krogen, ville inte resa, ville ingenting. Men så kom min vän och räddade mig, jag tog mig samman och kvällen blev en riktigt toppenkväll. Jag dansade utan stopp och jag hade grymt roligt. Och dagen idag har varit helt otroligt bra. Huvudet har inte funnits med riktigt, men inom mig mår jag så fruktansvärt bra. Jag är lycklig ända in i själen.

Dock har jag inte ägnat min resa knappt en tanke. Kom hem för bara en stund sedan och började sätta igång med packningen och allt jag har att styra med. Men jag kan inte tänka riktigt, jag har ingen aning om varken vad jag vill ha med mig eller kan tänkas behöva. Det får ordna sig, sen, på plats. Jag behöver egentligen ingenting. Jag har allt jag kan önska mig.

Jag tror inte jag förstått riktigt var jag ska, eller ens att jag ska. Trots att jag vet att jag komemr att kliva av flyget och stå ensam som en vilsen kyckling i ett främmande land kan jag inte vara orolig. Jag är bara lugn. Det kommer kanske. Eller inte. Kan det vara så att jag blivit van?

Det kommer i alla fall bli kanonbra, det vet jag. Men, att komma hem kommer också bli bra. Hur bra som helst. Precis så som det ska va.

Hinner jag inte skriva nåt imorgon så säger jag hejdå nu, och hoppas att ni får det bra här hemma. Jag hör av mig när jag är på plats så vet ni att jag lever, och så ses vi om några veckor igen :) Puss o hej!



Visst finns det väl,..


,..någonstans där även en överpositiv glädjespridare måste få slänga ut sitt egentligen obefogade missnöje om tillvaron som bara bråkar och ändras in i det sista när den tycks vara så väl och omsorgsfullt planerad?!?

GGGGGGGGGGWWWWHHHAHAHAA JÄVLASKITFAN.



Och sen tog de fula orden slut.



Så återigen lämnas jag väl utan val,..





Men,.. eftersom positivitet oftast smittar av sig, i alla dess former, så,..



Vad gör vi? Nu kör vi.


Att läsa,..


,..dina ord var som att se solen skina fram genom molnen

den efterlängtade solen

Att se din handstil på pappret, skrivet bara till mig

Att inse att texten, med de väl valda meningarna,

kom direkt ur ditt hjärta


Att förstå, att du ser mig, hör mig, är med mig

även i alla de stunder, då avstånden fysiskt är stora


Att läsa dina ord lockade fram känslor och tårar,

men även ett lugn och en glädje

Och nu sitter dem där, i en ram av harmoni

där jag ser dem, såväl morgon som kväll

Var gång jag vaknar och innan jag somnar,

är du med mig, precis som du sa <3






Abstinensen,..


,..har redan tagit grepp om mig. Hur ska detta gå?! :-O

Trapphushäng,..


,..tills röven somnade. Det var trevligt, men inte särskilt bekvämt. :-P Sedan ville benen inte ta mig hem. Dem är riktigt jättesega. Både efter benpasset igår, och sedan min backträning idag. Jag körde tills jag var en enda stor svettpöl.

Men innan det armar, och det gick riktigt bra. Jag var på gymmet länge idag, säkert för länge. Går det? ;) Men jag ville ju liksom inte gå därifrån, för jag visste att innan jag gick, skulle jag frysa mitt kort, och idag blev därför mitt sista pass på en tid där.

Det kändes så sorgligt. Men bara då, inte nu. Kortet får frysa. Jag ska svettas. Både av värme och träning. Jag ska lyfta skrot, bara på en annan plats. Och så ska jag träna thaiboxning. I massor. Fy fan vad kul. (!!) XD

Köpte med mig ett gäng proteinbarer innan jag gick, ska ha med mig på resan. Dock var jag tvungen att lägga dem i en påse och överlämna dem till lilla E, så att dem inte av misstag råkar bli lördagsgodis allihop. Jag får så ont i magen då. "Hej, jag heter Lisah och jag är,.."

Illa. Men en fungerande lösning.



Imorgon är det lördag. Och inte en för mig alldeles vanlig lördag. En mer vanligförandra-lördag. Men det blir nog bra. Dans är bra cardio har jag hört. ;)



Tjing på er och trevlig helg*


Nu är jag,..


,..sådär fruktansvärt morgonpigg igen och klev upp alldeles för tidigt. Förmodligen för att jag insett att jag snart drar. Men det är helt okej, ligga i sängen kan jag göra vid nåt annat tillfälle. Eller i graven. Jag ska nog be att få begravas med min säng. En 120cm grav borde väl vara möjlig om man betalar? :-/

Jag förstår inte riktigt sättet att resonera, om jag är glad och lycklig, att jag då skulle "tona ner det" eftersom alla kanske inte är det. Nehej? Var glad för min skull eller skit i det? En trasig själ blir väl inte mer hel av att omgivas av likasinnade?



Jag såg en person igår, som jag till utseendet kände igen. Men vem är han? Jag känner honom inte. Ändå gav han mig den där känslan, som jag verkligen inte tycker om. En obehagskänsla. Jag tror han hann att se mig, men jag är inte säker. Jag cyklade förbi honom snabbt, men jag såg honom i ögonen. Förmodligen kände han inte igen mig, vi har ju trots allt inte setts på ett tag. Månader. Och det har ju hänt förut.

Men så är livets gång, människor kommer och går. Relationer dör ut och nya föds.

Det viktigaste för mig är inte att alla beslut nödvändigtvis blir rätt, men att dem är mina egna.


Jag tror att idag blir en bra dag. Såklart den blir. Det känner jag. Jag önskar den blir det för er allihop. Det finns alltid något att glädjas åt, vi behöver bara välja att uppmärksamma det. Välja att finna det tillräckligt.

Din dag blir precis så bra som du gör den



Det skulle,..


,..bli armar idag, men eftersom energin fanns och ett snabbt övervägande fann det som en god idé, så blev det ben istället. Och ja, det blev det verkligen. Jag funderar på att låna en rullstol från jobbet inför morgondagen. Fast bara om någon kör den åt mig, för imorgon ska nämligen armarna få sitt, och då vore det ju onödigt att slösa på energin innan jag hunnit till gymmet.. ;-P

Jag fortsatte min packning idag. Jag la ner några sporttoppar och mitt reservbankkomatkort. Väskan ser fortfarande lika gapande tom ut.

Var kommer energin och styrkan ifrån?

Då får jag,..


,..väl säga Grattis, till mig :-D otroligt att få betalt för något man älskar att göra! Att komma tillbaka till Sverige om några veckor känns plötsligt riktigt roligt. :)

Eftersom,..


,..jag har en skyddsängel, kan jag inte vara rädd. Jag tvekar inte längre, inte ett dugg. Satsa högst, landa högt. Lev idag, vänta inte. Vad som sker imorgon, vet vi inte. Om ens det finns ett imorgon, för det vet vi ju inte heller.

Jag är inte dum. Kanske litegrann. Men jag utmanar inte ödet, jag lever bara mitt liv. Jag skulle inte vara friskare i en garderob.



Jag hann,..


,..en hel del idag. Fönstrena tvättade jag, men efteråt syntes ingen skillnad. Jag blev först arg, men nu har lilla E förklarat att det helt enkelt måste vara fel på fönstren, eftersom samma sak hände henne,.. :-P

Och sedan städade jag köket, bytte gardiner, satte upp nya tavlor, dammsög och bytte lakan, tvättade och hängde upp alldeles nya handdukar. Vårstädning :) Sen åkte jag till gymmet och körde axlar följt av cardio, cyklade hem och la mig för att vila. Blev inte så länge. Hela 14 minuter, för sedan ville lilla E gå på stan, så jag hoppade upp och cyklade in igen. Ännu ett par nya hörlurar fick följa med hem, då min regel är att alltid ha ett par extra med mig, och båda paren lyckades gå sönder idag. Dessutom två fina nagellack i vårglada färger, och så en ny diskborste, eftersom jag skurade både här och där med min imorse ;)

Och nu har jag ätit kyckling och broccoli för andra gången idag. Eftersom det är så några dagar kvar hemma så tänker jag att jag inte behöver handla, för jag snart ska åka, så därför gapar både kylen och skafferiet ganska jättetomt. Men ändå inte. Jag har det jag behöver, men ingen skit därutöver, vilket är lika bra. Då slipper jag ens fundera över att äta det. :)

Jag fryser nu. Det var jättekallt när jag cyklade hem. Träffade de fina tvillingarna på vägen och stod ute och pratade en lång stund, och sen var jag en isbit. Så nu ser jag riktigt fram emot att åka till värmen. Skutta runt i ett par shorts och njuta,.. :-D


Denna morgon,..


,..vaknade jag tidigt. Egentligen inte tidigare än vanligt, men för den skull tidigt. Jag hann öppna ögonen och snurra ett varv, tänka tanken att jag undrade vad denna dag skulle bjuda mig på. Denna lediga dag. Jag borde säkert jobbat den här veckan, eftersom jag inte kommer jobba alls denna månad sen. Men borde, det låter ju så trist. Och måste, finns inte längre i min värld. Därför känner jag efter vad jag vill. Och, jag vill vara ledig. :)

Jag har tagit fram ryggsäcken. Jag skulle nämligen packa. Jag la ner en burk med vitaminer, nya hörlurar, en bikini, två par shorts, en liten klänning, några linnen och underkläder. Så tittade jag på den. Den gapade stor och tom. Sommarkläder tar ju noll plats och jag behöver inte mer än det jag la ner. Så jag packade upp det igen och la ner det i en påse som sedan fick åka ner i botten av ryggsäcken. En stycke tom väska till incheckning, -check. ;)

Nu ska jag dock göra något alldeles förträffligt bra. Jag ska tvätta mina fönster. Ytterligare en sån sak man måste ta tillfället i akt att göra när kroppen är fylld av en sån här härlig jagvetsnartintevarjaggöravmigsjälv-energi.

Vill man inte tvätta fönster, eller om fönstrena redan råkar vara rena, då kan man roa sig med att skratta åt roliga saker som kommer ur munnen på såna där små människor som kallas barn. Jag har skrattat så jag har ont i magen, på barncitat.se

Dock är det inte en bra idé om man som 24-åring lider av mild åldersnoja, och läser att den ena ungen får som svar av den andra när han undrar när han ska bli hämtad på dagis att "kanske när du är 30 år och pensionär!" haha, fy fan, lev livet snabbt!


Dagen fortsatte,..


,..i samma anda som den började. Min energi försvinner ju inte.

Så fick jag även en anledning att shoppa, eftersom mina vänner vill ha med mig ut i helgen, och jag isf behöver en outfit. Aa, fast jag tänker ju inte köpa allt från topp till tå för en jäkla kväll. Nej, säkert inte. Med mig följde inte mindre än tre par skor, två par jeans, två linnen och två toppar. Och så lite småsaker, smycken och smink. Inte för att jag skulle ha allt det, utan för att jag inte kunde bestämma mig.
Så när jag kom hem slängde jag upp håret i en passande frisyr, målade läpparna alldeles röda och startade min catwalk. Och nu tror jag vi är överens ;) det kan bli kul. En baktanke? Jag? Skulle jag aaaldrig ha. :-P

Riktiga semestern börjar på måndag, men eftersom jag redan slutat jobba kan jag väl lika gärna släppa lite på tyglarna också. Jag har kul och jag behöver få ha det precis så. Dessutom mår jag otroligt bra av det.


Jag frågade,..


,..en vän igår om jag var klok. Hon svarade du är du, så,.. förmodligen inte. Jag älskar henne.

Idag ska jag träna rygg. Äta lunch med en prinsessa på stan. Lätta mitt hjärta för henne och förmodligen ha så mycket att berätta att jag inte hinner äta, eller också tvingas prata med mat i munnen. Hon får skylla sig själv som inte funnits tillgänglig de senaste dagarna,.. ;) Sen ska jag på ett möte om ett jobb som jag kommer att få och som är så klockrent att jag inte kan sluta le. Sedan ska jag ha någon eller några massagekunder, och sedan tillbaka till gymmet innan jag ska ha tisdagsmys med lilla E.

Idag saknar jag min lilla vovve. Jag funderar på att låta honom flytta hem igen.. Dock vet jag att det inte är kul för en fyrbent filur att bo i en lägenhet, men kanske om han får en kompis,..? :-P

Jag känner för att sticka en halsduk, springa jättefort uppför en backe, äta en bulle, sjunga falskt och jättehögt, doppa huvudet i en färgburk, brottas med en kompis, klippa av mig håret och lyfta något tungt. Jag vill dricka en till kanna kaffe och aldrig inse att jag är alldeles för pigg för mitt eget bästa. Eller, för vems bästa? Jag mår ju kanon. Jag ska dra upp stereon på högsta volym och fråga dammsugaren om jag får lov till en svängom. XD

Ibland får man bara,..


,..bestämma sig. Vilket jag just gjorde.

Såna där beslut, som egentligen inte ens är stora beslut, men om man låter dem ta för stor eller lång tankeverksamhet så kan dem växa sig mångdubbla. Som beslut om vilket tåg jag skulle ta till Arlanda, vilket hostel jag skulle boka till min första natt på plats i Phuket och så inte minst, när jag ska vara tillbaka i Sverige.

Men nu har jag alltihop och det känns bra. Dock får jag hoppas jag ens kommer iväg. Minst två timmar innan avgång bör man finnas på plats på flygplatsen säger biljetten. Är mitt tåg i tid, finns jag där 1h 48 min innan avgång. Är mitt tåg försenat, ja då missar jag väl mitt flyg. Its all happend for a re,..

Idag har flera dörrar öppnats för mig. Jag vet inte hur det kommer sig, men jag bara bjuds på förmåner hela tiden nu. Jag är minst sagt lyckligt lottad. Och eftersom allt går så bra och eftersom jag trivs, så känns det även bra att denna resa inte blir så lång, bara en liten semester för att ladda på upplevelsekontot :) Sen är jag tillbaka och ska slå slag i nya projekt, som kommer ge mig nya lärdomar och erfarenheter.

Ja, ibland får man bara bestämma sig. Och vad gäller dig, gjorde jag ju det för länge sen. Jag väntar bara på att du kommer till samma insikt som jag. För det gör du. Så småningom. Och nu när bitarna väl börjat falla på plats, så har jag inte bråttom,.. ;)

Inspiration,..


,..till att skriva har inte infunnit sig, eller kanske snarare behov, så därför har jag låtit bli. Men jag mår bra, både i kropp och sinne. Min själ har ro och jag allmänt trivs i det jag gör och det jag står i.

Sju dagar kvar tills jag tar min ryggsäck och åter beger mig på äventyr, och för att ge min resa alla de bästa förutsättningarna så har jag börjat varva ner med lite ledighet redan nu. Ägnar mig åt sånt jag mår bra av och har funnits nån slags harmoni med mig själv.

Och träningen går bra. Inatt trodde jag att jag skulle få ställa in dagens pass, eftersom jag inte sov då jag borde, men både jobbet och det inplanerade bröstpasset gick av bara farten, med en energi jag inte har en aning om var den kom ifrån. Och konstigt nog är jag fortfarande pigg. Jag tror jag lever i något slags lyckorus.

Det enda man riskerar när man tar ut lycka i förskott, är att uppleva dubbel glädje

Och jag skiter i vad som händer sen, jag mår ju bra nu. <3

RSS 2.0