Blodomloppet,..

.
,..avklarat. :)
.
Och med tanke på hur opepp jag var när jag kom dit och insåg att jag skulle få vänta 1,5 timme på att ens få starta, hade lagt min energi på att köra uppvärmningen fyra gånger för att inte frysa ihjäl, och på alltihop var hungrig, så är jag fruktansvärt nöjd med min tid. Jag vet inte hur det gick till, för i starten kom man liksom ingenvart överhuvudtaget för allt folk, och under loppet tyckte jag inte ens jag sprang särskilt fort, men helt plötsligt var det bara över.  Och efter en kik på resultattavlan hade jag fått mina 5km överstökade på 24min 37sek.
.

.
Riktigt nöjd. :) Jag ju inte sprungit några distanser i princip alls hela senaste året, men jag tror det har gjort sitt med de korta snabba intervallerna jag kört. Det har gett mig en annan känsla för tempo, så nu tycker jag helt enkelt inte det känns lika fort när jag springer fort. Så förmodligen hade jag ett ganska bra tempo, och sen att jag idag hade över 20 minuter kvar, när jag sprungit mina vanliga 4 visste jag ju inte, jag lät nämligen bli att tänka och jag hade heller ingen klocka. Så gör man, när man lurar sig själv ;)
.

Jag fick min,..

.
,..lilla stund på stan till sist. Liten är rätta ordet, och inte heller fick jag alls med mig det jag skulle, men jag fick lite annat skoj,.. När man inte kan bestämma sig, ja då tar man alltihop..
.
Sommartoppar och träningströjor, en bikiniöverdel o ett par shorts :)
.

.
Blomkrukor till mina fina födelsedagsblommor
.

.
Och så något jag tyckte var som gjort för min vimsighet och för mina svarta listor.. ;P
.

.
Dessutom hade jag fått ett paket från jordstrålningscentrum, innehållande fyra magneter för magnetterapi. Helt glömt bort att jag beställt dem (som vanligt..) men jag blev jätteglad. Nu har jag fäst dem med kirurgtejp där jag har ont och väntar på att smärtan likt ett mirakel ska försvinna :)
.
.
Om ett par timmar väntar blodomloppet. Jag vill inte springa. Eller jo, det vill jag, men jag vill ännu hellre träna armar. Jag saknar mina armar. Idag känns dem nämligen spårlöst försvunna. Skulle någon hitta dem så hojta gärna. Jag betalar bra.
.

Nu har jag allt,..

.
,..tjurat färdigt. Jag gör det oftast bara i små doser ;) Idag har jag som sagt "vilodag" och jag gillar det inte nånstans, men tack vare den lyckligt lottade själ jag är, så får jag hänga på gymmet stora delar av dagen ändå. Först nu om en dryg timme, så ska jag ner och träna B. Alltid lika roligt för mig, återstår att se vad hon tycker.. ;)
.
Sen i em, är det lilla Es tur och det var alldeles för länge sedan. Hon ville ha hjälp med benen nu inför shortssäsongen yttrade hon igår och visst tusan ska hon få det. Hon blev glad och tacksam och tyckte om mig, jag har dock en känsla av att denna kärlek inte kommer bli långvarig. Lilla E har nästan bara tränat cardio en period nu, så säkerligen har hon förträngt hur ett styrkepass alá mig går till. Ska bli kul ;)
.
Ikväll springer jag blodomloppet. Först tänkte jag bara se det som en lagom skön och social grej, men nu har jag tänkt om. Om jag bara tar mig förbi den där stora massan på 13000 personer i starten så ska jag kuta för allt vad benen bär sen. Kuta så det inte är skönt någonstans alls. Jag är mer ute efter en detsmakarblodihelakäftenochjagvillbarakräkas-löptur. Helt och hållet vilodagens fel.
.

Morgonpasset,..

.
,..gick åt skogen. Jag hade varit vaken för länge, vilket gjort mig alldeles för hungrig. Axlarna var trötta och dessutom lät jag tankar och känslor distrahera mig. Totalt mitt eget fel och totalt jättedumt. Men, inte kan man vara på topp jämt sägs det.. :-/
.
Sen for jag till US och träffade en kvinna som inte gjorde mig klokare än jag var innan. Hon frågade om jag tränade mycket. Och vad jag vägde och hur lång jag var. Sen undrade hon hur mycket jag åt och när jag svarade såg hon alldeles förskräckt ut. Då bad hon att få kolla min ämnesomsättning också. Så, några undersökningar och tre rör med blod senare fann hon sig färdig och berättade att jag skulle få vänta på min dödsdom i 2-3 veckor. 300kr betalade jag och inte en enda kanyl fick jag. Jag blev mycket besviken.
.
Sen tyckte jag att jag skulle åka till stan och köpa mig nåt fint, men jag blev så trött att jag åkte hem istället. Bäddade ner mig fullt påklädd och med två täcken och ville helst ligga kvar till imorgon, men med vetskapen om att jag bara skulle må sämre av det tog jag mig i kragen, klev upp och satte på kaffe istället. Kaffe är bra skit. :)
.
Så småningom tog jag mig tillbaka till stan, men nåt shoppande blev det aldrig. Istället en lång pratstund med lilla E, en sväng på Ica och sen kvällsmat i hennes nya lya. Till den som inte testat att koka blomkål i micron kan jag avråda det.
.
Nu är jag trött och en liten aning deprimerad. Egentligen inte, mest bara tror jag att jag är det. Jag vill kanske ha nåt att gnälla på bara. Tycka synd om mig själv litegrann, bara för att ingen annan gör det. Jag ska ha vilodag imorgon, det gör mig inte gladare. Jag ska visserligen springa blodomloppet, men det räknas inte. Jag räknar det inte i alla fall. Jag ska nog bädda ner mig igen, så jag håller tyst.
.

Så blev det,..

.
,..onsdag och idag ska jag till en sån där dum läkare som förmodligen ska tala om för mig att jag är både dödssjuk och döende. Eller kanske redan död? Jag gillar dem inte. Alla över ett sträck.
.
Men först ska jag till gymmet och träna axlar. Och mage. Skulle försöka "sova ut" denna morgon. Vaknade kl 5.45, så det gick inget vidare. Fast,.. i ju för sig var jag pigg, så varför då ens försöka somna om?
.
Idag känner jag för att göra nåt kul. Eller nåt dumt. Nånting så jag känner att jag lever. Och kan förtränga att jag är död. ;)
.

Dagens snilleblixt,..

.
,..ta ut fåtöljen på balkongen. Jag skulle äta lunch, jag ville sitta ute, jag har träningsvärk i röven och behöver sitta mjukt.
.
Dagens läxa,.. det är omöjligt.
.

.
Detta vägrade jag dock inse förrän efter ca 15 minuter av fula ord och diverse vridningar och misshandel av denna stackars fåtölj. Då satt den dessutom fast. På riktigt. Den kom varken ut eller in. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag försökte tills jag på fullaste allvar tänkte skruva isär den, men då var jag så irriterad att jag åt lunch först och med lunch i magen fick jag in den igen. Allt går bättre med lunch i magen. Tur för mig, som oftast får äta 2 stycken ;)
.
Hur som helst, slog det mig, hur mycket jag tycker om mitt hem. Jag tycker om att resa, att ta min väska och bara dra, ja det har ni väl märkt.. men jag trivs hemma också. Hemma i mitt alldeles egna slott.
.
.
Jag behöver bara få ha min struktur, så mår jag bra. Behöver få planera mina dagar som jag vill, och få följa mina planer. Då trivs jag. :)
.

Benpasset igår,..

.
,..fick gå snabbt. Precis som detta inlägg nu, eftersom jag ska till jobbet. Samma sak igår. Jag körde först morgon till 13, sedan bara ett break på 3 timmar för träningen innan jag började igen kl 16. Förr gjorde jag ofta så, numera klarar jag det inte, det är väl åldern. Förstås.
.
Hur som helst körde jag baksida ben igår. Jag var lite orolig över hurvida de övningar jag valt ut skulle fungera eller inte, men att visst vettu, gick finemang.
.
Idag väntar bröst och det vill jag inte. Eller vill och vill, klart jag vill. Men jag har en hatkärlek till bänkpressen som gör mig förbannad varje gång det väntas bröstträning. Förra veckan gick jag omkring och var nästintill förbannad hela dagen innan jag skulle till gymmet, fortsatte in i min uppvärmning och släppte inte förrän jag satt mitt tyngsta set. DÅ kunde jag släppa ilskan. Eller rättare sagt, då rann den bara av mig. Kanske var det bra att den fanns, för kanske behövde jag den. Annars hade det kanske inte gått? Jag vet inte. Jag vet bara att lite ilska ofta är ganska bra i dessa sammanhang och när ingen annan hjälper mig genom att vara arg på mig, så måste jag vara det på mig själv,..
.
Så, verkar jag pissed off idag, så vet ni varför. Bättring sker efter 16.30..
.

Det finns en lösning,..

.
,..på det mesta. Ibland ser vi den, ibland inte. Ibland vill vi inte se den, ibland försöker vi inte. Ibland vill vi kanske, att någon annan ska se den åt oss.
.
Ibland inte ens det.
.


Gooood,..

.
,..morgon. Eller? Nu till gymmet för ett tidigt axelpass. Huvudet fungerar inte, jag är så jäkla trött. Men spelar det nån roll? Bara axlarna fungerar så ska jag vara nöjd. Sedan far jag till Göteborg. Ja, det måste vara en god morgon. Om inte annat blir den vad man gör den till :)
.

Ibland är,..

.
,..det allra enklaste också det allra godaste. I alla fall finner jag det så, och tur är väl det, annars skulle mina måltider inte vara särskilt roliga att äta. Jag trivs och jag älskar min kost, trots att mina arbetskamrater drar en suck när jag öppnar min låda "kyckling.. såklart.. :-/".
Nej nej, det heter, "Kyckling! Såklart! :-D" Och jag skulle inte byta mina lådor mot deras för nåt i världen.
.
.
Så bara för det har jag ägnat kvällen åt att laga ännu mer kyckling, för att absolut inte riskera att behöva variera mina jobbmatlådor ;-P Och så fick jag två lådor med kosttillskott på posten idag, och tillsammans med en köksvåg och en hundrarulle plastpåsar kan det gå såhär..
.
.
Ja, jag är en aning knäpp. Kom det som en nyhet?
.

Jag önskar,..

.
,..jag kunde sova. I en månad eller två.
.

Helt enkelt född,..

.
,..till att vara en linslus. Så fort en kamera åker fram är jag där med en ful min jag vill föreviga. Alltid. I min mail damp det nämligen just ner ett album med bilder från kalaset i fredags och precis som i albumet från mammas födelsedag förra veckan, var det inte många av bilderna jag inte hunnit hoppa in i. ;)
.
.
Det var en jättetrevlig dag. Särskilt roligt just det faktum att familjen kom hem till mig. Alltför sällan dem kommer och hälsar på här i slottet. Kan visserligen spela in att jag sällan bjuder hit dem, skärpning från båda håll. ;)
.
Nu är jag dock färdigfirad, och det är faktiskt lite skönt :-P nu klarar jag mig från att fylla år i minst ett år till. Efter ett par dagar utanför min vanliga vardag så längtar jag liksom tillbaka, till struktureringen, planeringen. Jag är väl så som person. Jag gillar mina listor och lappar och scheman, jag gillar min kostplan och mina upplägg. Ja, jag gillar min tillvaro helt enkelt :) dock vet jag att det behövs såna här små avbrott ibland, just av den anledningen att sen trivas desto mer övrig tid.
.

För att vakna,..

.
,..klockan halv 5 andra dagen i rad, (och nej, jag har inte somnat pensionärstid,..) så har jag haft bra med energi idag. Jobbade till kl 13 med ett riktigt gott humör. Sedan på med dopingstrumporna och iväg mot gymmets löpband för 30 min intervalllöpning ;)
.
.
Det var kul men det var förbannat svettigt. Regnar det i cardiorummet mån tro? Åtminstone såg det ut så på mig när jag var klar. Snabbt och effektivt, perfekt när energiförrådet är större än tidsförrådet :) Tjing på er, nu ska det fortsättas firas födelsedag ;)
.

Armpasset,..

.
,..var nog en djävul som snickrat ihop. Eller också glömde jag armarna hemma. Det hela är egentligen enkelt, men det var förbannat tungt. Börjar med biceps, supersetar två övningar, sedan tre. Totalt 4 set av varje superset (kan man säga så? Nåväl, jag vet vad jag menar, så bara fatta ni med) Jag körde alla set på biceps, men jag fuskade med repetitionerna. Vad tusan annat ska jag göra när jag inte får upp vikterna? Sänka vikten, tänker någon, men nej, det ingår inte i planen. Klarar man det första setet ska vikterna bestå, och att bli trött är ju hela poängen, det är bara så djävulskt hela upplägget.
.
Sen triceps och där höll det på att ta stopp efter två superset. Jag ville på riktigt inte mer, det var ingen skön jagmåsteskrattafördetgörsåont-känsla, utan jag trodde snarare jag skulle ge nån en smäll på käften. Jag blev riktigt pissarg. Körde klart första fyra, sen sket jag i de resterande tre övningarna och körde dips istället. 10 på 10 kg, 2x8 på 15. Så sa jag till min vän att 10 och 15 känns lika tunga, varav han kom med den briljanta idén att jag lika gärna kunde ta 20. Häng dig, var min första tanke, men varför inte, tänkte jag sen. Låt det bära eller brista, på med den blå :)
.
hahaa ja, men den var faktiskt tung..!! :-P
Men visst fan bar det ;)

2x4 och för att vara första gången är jag nöjd :)
.
Nu ligger lunchen i magen, jag ska hoppa in i duschen och sen börja ordna kalas här. Tack alla fina ni som skickat Gratulations hälsningar, jag blir så glad :-D Och ja just det, Välkomna förresten, alla som vill! Här står dörren öppen!
.

Så var jag plötsligt,..

.
,..24 år. Mina första väldigt många minuter av denna dag har jag spenderat framför spegeln. Jag var tvungen att se om åldern börjat ta ut sin rätt. Kände efter om tuttarna satt på samma höjd, det kändes så. (vilka tuttar? :-P) Lyfte på tröjan och kollade, jo, det såg ut som det brukade. Kollade om jag fått rynkor, men fann inga. (läs inga nya..) Letade gråa hår, men det hade jag klarat mig ifrån. Kände efter om röven blivit slapp, men den gjorde bara jävligt ont, tog det som ett bra tecken.
.
Så kom jag på att jag kanske börjat se dåligt, men efter ett lästest av bilarnas regskyltar nere på gatan kunde heller inte synen anklagas för nedsatt funktion. Känseln, hörseln, allt verkar vara kvar.
.
Väl igång slängde jag av mig kläderna. Synade varenda kroppsdel. Det är inte alla gånger helt enkelt att vara rättvis mot sig själv. Det var så mycket lättare att ha någon annan som avgjorde dagsformen. Jag ser lite ut som en barbapappa idag. Det är min mages hämnd efter den halva tårtan jag tryckte i mig igår. Och chokladen. På tok för mycket skit. Så här i efterhand en mycket dum idé. Jag tål ju inte socker, kunde inte sova på hela natten, kände mig alldeles sjösjuk. Och mådde illa. Gör jag fortfarande. Dock fått ner frukosten ändå, så nu är magen ännu mer svullen. Det gör ingenting, jag har lärt mig att det bara är tillfälligt. Och så är jag tung, nästan så tung som jag ville bli. Det är inte så hemskt, det är ganska kul.
.
Nu ska jag visa något mer som är kul, bara för att det är idag och för att jag är så övertrött att jag inte orkar bry mig om hur hemska dessa bilder egentligen är.
Precis ett år och nästan 7kg plus ;)
.
.
Haha, varsågod :-P Nu ska jag dansa med min dammsugare och sen flyga till gymmet för att undersöka hurvida armarna fortfarande fungerar. Bicepsbattle någon? ;)
.

Jag har mycket,..

.
,..att lära mig.
.
Första steget är att inse det. Steg nummer två att bestämma sig för var jag ska börja.
.
Varför hjälper du mig inte som du lovade?
.

Jag skulle ge mig själv,..

.
,..en present idag. Jag fann mig helt enkelt värd det. Men efter min träning och hennes träning, upptäckte jag att stan ju var stängd. :-/ dock blev jag inte utan present ändå, för jag fick oväntat ett paket av mina fina vän! :-D
.
.
"Varför letar jag fel hos dem jag dejtar? Varför drar jag mig undan när någon visar intresse?" Jag förmodar att jag bör ta det som en pik,.. Att läggas till bör dock, att denna underbara människa bara känt mig en mycket kort tid. Är jag verkligen så uppenbar? :-P
.
Jag körde ben imorse och innan jag gav mig böjde jag lite. Dumma låsningen omöjliggör att lägga på några vikter, men jag körde med stången bara för rörelsens skull. Ville lite halvt deppa ihop när jag insåg att jag inte kan köra knäböj tyngre än jag kör bicepscurl, men istället kom jag på, att om jag vänder på det hela, och ser det som att jag faktiskt kan ta samma vikt med biceps som jag kan i knäböj, då lät det hela lite roligare.. ;).
.
Och imorgon ska dem få sitt, armjävlarna ;-D kom då, kom då för faaan :-D
.

Ett par dagar,..

.
,..har jag ätit min frukost utan egentlig aptit. Bara tuggat och sväljt eftersom den måste ner. Dessutom under lite tidsbrist, då min dåliga taktik när jag inte varit hungrig varit att vänta in i det sista innan jag måste till jobbet.
.
Imorse däremot vaknade jag hungrig, så i min mage ligger nu två stora glas kaffe, en proteinshake, havregrynsgröt med två ägg, hallon och en halv grapefrukt. När blir det lunch? ;)
.

Det kallas visst,..

.
,..framförhållning, och det är en egenskap jag har gott om. Eftersom jag var ledig igår var det lika bra att fylla frysen ytterligare, så maten finns klar till de dagar jag har mindre tid att spendera på matlagning. (Läs i princip alla andra dagar) När jag ska äta, så måste maten ligga klar i sin låda. Annars funkar det inte. Så, ytterligare 18 port kyckling fick sola sig i ugnen, och utöver det ordnade jag lite av maten till mitt kalas på fredag, det som kan bo i frysen i sin väntan. En sparris- och parmesanpaj och en himla massa havrebröd :)
.
.
Ikväll tränade jag bröst och vader. Det gick bra, men jag har ju ont överallt efter gårdagen och var riktigt trött. Med andra ord inte helt på topp. Såna dagar behöver jag gå in i min egen värld, stänga ute alla andra och bara fokusera. Då kan jag inte prata elller låta mig distraheras, vilket förmodligen ger andra intrycket av att jag är sur, eftersom jag nästan alltid annars är väldigt glad. Men, ibland är det nödvändigt, och då får det vara så.
Gilla läget, jag vill ha bröst ;-)
.

Bilder från dagen D,..

.
,..tävlingsdagen vi väntar på och laddat inför i en veckas tid. Tävlingsdagen som jag trodde min vän skulle hinna ta sitt förnuft till fånga och dra sig ur för att slippa den förnedring det måste varit att bli så totalt utklassad!!! :-D Mohahaaahaaa
.
Startklara och tokladdade
.


.
Reglerna var enkla. Vi hade valt 5 grenar, blandat styrka, kondition och uthållighet. Grenarna stod skrivna på lappar som vi turades om att dra, för att inte veta i förväg vilken gren som väntade näst. Efter de 5 grenarna körde vi ett 300-challenge och om vinnaren där inte varit samma som i grenarna fanns en utslagstävling. Den behövdes aldrig, och här ska ni få se varför.
.
Gren nr 1, Plankan
P-E dog vid momentet lyft ett ben och en arm, jag fick köra första segerdansen, 1-0
.

.
Gren nr 2, hantelgång med armhävningar
P-E fylldes med en gnista hopp då jag oförklarligt kollapsade en halvmeter från mållinjen, 1-1
.



.
Gren nr 3, löpning 600m
Jag vägrade att låta mig besegras igen, la benen på ryggen och sprang ifrån den långe karln bredvid mig, 2-1
.

.
Gren nr 4, bicepsbattle
Kortfattat så hade han ingen chans, 3-1
.


.
Gren nr 5, militärpressar
P-E jobbade starkt, men,.. jag var starkare! 4-1
.

.
Som överlägsen vinnare laddade vi sedan om för vårt 300-challenge. Sjukt jobbig tävling där 8 övningar utförs med ett sammanlagt repsantal på 150, som sedan körs två ggr och då ger 300 reps. Och det hela går på tid. Helt enkelt bara att bestämma sig, gilla läget och mata.
.






.
2 varv var och ca 20 minuter senare var det hela avgjort. Någon utslagstävling behövdes som sagt aldrig, eftersom segraren var stort överlägsen.
.
.
Stor eloge dock til min vän, för ett ihärdigt kämpande och den svalda stoltheten det måste ha krävts för att överlämna mig en sådan vackert ihopsnickrad medalj! Jag blev väldigt glad :D
.
Slut i hela kroppen så ska jag nu åka och få massage. Det finner jag mig mycket värd.
.

Han sa,..

.
I do it because I can
.
I can cause I want to
.
I want to, cause you said I couldn´t
.
Och jag fann honom klok
.
Snart dags att bege sig. Jag har ångrat mig, jag behöver det, så lycka till till mig. Tack :)
.

Axlarna,..

.
,..fick sitt. Klockan hann bli 16 och det extra energiförrådet jag tjuvat ur under dagen var slut. Men, gäller det axlar får nån slags sista reservpott kastas in och rädda situationen. För mina axlar ska inte behöva lida av att jag ibland lyckas med otroligt ointelligenta planeringar som sträcker sig över både dag och natt, vilket gör att sömnen uteblir.
.
Sen tycker jag det är himla kul att kunna ta kort igen, även om jag inte gör det något vidare på mig själv. Jag skulle fånga axlarna på bild, men det gick inget bra. Så provade jag med ryggen, men eftersom axlarna var så slut kunde dem inte hålla kameran still annat än på huvudet, och där uppifrån kom ju bara en halv rygg med. Men eftersom det var så alldeles jättelänge sedan så,.. varsågod ;)
.
.
och ett lika illa lyckat försök hemma,.. jag lär mig en dag ;)
.
.
Imorgon ska vi tävla, jag och P-E. Han har ännu inte tagit sitt förnuft till fånga och hittat på någon ursäkt för att slippa förnedras av min överklassade vinst som utan tvekan kommer att infalla. Jag har bara två små detaljer som skulle kunna finna sig min nackdel som jag ännu inte hittat en lösning till. Jag har inga ben att springa på och jag har vare sig armar eller axlar som vill utföra något mer ansträngande än typ tillredning av proteinshake. Men det löser sig nog, jag har ju en hel natt att sova på saken.. ;)
.
Önska mig inte lycka till, jag behöver det inte. Önska honom att han överlever ;)
.

Det ska,..

.
,..jobbas, träna henne, träna mig. Axlar. Och mage. Den där magen, herregud, haha. Mycket nöje. Söndagsnöje. Tjing*
.
fina älskade syster och jag <3
.

Veckans träning,..

.
,..har rullat på.
.
Söndagen bjöd på ett axelpass på Medley, med nytt sällskap. Det är alltid lika spännande att träna med en ny person. Av erfarenhet brukar jag finna det fungera bäst att antingen helt köra på den personens koncept och upplägg, eller att den följer mitt. I detta fall blev det nog lite av en kompromiss, men det fungerade klockrent. Eller,.. ja, egentligen var det nog mest mitt upplägg vi körde efter, men jag låtsades vara aningen ödmjuk och frågade vad han tyckte och ville. Vad han dock inte vet, är att svaret inte hade spelat någon roll,.. ;-P
.
Måndag var det benens tur. Jag blev arg på att inte kunna knäböja och matade på i benpressen istället. Försökte mig även på hackliften, men där blev det snarare kontaktfokus och högreps än några tunga vikter. Flugvikter får det nog kallas.
.
tisdagen körde jag bröst och drog på mig en fruktansvärd träningsvärk efter hyssen med dropset alá varvat med armhävningar, men det var jäkligt roligt.
.
Onsdag tränade jag rygg. Min bästa passare och vän fanns på plats och hjälpte mig till ett riktigt bra pass. Avslutade med chins och på fullaste allvar kunde jag inte göra en endaste till när jag var klar. Jag lovar, jag vet, för jag försökte.
.
Torsdag fick armarna sitt och jag körde det idiotiskt jobbiga upplägget som förra veckan. Jag vet att jag skulle förklara vad det är för nåt påhitt, och det ska jag, men inte nu. Hur som helst gick det bättre denna gång, jag satte vikterna bra och tog mig igenom det med precis den lilla marginal som inte fanns och heller inte skulle finnas.
.
Igår var det fredag och jag hade vilodag, eftersom det för det första annars hade blivit min 13e träningsdag i rad och för att min kära mamma hade födelsedag och vi skulle fira henne :) Passade på att även bryta kostschemat som jag följt bättre (läs mer slaviskt) än på ett tag, den sista veckan. Dock blev det inget toksvullande av onyttheter, bara lite lagom ätande utspritt på hela dagen, vilket gjorde att jag mår bra även idag.. ;)
.
.
Idag lördag har jag tränat ben, med mitt Medleysällskap, fast på City. Jag önskar nämligen han ska teckna kort där, återstår att se om han lyder. :) Passet gick bra. Jag utnyttjade min tillgång till hjälp och droppade i nästan alla övningar. Benen skakade och läpparna blev blå, precis som det ska va. ;)
.

Yesterday,..

.
,..I was clever, so I wanted to change the world
.
Today Im wise, so Im changing myself
.

Nu är jag,..

.
,..helad. Och healad. Jag har fått healing. Helt fantastiskt måste jag säga. Jag ska bli bra, jag känner det. Och jag är så tacksam. Det kanske tar sin lilla tid, men jag kommer att bli bra <3
.
Efter morgonens träning, en dusch och frukost åkte jag och min vän och ordnade mig en ny lur. Nu har jag inte längre någon stenålderstelefon. Denna nya luren är snygg. Och fruktansvärt anpassad för en Lisah. Den är stöttålig och går att tappa i vattnet (läs toaletten) i hela 30 minuter. Dessutom har jag fått ett pensionärssnöre att ha runt handleden så jag inte kan tappa den när jag skriver sms och cyklar, och så till sist en drulleförsäkring på det hela. Dessutom kan jag höra i den, så nu kan jag börja svara när ni ringer, vid de tillfällen jag känner för det ;)
.
Sedan ville jag klappa kameler, men till Kolmården var det lite långt just idag. Istället åkte vi till Valla för att klappa getter, men det fanns inga såna. Och inga kaniner, och egentligen ingenting. Men det fanns en lekpark och en stor gräsmatta och vi hade med oss filt och mat och hade picknick. En helt otroligt mysig dag helt enkelt :)
.

Jag vaknade med,..

.
,..känslan fy fan skjut mig. Jag hade inte sovit färdigt, men visste jag inte skulle somna om. Jag skyller det på.. nånting. Har bara ännu inte kommit på vad.
.
En kik på klockan, 5.31. Ett sms i inkorgen "vi ses på gymmet vid 7?". Okej då. Upp och hoppa ;)
.
Och hör och häpna, min vän var i tid(!) :-D han skulle köra ben, jag bröst och vader. Men först den i efterhand fullkomligt helgalna (och därför förstås kommande från mig..) idén 1km löptävling. Upp på bandet så gasade vi. Och detta borde jag inte offentliggöra, men jag förlorade.
.
Ändå är jag nöjd. Jag låg först hela vägen, till sista kanske 100meterna då galningen bredvid mig gasar till 19km/h och jag själv låg i 16. Dock sprang jag fortare än jag nånsin gjort tidigare så kan köpa min förlust alá 30meter,.. ;)
.
Sen bänk, men inget max idag, måste vara klok också. Istället körde jag på en okej arbetsbelastning så många jag kunde och sedan direkt ner på golvet för armhävningar. Jobbigare än jag trodde faktiskt, men kul! Därefter droppade vi vikterna. Så många reps i bänken jag kunde, armhävningar direkt efter tills armarna dog, 45sek vila, sen på igen. Det var inte lika kul :-P
.
Efter passet fortsatte dumidéerna hagla, så vi hoppade upp på löpbanden igen. Denna gång med löftet att vi inte skulle tävla, men förlusten jag hade i bagaget tvingade mig att gasa på mer än det endastcirkulationssyfte-tempo vi kommit överens om. Och när jag ändå höll på, var jag tvungen att testa hurvida det är möjligt för mina ben att springa i 19km/h. Funkade bra, men en enda tanke på nåt annat än att sätta den ena foten framför den andra så hade jag flugit av bandet och legat inne i rummet bakom fortare än kvickt.
.
I ren tävlingsanda kom sedan det ena förslaget efter det andra, men eftersom vi egentligen var färdigtränade kom vi fram till att vi helt enkelt ska ha ett rent idiotitävlingspass, för att få utlopp för all kreativitet (läs galna envisa tävlingsinstinkt). Passet är bestämt infalla på torsdag och reglerna är enkla. Vi ska välja tre grenar var och bäst (läs jag..) vinner helt enkelt. I grenar där vi behöver vikter ska dem räknas ut procentuellt efter kroppsvikt. Jag ser fram emot att få utöva min segerdans.
.

Mitt benpass,..

.
,..gick bra. Och hennes träning gick bra. Min höft gjorde ont och konstigt var inte det. Jag hade massor med dumma energier och onda andar i mig.
.
Han kände dem redan när jag klev in i rummet och mitt stundvis alltför kontrollerande sinne ville inte släppa iväg dem. Det gjorde ont, mycket ont. Jag har fortfarande ont, men nånting är bättre. Han sa det och jag känner det.
.
Jag tror på det helt och hållet. Att de där spänningarna är känslor som vi stänger in. Jag blir oftast mest ledsen när jag ska släppa spänningar. Sällan arg eller något annat. Men jag vet inte varför jag skulle ha så mycket instängd sorg därinne. Eller så vet jag men vill inte veta. Jag är ju nästan alltid glad. Kanske är det därför den hamnar där. Eller för att se det från andra hållet, kanske för att dem stängs in där som jag är så glad? Jag förstår inte allt, men det behöver jag inte heller. Jag vill bara bli bra.
.
Jag ska tillbaka till honom, nästa vecka. Men jag vill göra mer ändå, allt jag kan. Så imorgon ska jag prata med en kvinna där dem gör elbehandling. Kanske är det bara som TENS, jag vet inte, men ska ta reda på det. Och igår pratade jag med en arbetskamrat som berättade om hur hon blivit hjälpt av magnetterapi. Dock i sitt hemland, Bosnien. Men ska det krävas att åka dit för att bli bra, då åker jag dit. Det finns säkerligen något skoj att uppleva där om man ändå har vägarna förbi..
.
Nu ska jag iväg och jobba och jag avskyr att jobba kväll. Dessutom ska jag sluta 21.30 istället för 21 och det avskyr jag ännu mer. En stor suck och så lite gnäll. Lika bra att släppa ut det så det inte hamnar i kroppen och skapar värk.. ;)
.

Jag är inte,..

.
,..smart alla gånger. Eller, jo, men ibland kommer det i efterhand.
.
Igår körde jag mitt "extrapass", bestående av det jag helt enkelt vill träna lite extra på, mest rent teknikmässigt. I detta fall mark och chins. Men när man på morgonen på ett någorlunda ergonomiskt och tekniskt snyggt sätt knappt kan böja sig till golvet för att ta på sig skorna och ändå tror att man senare under dagen i samma rörelse ska kunna lyfta en skivstång alá 100kg då är man inte smart. Ungefär det hände mig igår.
.
Jag lassade inga 100kg, men 90. Jag tyckte helt enkelt det skulle funka. Det gjorde det. Men efteråt kunde jag inte göra något alls. Och inte idag heller. Mer än att gå omkring och gråta och tycka att hela livet vänt sig mot mig. För när något gör så ont att det begränsar mig att göra det jag älskar, då blir plötsligt allt annat också mycket värre än det hade varit annars.
.
Jag berättade för en vän som svarade att "om du varit en häst skulle du avlivats". Och,.. ungefär samma sak kände jag för. Jag vet inte hur jag ska få det bra, jävla skithöft. Naprapaten sa han hade lossat det sist jag var där, men så fasen heller. Sjukgymnasten sa åt mig att strecha, vilket jag gjort hur mycket som helst. Och så har jag rörelsetränat och fått massage, behandlat med tryck, smort med linement och legat på spikmattan. Vad mer kan jag göra?! Jag är ju körd. Avlivas är kanske mitt öde. :'-(
.
Imorgon ska jag på ännu en massage. Till en mycket hårdhänt terapeut. När jag var där sist var det första gången och mellan mina tårar av smärta tänkte jag att det absolut även var den sista. Men han är fantastisk på nåt sätt så jag måste klara av det igen. Han gör även mer än masserar, han driver ut onda andar. Och jag har säkert massor med såna.
.
För att klargöra, denna smärta/skada har inte kommit nu, och inte av en rörelse eller ett träningsmoment vid ett specifikt tillfälle. Jag har haft det i snart 3 månader, men trott det ska gå över. Det gör det inte, det blir bara värre. Jag skulle kunna göra vad som helst, bara för att få det bra.
.
Imorgon väntar benpass och jag vill köra knäböj, vilket inte går alls. Beställs avlivning hos en veterinär?

Måste bara ägna,..

.
,..ett inlägg åt vår otroligt välfungerande sjukvård. Eller, i mer preciserad bemärkelse, akutvård.
.
Jag vill peka på allt fantastiskt dem kan åstadkomma på bygget vid namn Akutmottagningen Linköping. Dem har nämligen en oerhört kompetent personal. Dessa människor kan lyckas gå förbi en om och om och om igen, och undvika ögonkontakt varje gång. Mycket fin egenskap när man vill undvika konfrontation.
.
Utöver det har dem ett system för deligering som bör få ett utlåtande det med. Principen bygger på att inte hålla koll på vad den aktuella kollegan/kollegorna gör, och heller inte på dennes/deras anteckningar. Detta ger ett ypperligt tillfälle för patienten att testa sin förmåga att lyckas svara samma sak på samma frågor väldigt många gånger. Testet ger dock mer utslag på tillgång till tålamod, snarare än minne, då upprepningarna sker under relativt korta tidsintervaller.
.
Så sist men inte minst något jag finner oerhört imponerande. Dessa högt kompetenta människor som har ovan nämnda arbetsgivare kan, för stunden i fråga avgöra både blodtryck och temp, bara genom att titta på patienten! Helt otroligt.
.
Och skulle någon nu mot all förmodan ana en släng av min inte sällan återkommande ironi i detta inlägg, så har jag faktiskt ingen aning om vad ni menar.
.
.
Hur som helst, armpasset på fm gick bra. Det var jobbigt så in i helsike och min vän P-Es åsikt om upplägget att armarna kommer vilja skrika stämde verkligen. Som alltid när man testar ett nytt upplägg eller övning kan det vara svårt att välja precis rätt belastning, men jag tycker jag satte den ganska bra. Aningen för tungt på ett par av dem, men då fick jag helt enkelt inte klara sista repsen. Armarna tog alldeles jätteslut och det var ju poängen.
.
Jag kommer att köra det här upplägget även nästa armpass, och förmodligen fler därefter. Jag ska berätta hur det gick till en annan dag.
.
Sedan har jag överlevt även resten av dagen. Har faktiskt både tvättat och lagat 12 portioner kyckling som ligger fint uppvägda och packade i fryspåsar. Varit och handlat, träffat en vän och så tagit mig på en nästan 1,5 timmes promenar runt ån halvt i sömnen. Bra jobbat Lisah. Bra jobbat själv. :)
.

Löpningen,..

.
,..igår gick fint. Jag bestämde mig för distans, eftersom jag tänkte jag skulle trilla av bandet om jag skulle gasa på i intervalltempo. Istället tog jag tillfället i akt att springa ute, då det var så skönt väder. Så direkt efter massagekunden bytte jag om, snörade på löpdojjorna och drog iväg. Nu blev det ingen jättedistans, men fullt tillräcklig för gårdagen. Jag mätte i efterhand upp sträckan till 7,2km.
.
Springer jag ute kan jag inte springa intervaller. Kan kan jag väl, men jag gör det inte bra. Jag gör det stora misstaget att jag springer för långsamt när jag ska springa fort, och för fort när jag ska springa långsamt,.. Därav min införskaffning (läs välsignelse i presentväg) av pulsklocka för ett år sedan, men  den jag fick var alldeles för supersmart och funktionsrik för mitt otekniska sinne, så jag lämnade helt enkelt igen den. Intervaller får bli på löpband, inte mer med det. :)
.
Idag väntar armträning och jag skulle egentligen varit på gymmet för länge sen, men ödet ville sig annat och höll mig borta från sängen halvvägs in på natten, vilket gjorde att det kändes olämpligt att dra iväg efter sådär en 2-3 timmars sömn och inget annat i magen än kaffe. Istället ligger nu frukost i magen och jag har suttit och läst på om ett nytt upplägg jag ska testa. Huvudet fungerar mindre bra idag, så för att jag ska minnas vad jag ska göra har jag skrivit en liten fusklapp jag ska fästa på min shake och ha som kom ihåg under passet. Idé stulen av den supersmarta C som ni kan följa på http://camilladavour.blogg.se och just detta patent kan ni läsa om på http://camilladavour.blogg.se/2012/march/armtraning-i-ottan.html :)
.
Mycket nöje, tjing*
.

Väntar,..

.
,..med spänning på hur jag ska lösa dagens ekvation. Min plan säger "vilo"torsdag, vilket betyer ingen styrka, men däremot löpning. Om det blir distans eller intervall beror på hur många massagekunder jag har ikväll och hur utspritt dem bokat sig, men i vilket fall som helst så behöver man ett par ben för att springa och i nuläget vill jag inte påstå mig ha ett par såna. I alla fall inte i befintligt skick för några såna påhitt.
.
Men först jobb till 16, vilket ger mig ytterligare 9 timmars betänketid. Det tackar jag för :)
.

Ibland gnäller jag,..

.
,..och tycker lite synd om mig själv, när jag i själva verket mest har sådär lagom sköntont. Nu har jag ont. Nästan överallt. Mina ben fungerar knappt, min mage känns som ett stort blåmärke och ryggen vill jag gärna sälja till högstbjudande. Två dagars upphåll (jag kan inte kalla det vila, eftersom jag inte ens sov,..) gav mig bra pepp till riktigt bra pass. Och idag inte sämre än gårdagen eller måndagen.
.
"Ladda ordentligt för idag vill jag se ett pb" sa min vän. "Gå och häng dig, jag är trött" tänkte jag. "Skärp dig och ta tillfället i akt" tänkte jag minuten efter.
.
Och jo men visst. 70kg i bänken alá 2 reps helt själv, 2 med lite hjälp. (Jo, jag har gjort det tidigare, men det var då, och det känns som jag litegrann började om ett par rutor tillbaka när jag började träna ensam och efter mina äventyrsresor med mindre strukturerad alternativt ingen träning alls) Jag är i alla fall nöjd, och det bästa är, att till imorgon har värkpaketet kompletterats med bröst, axlar och vader också,.. Axlar var inte planerat, men av bara farten fick dem sitt idag, för att få vila imorgon och vara pigga på att köra dips i fredagens armpass :)
.

Nu klev jag upp,..

.
,..alldeles för tidigt. Kl 4.55 Jag la mig igen, men kunde inte somna om, och då är det ingen idé. Så, jag har suttit här vid köksbordet med mitt väldigt svarta kaffe och läst gammalt kursmaterial från utbildningen. Hittade två pärmar hos mamma igår som fick följa med hem och av flera anledningar känns det som en god idé att friska upp och se till att behålla all den kunskap jag faktiskt fick med mig
.
Ska jobba idag, men bara till 14, sedan direkt till gymmet. Bröst idag och jag planerar att det ska gå bättre än planerat. Det är väl ett bra utgångsläge? ;)
.
Tog en massa fina bilder igår som jag önskar jag kunde få visa. Men icke. Jag måste köpa mig en ny kamera. Den jag har nu är egentligen inte ens min, jag fick "låna" den när min försvann i Chile och det har jag gjort i 6mån nu,.. Jättatråkigt, för det är inte alls lika kul utan bilder. Mamma var fotograf, och en bra sådan må jag säga. Hon skulle plåta min rygg när jag körde några extra set chins i hennen hall och på nåt vänster fick hon dit muskler jag då aldrig sett förut. Borde nog ha med henne på gymmet framöver,.. ;)
.
Jag har ont, mycket ont. Träningsont. Bra ont, skönt ont, men ändå har jag ont. Skulle vilja säga jämt, men inte riktigt. Oftast. Idag känns magen och ryggen som jag fått stryk, men ännu värre är benen. En kompis till mig sa en morgon efter en utekväll att"jag vaknade och hade ont här och här, jag undrar vad jag gjorde igår?"
Personligen är smärta för mig snarare en påminnelse om vad jag gjort, så om jag vaknade och inte hade ont någonstans, DÅ skulle jag undra, "vad gjorde jag igår??!" ;-P
.

Dagen blev,..

.
,..hur bra som helst. Ryggpasset gick fint. Jag övade chins tills jag inte orkade fler, hur många det handlar om känns orelevant (läs pinsamt) att berätta. Så latsdrag brett och smalt, samma med rodd och så några set ryggresningar innan magen fick sig ett par set i trxen följt av alldeles för många och helvetiskt jobbiga, men minst lika roliga, set i nedåtlutade ställningen med medicinbollen kastad i famnen av min vän. Jag undrar om han gav igen för sist, när det var ombytta roller,.. ;-P
.
Efter passet var jag trött, men av nån oförklarlig anledning öppnades dumhetsenergikontot och jag fick en sprallans lust till både det ena och det andra. Försökte mig på stillastående jämfotahopp, avancerade balansövningar, dips i trx och diverse andra till synes idiotiska påhitt. Men kul var det :)
.
Frukost och sedan vidare till Gym nr2 och ett givande pass med min otroligt duktiga B. Så skulle jag cykla mot lambohov, men jag var alldeles för hungrig, så jag tog lunch i trädgårdsföreningen där en annan vän alldeles lagom passerade förbi och gjorde mig sällskap.
.
Resten av dagen spenderade jag hos mamma. Massa prat, om allt och ingenting, en skön stund i trädgården, nyklippta hårtoppar, god mat och så yoga. Jag kände mig stolt när jag klarade den omöjliga posen. Är jag yogamästare nu mån tro? :-P
.
Jag har haft en alldeles jätteskön ledig dag. Det tar jag gärna en till snart. Eller varför inte två,..? ;) Allt handlar om hur man spenderar den. En dag kan lika lätt fördrivas utan någon meningsfullhet alls. Så mycket tid som spenderas framför tvn eller datorn utan egentligt syfte eller eftertanke. Mamma berättade att hon lånat en film hon tänkt se, som hon snart måste lämna tillbaka. "Ja, alltså jag har tänkt flera kvällar att IKVÄLL ska jag se på film, men så gör jag alltid yoga eller tar en promenad eller något så det blir ju aldrig av.." jag var tvungen att skratta, för tänkt så många som skulle vara glada åt att (läs behöva) vara lagda så,..
.

Just nu,..

.
,..sitter jag åt skickar små mindre kärleksfulla tankar åt den som hittat på den otroligt dumma idén att jag inte ska få ha någon mjölk i mitt morgonkaffe. Ni hör ju själva, påhittet är ju egentligen helt orimligt, men ändå sitter jag här med något alldeles jättesvart i mitt glas och letar efter mjölken jag vet inte finns. Och det absolut mest tragiska med denna historia, är att snilleblixten ju faktiskt är mitt eget verk, även om jag mot alla odds tänker erkänna det.
.
Igår körde jag ben, mitt mycket efterlängtade benpass. Innan passet fick jag dock ännu en sån här kanskeintesåjättesmartieftehand-idé. Jag tog mig en slurk PWO, vilket jag inte gjort på länge. Och vilket jag inte heller kommer göra igen på länge. Jag började med att springa min snabbaste km, 8sek snabbare än i fredags ;) Sedan knäböj. De förbannade hatade älskade knäböjen, som jag aldrig egentligen varit bra i, men åtminstone kunnat få till ett par stycken godkänt snygga på en relativt respekterad vikt. De förbannade hatade älskade knäböjen som jag för ett par veckor sedan, när dumma höften var som värst inte ens kunde göra med stången. Men skam den som ger sig, veckan efter gick det, veckan efter det fungerade det med stången och två små gröna vikter (10kgs för dem som inte är på City..) igår vågade jag mig på att höja ytterligare 10 och det kändes helt okej. Så även om framstegen är små så finns dem :)
Sedan benpressen och där går det konstigt nog bra med de vikter jag kunnat ta förut. Men ja, åter till min dumma PWO. Den gjorde mig ingen sån där skön nytta igår. Den gav mig hjärtklappning och fick mina händer att darra, huvudet blev bara fullt av myror och mina läppar blev efter varje set jag tog i åt hållet blå.
Benen fungerade och styrka fanns, men det var obehagligt som tusan. Ibland trodde jag hjärtat skulle stanna, eller också gasa ifrån mig. Nej, idag blir det ingen sån. Idag blir det bara svart kaffe. Som jag faktiskt, om än bara i min tystnad, måste erkänna gick ner precis lika bra utan mjölk..
.
.
Nu mot gymmet för ett ryggpass. Övre rygg, samt mage. Och min motvilligt morgonpigga vän ska finnas på plats har han påstått, jag är nyfiken att se om det stämmer.. :) Därefter ska jag mot nästa gym, för att utföra ännu ett pass, men som instruktör istället för deltagare. Jag älskar´t. Och sedan mina vänner, ska det bli yoga för hela slanten. Jag ska lära mig nåt kul idag. Nått nytt och nåt svårt. Och nåt blått. Eller,.. va?
.
RSS 2.0